Shashtamsa (D-6) Saglık- astrolojisi

  Shashtamsa (D-6) Saglık- astrolojisi

Doğum Haritası Psikolojik Ruhsal Bozukluklar

Bir kişinin Doğum haritası, onu neyin hasta ettiğine dair pek çok ipucu verir.

Tüm Ay burçlarının olumlu ve olumsuz etkileri vardır ancak su burçları akıl hastalığına daha yatkındır.

Su burçları çok sempatik ve diğerlerine karşı düşünceli.

Su belirtilerindeki rahatsızlıklar depresyon, anksiyete, uyuşturucu veya alkol bağımlılığı, hastalık veya şizofreniye neden olabilir.

Astroloji, kişinin kendisini tanımasına yardımcı olan ve hayatı değerlendiren bilim dallarından biridir.

Bizi aileyle ilişkilendirir, mali ve sağlık durumu hakkında bilgilendirir, talihsizlikleri öngörür, çabalar için doğru yönü sağlar ve daha iyi bir gelecek için işleri iyileştirmek için içgörü sağlar.

Astroloji, bir insanın tüm sorularını yanıtlayabilir ve ona neyin iyi olduğunu ve neye karşı önlem alması gerektiğini bildirebilir.

Ay, Merkür ve Jüpiter, zihnin sağlığından sorumlu en önemli gezegenlerdir. Doğum haritasının beşinci ve altıncı evleri ile birlikte bu gezegenler herhangi bir şekilde etkilendiğinde, akıl hastalığı ortaya çıkar.

Ay, zihni, kişinin zekasını yönetir ve eğer Ay debil yerleşimi acı çekerse, zihinsel heyecan veya depresyona neden olur.

Merkür, tüm sinir sistemini kontrol eder, iletişimi, aktif düşünme süreçlerini, zekayı ve Merkür'e yönelik bir rahatsızlık zihinsel dengesizliğe neden olur.

İkizler akıl yürütmenin işaretidir ve Yengeç duyguların ve şiddetli rahatsızlıkların işaretidir, her iki işaret de Astrolojide zihinsel bozukluğa neden olabilir, zihinsel durum kısaca Ay (ZİHNİN KARARLILIĞI), Merkür (SİNİR SİSTEMİ) ve Jüpiter (olgunluk) tarafından değerlendirilebilir. / bilgelik / etik değer).


Bu gezegenlerin üçü de bir bireyin haritasında etkilendiğinde, akıl hastalığına yol açan koşullar yüksektir.

Beşinci ev öğrenme, eğitim, mantık ve bilgeliğe karşılık gelirken altıncı ev zihinsel yetenek ve düşünce sürecine karşılık gelir.

Jüpiter'in beşinci evde kendi veya dostane burcunda malefik etki olmaksızın (özellikle on birinci evden) varlığı en iyi sonuçları verebilir.

Beşinci evde Jüpiter'i olan öğrenciler olağanüstü zeki ve yüksek rütbeli öğrencilerdir.

Rahu'nun kendi burcunda Başak burcunda ve burcun altıncı evinde kendi konumunda bulunması, kişiyi en verimli işadamları ve aydınlar olmaya yönlendirir. Burcun altıncı evindeki Terazi burcundaki Satürn bile yüksek bir entelektüel seviye verir.

Bununla birlikte, burcun ilk evine yerleştirilen gezegen (kafaya atıfta bulunarak) aynı zamanda Zihinsel sağlığa da eşit derecede katkıda bulunmuştur.

Kural olarak, her evin yanındaki yedinci evin üzerinde önemli bir etkisi vardır. Bu nedenle, 1. ve 7., 5. ve 11., 6. ve 12. evlerdeki gezegen, durumu değerlendirmek için keskin bir şekilde gözlemlenmelidir.

Psikolojik bozukluk vakalarının sayısız doğum haritası inceledikten sonra elde edilen sonuçlara dayanarak, bulgular, bireylere yardımcı olabilecek sistematik olarak aşağıda özetlenmiştir.

psikolojik astroloji

1. Malefik Ay'a Bağlı Psikolojik Bozukluklar

Ay etkilendiğinde zihinsel sorunlar ortaya çıkar. Bunlar zihinsel anormalliklerden nöro-psikotik bozukluklara kadar değişir. Ay, altıncı, sekizinci ve on ikinci eve zayıf bir şekilde yerleştirildiğinde ve zararlı gezegenlerin görünümü veya etkisi altında kaldığında sıkıntı çeker. Ay çok kolay etkilenebilir.


Güneş'ten etkilenen Ay, kişiyi kavgacı, kendini eleştiren yapar.

Mars'tan etkilenen Ay, kişiyi agresif hale getirir ve aynı zamanda onu şiddetlendirebilir.

Satürn'ün etkilediği Ay, akut depresyona, maniye neden olabilir.

Rahu'dan etkilenen Ay şizofreni, fobi ve intihar eğilimlerine yol açar.

Ketu'nun etkilediği Ay, intihar eğilimlerine ve mantıksız davranışlara neden olur.

Merkür'den etkilenen Ay, depresyona, izolasyona ve intihar eğilimlerine neden olur.

Depresyon, etkilenen Ay ile ilişkili çok yaygın bir sorundur. Ay, yalnızca ilk evde bir düşman burcuna yerleştirilirse ve kişi Ay hakimiyet dönemindeyse durum daha da kötüleşebilir.

Ayın olmadığı ve dolunayın olmadığı gecelerde hastanın durumu büyük ölçüde değişir.

Yengeç burcundaki Jüpiter ile birlikte Ay, kişiyi oldukça duygusal kılar. Yengeç burcundaki Ay burcu aşırı heyecan durumuna ve sık ruh hali değişimlerine de yol açar. Altıncı, sekizinci ve onikinci evde Ay'ın varlığı, bir bireyin yıldız falındaki ani, erken veya zamansız ölümünün göstergelerinden biridir.



2. ZARARLI MERKÜR NEDENİYLE PSİKOLOJİK ETKİ


Sinir sistemimizi Merkür yönettiği için, sinir sisteminin düzgün çalışması için Merkür yıldız falına iyi yerleştirilmelidir. Sinir krizi, burçtaki konumuna bağlı olarak Merkür ve Satürn kombinasyonu ile kolayca tahmin edilebilir.

Merkür zayıfsa veya herhangi bir zararlı gezegenden etkilenmişse konuşma bozukluğu sık görülür.

Beşinci evdeki zayıf veya retrograd bir Merkür, delilik, zihinsel sorunlara veya zayıf refleks hareketine yol açabilir.

 3. ZARARLI SATÜRN'ÜN PSİKOLOJİK ETKİLERİ

Satürn, insan gücünü zorlu koşullar altında defalarca değerlendiren, adaleti seven bir gezegendir. Büyük dönem, Küçük dönem burçlarına ve esas olarak belirli bir yıl için geçerli olan yıllık burçlara göre Satürn hüküm sürdüğünde eylemlerimizi sınıflandırır ve sonuçlarını öder.

Satürn tek başına veya burçtaki birinci ve ikinci evde Rahu ile birlikte bir kişiyi bir şekilde uyuşturucu, sigara, tütün veya alkol bağımlısı yapar. Satürn hem kendi başına hem de düşman burcunda kolayca akılsız kararlara, insanlık dışı, ahlaksız veya çılgınca davranışlara yol açar.

Satürn birinci evde ve Mars beşinci, yedinci veya dokuzuncu pozisyonda çılgınca davranışlara yol açar. On ikinci evdeki Ay ile Satürn de çılgın koşullara yol açar.

Satürn, Güneş ile birlikte saldırgan davranışlara, kaygıya, izolasyona ve psikolojik bozukluklara yol açar. Satürn sekizinci evde kötü sonuçlar verir.


4. ZARARLI VENÜS'ÜN PSİKOLOJİK ETKİLERİ


Venüs, esas olarak insanların hayatındaki cinsel davranışla ilişkilidir.

Venüs, Başak burcunda zayıflamıştır ve burcun altıncı evinde iyi değildir.

Yengeç burcunda aşırı heyecana yol açar.

Venüs Satürn, Ketu ve Rahu'dan etkilenirse cinsel davranışı etkiler.

Venüs, Güneş'ten etkilendiğinde cinsel istek büyük ölçüde artar.

Venüs, Ay'dan etkilendiğinde cinsel istek büyük ölçüde azalır.

Venüs, Mars, Ketu ve Satürn'den etkilendiğinde cinsel hayal kırıklığında bir artış olur.

Venüs'ün Satürn, Ketu ve Rahu'nun bir kombinasyonu veya zararlı etkisi, düşük ahlaki karaktere sahip bir kişinin yıldız falında kolayca görülebilir.


Bu cinsel hayal kırıklığı, rahatsız edici bir zihinsel düzene ve endişeye bile yol açabilir. Her zaman birden fazla seks partneri, tecavüz eğilimi veya suç eylemleri aramaya dahil olurlar. Bu kombinasyonlara ek olarak Güneş'in varlığı veya etkisi cinsel isteği daha da artırır.

Venüs ve Rahu'nun bir kombinasyonu, bir kişiyi asla bitmeyen seks arzularına köle yapar, özellikle Başak burcunda, bir erkeğin tüm etik, ahlaki sınırları aşmasına ve biseksüel, eşcinsel davranışlara yol açmasına neden olur.

Ancak Güneş'in etkisi, Jüpiter ve Merkür'ün bu kombinasyonlara ek olarak etkisiz durumda olması durumu daha da kötüleştirebilir.


RAHU'NUN VENÜS 

üzerindeki etkisi cinsel tatminsizliğe, cinsel işlev bozukluğuna yol açar, kişi kendi sağlığını etkileyebilir ve cinsel manyak olabilir.

Hayatta bitmeyen sorunlar? Sorular sorun ve bunların üstesinden nasıl gelineceğini öğrenin!

5. MALEFİK MARS'TAN KAYNAKLANAN PSİKOLOJİK ETKİ

Mars, insanın cesareti, sadakati, enerjisi ve sportmenliği üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

Mars'ın olumsuz bir etkisi, bozukluğun daha kronik ve fiziksel olduğunu gösterir.

Mars ve Rahu birinci, üçüncü, beşinci evde bir suçluya sahip veya terörist olabilir.

Mars, Satürn ve Rahu Ay, Merkür ve 5., 6. ve 8. evlere ters yönler verirse ciddi zihinsel bozukluklardan korkulacaktır.

Her normal insan, bir ömür boyunca Mars veya Satürn'ün etkisinden kaynaklanan rahatsız edici zihinsel sorunlara maruz kalmaktadır, ancak yıkıcı etkiler yalnızca aşırı akıl hastalığı durumunda görülebilir.

Mars ve Satürn'ün bir kombinasyonu izolasyona, sert ve antisosyal davranışlara yol açar.


6. MALEFİK RAHU, KETU'NUN PSİKOLOJİK ETKİSİ


Rahu, bir bireyin düşünme ve hayal gücünü etkiler. İlk evin efendisi zayıfsa veya düşmanca bir işarete veya altıncı, sekizinci veya on ikinci eve yerleştirilmişse, kişi fobiden veya kötü ruhlarla etkileşimlerden şikayet edebilir.

Rahu ilk eve yerleştirildiğinde veya ilk evin lordu belirli bir evde Rahu ile kombinasyon halinde olduğunda gerçekleşir.

Rahu ve Ay Kombinasyonu da benzer sonuçlar veriyor. Rahu / Ketu / Satürn / Güneş karşıtlığı, bir kişinin diğer duyguları inciten bir şey söylediği "Vani Dosh" a yol açar. Kişisel ve mesleki yaşamı çok kolay mahvedebilir ve depresyona neden olabilir.

Beşinci pozisyondaki Rahu ve Ketu, kişiyi telaşlı, mantıksız, mantıksız gevezelik ediyor.



7. MALEFİK JÜPİTER VE GÜNEŞ'İN PSİKOLOJİK ETKİSİ



Jüpiter'in iyi bir yönü zihinsel bozukluklardan kurtulabilir. Geriye dönük aşamada veya malefik etki altında veya altıncı, sekizinci, onikinci evde bulunan Jüpiter, birçok doğal olmayan davranışa, psikolojik / sinirsel bozukluklara ve fobilere yol açabilir. Dini yerleri ziyaret etmek, tapınaklar bu tür durumlarda kişinin doğum haritasında veya sakata Jüpiter'e sahip olduğu durumlarda uygun değildir,

ikinci evdeki Güneş ego problemini artırabilir veya aşırı özgüvene yol açabilir.

Başak burcunda aşırı heyecan, Güneş nedeniyle İkizler Burcu görülebilir. Güneş altıncı ve on ikinci konumdayken burçlarda güven eksikliği görülebilir.



Psikolojik Bozukluğun Çareleri:



Psikolojik bozukluklar için birincil astrolojik çareler çoktur. Yöntemlerini ve önemini anlamak önemlidir. Burada size iç huzuru için astrolojik çareleri ayrıntılarıyla anlatacağım.



Etkilenen gezegenlerin mantralarını söyleyerek ibadet

Zihinsel stresi uzak tutmak için AY Yantra'yı kalıcı olarak giymek

Gümüş ve diğer ilgili metalleri bağışlamak, zihinsel gerilimleri azaltmanıza yardımcı olur.

Düzenli olarak çiçekler, tatlı ve tütsü



Tam bir adanmışlıkla ibadet etmek ve Lord Shiva'yı mutlu etmek, zihinsel gerilim için en iyi astrolojik çarelerden biridir.

Chanting Om Sri Ganeshaya namaha tüm zihinsel stres rahatlatmak yardımcı olacaktır.

DAHA FAZLASI..

Varga harita 380052793577574431

Yorum Gönder

  1. Yengeç burçları bastırarak belirtmişsiniz:) ürktüm��

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item