Synastry-Kundali-Eşleşmesi

 Vedıc-Astrology-Synastry-Kundali-Eşleşmesi

SİNASTRİ - Evliliğin iki kişi arasında olup olmadığına karar vermek için her iki kişinin de doğum dasasını (yerliler doğduğunda dasa) ve doğum dasa lordlarının diğer kişinin 7. lordu veya 7. evi ile ilişkili olup olmadığını kontrol edin. En güçlü eşleşmelerden biridir.

Örneğin, (a) kişisinin güneş dasada doğduğunu ve diğer kişinin 7. evin yöneticisi olarak Satürn'e sahip olduğunu ve güneşin onunla kavuşum yaptığını veya onunla oturduğunu varsayalım, bu güçlü bir eşleşmedir.
(b)- Güneş, doğum dasa lordudur ve diğer kişinin 7. evinde oturur, bu başka bir harika kombinasyondur.

 Örnek: Bir kişinin Upapada'sı Akrep'te, diğerinin Upapada'sı Balık veya Yengeç'teyse, ilişkileri iyi olacaktır. İki Upapada birbirinden 3 ve 11'deyse, ilişki sınırdadır. Örnek: Bir Upapada Kova'daysa, diğeri Koç veya Yay burcundadır, ilişki sınırdadır. Ve son olarak, iki haritanın Upapada'ları karşılıklı olarak 6., 8. veya 12. sıradaysa, o zaman iki kişi birbirine düşman olacak ve ilişkilerinde her türlü mutsuzluk ve uyumsuzluğu yaşayacaktır. Örnek: Bir kişinin Upapada'sı Başak'taysa ve diğerinin Upapada'sı Kova, Koç veya Aslan'daysa, ilişki bir felaket olacaktır.






Synastry ve Kundali eşleşmesi, uyumluluk ve uyumlu ilişki için iki tabloyu karşılaştırıyor ve eşleştiriyor. Bu yöntemlerde benimsenen prosedür farklıdır ancak amaç aynıdır.


Synastry, Dişi haritasındaki Güneş ile erkeğin haritasındaki Ay arasındaki Üçgen açı veya iki haritadaki gezegen konumları bazında burç eşleştirme bağlamında haritasındaki Mars ve Erkek haritasındaki Venüs vb.


Vedik astroloji, iki insan arasındaki potansiyel ilişkiyi tahmin etmek için bir takım araçlara sahiptir. Geleneksel olarak, Hindistan'daki astrologlar, evlilik potansiyeli hakkında fikir edinmek için Kuta sistemini kullandılar.

Kuta sistemi, Ay işaretleri ve nakshatralara dayanmaktadır. Bu sistem, uyumluluğu bunlara dayanarak değerlendirir ve tüm faktörlerin uyumlu olması durumunda toplam 36 puan verir.

İki haritanın Ay yerleşimleri arasındaki açısal mesafe, Ay'ın nakshatralarının doğası ve nasıl etkileşime girdikleri gibi şeyleri inceler.

Tecrübelerime göre, Kuta sistemi, uyumluluğu tespit etmek için güvenilir bir sistem değil. Kuta sistemi, yalnızca iki tabloyu eşleştirmek için tamamlayıcı veya belki bir başlangıç ​​noktası olabilir. Ben şahsen bir haritayı diğerinin üzerine yerleştirmek ve gezegenlerin birbirinden nasıl yerleştirildiğini incelemek gibi daha güvenilir yöntemler kullanıyorum.

Örnek olarak, bir kişinin Satürn'ü yükselenden veya Ay'dan diğerinin 1. veya 7. evine Satürn düşerse, bu sevgi ve bağlanmanın serbest akışı için iyi bir işaret değildir. Bu durum kısıtlamalar mutsuzluğa yol açan tahakküm ve kontrol sorunlarına işaret edebilir.

Astrolojide 7. ev, evlilik ve ortaklık evi olarak bilinir. Her iki haritanın da 7. evini incelemek ve bir kişinin gezegenlerinin diğerinin 7. evini nasıl etkilediğini görmek önemlidir. Ama aynı zamanda haritalarda Upapada olarak bilinen 12. evin tüm önemli arudhalarını da inceliyorum.

Bir evin arudhası, o evin izdüşümü veya evin bir görüntüsüdür. Neyin "görünür" olduğunu gösterir. Upapada, haritanın 12. evinin bir projeksiyonudur.

12. ev vermekle ilgili olduğu için evliliği temsil eder, çünkü evlilik gerçekten birinin hayatını biriyle paylaşmak ve vermekle ilgilidir. Bir başkasıyla mutlu yaşamak için neleri vermemiz ve feda etmemiz gerektiğini gösterir.

Bu nedenle 12. evin arudhası veya evlilik noktası, ilişkide nasıl verdiğimizi gösterir ve ayrıca eş hakkında bilgi verir. Upapada'nın konumunu hesaplamak oldukça basittir. Temel olarak, 12. evin yöneticisinin 12. evin kendisinden uzakta olduğu evlerin sayısını sayarız. Daha sonra Upapada'ya varmak için 12. evin lordundan aynı sayıda ev sayarız.

Örnek olarak, 12. evin lordu yükselenden 2. evde oturuyorsa, 12. evden 2 ev uzaktadır (12. evden yükselene 1, yükselenden 2. eve 2). Daha sonra 4. eve varmak için 12. evin lordundan 2 ev saymamız gerekir (2. evden 3. eve 1; 3. evden 4. ev 2'ye eşittir).

Upapada efendisinden 1. veya 7. sıraya düşemez. Diğer bir deyişle, eğer 12. ev yöneticisi 12. evde ise Upapada'ya varmak için 4 burç eklemeliyiz. 12. ev yöneticisi 7. evdeyse, Upapada'ya varmak için 10 işaret eklemeliyiz.

Buradaki ana nokta, Upapada'nın iki birey arasındaki ilişki potansiyelinin çok daha güvenilir ve ayrıntılı bir göstergesi olmasıdır. Upapada, hayırseverler tarafından işgal edilir veya etkilenirse, kişi iyi görünümlü bir eş ve ilişkide mutluluk elde eder.

Upapada'nın malefikler tarafından işgal edilmesi veya görünüm alması durumunda bunun tersi gerçekleşir. İlişkide ayrılık ve memnuniyetsizlik olacaktır. Aşırı durumlarda, çok mutsuz sonuçlara yol açan şiddet olabilir.


İki Upapada'nın birbirinden nasıl yerleştirildiğini görmeliyiz. Eğer iki Upapada birbirinden kendralarda (açılarda) ise, iki kişinin harika bir ilişkiye sahip olacağı ve birbirlerine derinden aşık olacağı söylenir.

Bir kişinin Upapada'sı Koç'taysa, diğerinin Upapada'sı Koç, Yengeç, Terazi veya Oğlak burcunda olmalıdır. Bu çok olumlu işaretler gösteriyor. Eğer iki Upapada üçgen ise, bu ilişkinin iyi olacağını gösterir; belki olabileceği kadar harika değil ama kesinlikle kötü de değil.

Örnek: Bir kişinin Upapada'sı Akrep'te, diğerinin Upapada'sı Balık veya Yengeç'teyse, ilişkileri iyi olacaktır. İki Upapada birbirinden 3 ve 11'deyse, ilişki sınırdadır. Örnek: Bir Upapada Kova'daysa, diğeri Koç veya Yay burcundadır, ilişki sınırdadır. Ve son olarak, iki haritanın Upapada'ları karşılıklı olarak 6., 8. veya 12. sıradaysa, o zaman iki kişi birbirine düşman olacak ve ilişkilerinde her türlü mutsuzluk ve uyumsuzluğu yaşayacaktır. Örnek: Bir kişinin Upapada'sı Başak'taysa ve diğerinin Upapada'sı Kova, Koç veya Aslan'daysa, ilişki bir felaket olacaktır.
#sinastri #astrology #vedıkastrologaligül #love #shukra #venüs #shani #sun #mantra #yantra

#shani #satürn #karma #vedıkastrolog #vedıcastrology


DAHA FAZLASI..

Sinastri 4057864473225547639

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item