Janma Nav Tara Nakshatra çakra

Janma Nav Tara Nakshatra çakra



Bugün Nakshatra/ay konakları hakkında hızlı bir yazı. Vedik astroloji, Nakshatra çerçevesi üzerine inşa edilmiştir, bu nedenle bunun temel bir anlayışı gereklidir. Nav-tara, Naksahtra'yı kullanmaya başlamanın en kolay yoludur. 9 Tara kategorisi vardır, yani Janma, Sampat, Vipat, Kshema, Pratyari, Sadhaka, Naidhana, Mitra, Ati-mitra. Bu 9 kategori 3 döngüde tekrarlanır, dolayısıyla her kategori 3 ay konağı/Nakshatra içerir.
Bugün Nakshatra/ay konakları hakkında hızlı bir yazı. Vedik astroloji, Nakshatra çerçevesi üzerine inşa edilmiştir, bu nedenle bunun temel bir anlayışı gereklidir. Nav-tara, Naksahtra'yı kullanmaya başlamanın en kolay yoludur. 9 Tara kategorisi vardır, yani Janma, Sampat, Vipat, Kshema, Pratyari, Sadhaka, Naidhana, Mitra, Ati-mitra. Bu 9 kategori 3 döngüde tekrarlanır, dolayısıyla her kategori 3 ay konağı/Nakshatra içerir.

Başlamak için, herhangi bir Vedik astroloji yazılımını açın, doğum detaylarınızı girin. Doğum Ayınızın yerleştirildiği Nakshatra'yı kontrol edin, buna doğum ay konağınız/ Janma nakshatra denir. 27 nakshatra'nın sırasını bilmeniz gerekecek Janma nakshatra'nızı 1. olarak sayın ve ardından aşağıdaki Nav-tara tablosunu doldurun.
TaraNakshatra sayısıGezegen
Janma11019
Sampat21120
Vipat31221
Kşema41322
Pratyari51423
sadhaka61524
Naidhana71625
Mitra81726
ati mitra91827

örneğin, doğum Ayınız Nakshatra Uttarabhadrapada ise, o zaman,

TaraNakshatra sayısıGezegen
JanmaU.BhadrapadaPuşyaAnuradhaSatürn
SampatRevatiAshleyshaJeyshthaMerkür
VipatAşviniMaghaMulaKetu
KşemaBharaniP. phalguniP. ashadhaVenüs
PratyariKrutikaU. phalguniashadhaGüneş
sadhakaRohiniHastaŞaravanAy
NaidhanaMrugaÇitraDhaniştaMars
MitraaradraSwatiŞatatarakaRahu
ati mitraPunarvasuVishakhaP. bhadrapadaJüpiter

Bu Nav-tara çakradaki dokuz Tara,

1. Janma Tara

burada üç ay konağı var. Janma (doğum yıldızı) Nakshatra, Janma nakshatra'dan 10.Ay konağına Karna nakshatra da denir. Janma nakshatra'dan itibaren 19. Ay konağına Adhana nakshatra denir. Doğum haritasında veya transitte bu üç ay konağında herhangi bir gezegen varsa, bunların bedeniniz/zihniniz üzerinde önemli bir etkisi vardır. Dusham-sthan'ın lordları bu nakshtatraları işgal ederse veya burada malefikler varsa, o zaman onların zihniniz/bedeniniz üzerindeki olumsuz etkilerini hissedeceksiniz. Buradaki benefikler zihinsel ve fiziksel güç sağlar. Doğumdaki veya geçiş halindeki gezegenler burada ortalama sonuçlar verir.

2. Sampat Tara 

Janma nakshatra'nızdan sayılan 2. , 11. ve 20. Nakshatraları sayın bu Tara'yı oluşturur. Bu üç ay malikanesinden herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen çok iyi sonuçlar verir. 'Sampat' zenginlik, refah, zevk, iyi şans anlamına gelir. Doğumdaki veya geçiş halindeki gezegenler burada mükemmel sonuçlar verir.

3. Vipat Tara 

 Janma nakshatra'dan 3. , 12.ve 21.ay konaklarını sayın . Bu üç ay konağının herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, maddi düzeyde uğursuz olan uğursuz sonuçlar, yaşam krizleri, tehlikeler, düşmanca olaylar vb. Vipat sıkıntı demektir. Doğumda veya burada geçiş halindeki gezegenler hoş olmayan sonuçlar verir.

4. Kshema Tara 

 Janma nakshatra'dan sayılan 4., 13. ve 22. Nakshatralar bu Tara'yı oluşturur. Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, iyi sonuçlar, refah, esenlik ve servet artışı verir. Bu Tara özellikle en derin anlamda koruma sağlar. Kshema her yönden refah demektir. Doğumdaki veya burada geçiş halindeki gezegenler çok iyi sonuçlar veriyor.

5. Pratyak Tara 

Pratyak muhalefet demektir. 5., 14. ve 23. nakshatralar Janma nakshatra'dan sayılır. Bu üç ay malikanesinden herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, yaşamda engeller verebilir. Doğumda veya burada geçiş halindeki gezegenler olumsuz sonuçlar verir.

6. Sadhaka Tara 

 Janma nakshatra'dan sayılan 6., 15. ve 24. nakshatra. Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, başarılar, başarılar ve hedeflerin yerine getirilmesini sağlar. Sadhak 'ne elde edilebilir' anlamına gelir. Doğumdaki veya burada geçiş halindeki gezegenler çok iyi sonuçlar veriyor.

7. Naidhana Tara 

 Janma nakshatra'dan sayılan 7., 16. ve 25. nakshatralar. Bu üç ay malikanesinden herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, 'Vadha' olarak da adlandırılan ölüm, tehlike ve ciddi talihsizlikler gibi çok uğursuz sonuçlar verir. Naidhana, esasen "belirlenmiş bir son" dur. Doğumda veya burada geçiş halindeki gezegenler olumsuz sonuçlar verir.

8. Mitra Tara 

 Janma nakshatra'dan sayılan 8. , 17. ve26.nakshatralar . Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, iyi sonuçlar, mutluluk, arkadaşlık vb. Verir. Mitra 'dost'tur. Doğumdaki veya burada geçiş halindeki gezegenler çok iyi sonuçlar veriyor.

9. Ati-Mitra Tara 

Janma nakshatra'dan sayılan 9., 18. ve 27. nakshatralar bu Tara'yı oluşturur. Bu üç ay malikanesinden herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, kazançlar ve son derece hayırlı olaylar verir. Ati-mitra bir 'aşırı arkadaş'tır. Doğumdaki veya geçiş halindeki gezegenler burada iyi sonuçlar verir.

Janma Nav-Tara

Şimdi bu Nav-tara tablosunu ve gezegenlerin konumlarını kullanalım. Aşağıdakilere dikkat et,

Doğum haritanızda, 9 grahanın her birinin yerleştirildiği nakshatralara dikkat edin. Ayın nakshatrası doğal olarak Janma nakshatradır, bu yüzden Janma-Tara'ya düşecektir. Diğer gezegenler için, bu gezegenin hayatınızın çeşitli yönlerini nasıl etkileyeceğine dair kısa bir anlık görüntü elde etmek için nakshatralarının hangi Tara'ya düştüğünü kontrol edin. Bu doğum haritasında olduğu için, bu bir yaşam süresi etkisi olacaktır.

Geçişleri analiz etmek için gezegenlerin mevcut gündeki konumunu açın. 9 gezegenin her birinin hangi nakshatralara yerleştirildiğini not edin. Bu nakshatraların hangi Tara'ya düştüğünü kontrol edin. Bu, gezegenlerin transitte ne gibi sonuçlar vereceğini analiz etmeye yardımcı olacaktır. Bu, geçişe bağlı geçici bir etki olacaktır.

Nakshatralar aracılığıyla birkaç ay transit Ay'ı takip edebilir ve nasıl hissettiğinizi not edebilirseniz, kendi zihniniz hakkında farklı bir bakış açısı kazanabilirsiniz. Kendi zihninizin farkındaysanız, herhangi bir durumda daha rahat olacaksınız.


O zaman bir Tara'nın gezegen lordu tek bir gezegen olacaktır. Nakshatra'nın gezegen efendileri aynı sırayı takip eder: Ketu, Venüs, Güneş, Ay, Mars, Rahu, Jüpiter, Satürn, Merkür. Bu dizi, 9 Nakshatra'nın 3 döngüsünde tekrar eder. yani. Janma tara'nın 3. Nakshatra'sı aynı gezegene ait olacak vb. Örneğimizde, Merkür sizin Sampat Tara grubunuzu yönetiyor, dolayısıyla onun Vimshottari dönemleri bir çeşit refah sağlayabilir.

Bir şey, bunların Nakshatra olmalarıdır, bu nedenle öncelikle astral, duygusal, zihinsel ve sezgisel seviyelerde çalışırlar. Etkileri çok ince bir şekilde algılarınız üzerindedir. Astral benliğinize daha fazla bağlanırsanız, bu etkiyi daha fazla hissedersiniz. Astral benliğiniz genel olarak doğum ve navamsha haritalarınız tarafından tanımlanır. Bu biraz sabit kalır ama duygu/algı dalgalanmaları geçişlerle birlikte değişir. 
Bugün gökyüzündeki mevcut gezegenler nedeniyle duygularınız/algılarınız böyledir. Bunlar 5 yıl önce gezegenin geçişlerinden farklıydı.farklıydı, farklı Nakshatra gezegenlerin enerjilerini filtreliyordu. Ve yine, gezegenler konumlarını tekrar değiştirdikçe, algılarınız 5 yıl sonra farklı olacaktır.
 Bu tezahür eden yaratılışta değişmeyen tek şey değişimdir. Mükemmellik yok, doruk yok. Jyotish, olayları tarafsız bir şekilde zaman içinde gözlemlemekle ilgilidir. Dolayısıyla bu bir Ved-ang'dır, size bir Gözlemci olmayı öğretir .

DAHA FAZLASI..

NEW 917104563266532702

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item