Güneş Ay Tutulmaları Doğum Haritasında Tutulma

Güneş Ay Tutulmaları Doğum Haritasında Tutulma

Bir tutulma, yalnızca armatürler, Güneş veya Ay, Düğümler olan ekliptiğin kesişme noktasına yakın olduğunda meydana gelir.

Dolayısıyla astrolojide, Dolunay düğümlerin yakınında yaklaşık 11 derece olduğunda bir tutulma meydana geldiğini görebiliriz. Ve Dünya bir tarafta olduğunda ve Ay aynı görüş hattında Dünya ile Güneş arasına girdiğinde bir güneş tutulması meydana gelebilir. Bu, Güneş ve Ay düğümlerden birinin yaklaşık 17 derece yakınında olduğunda olur. Uzaklık 10 ila 12 dereceye daha yakın olduğunda, tutulma tama daha yakındır ve dereceler 12 ila 17 arasında ise, tutulma kısmidir.



Güneş tutulması


Güneş tutulması sırasında Güneş ve Ay birlikte düğümlerden birinden etkilenir. Bu, sadece Güneş ve Ay'ın Rahu veya Ketu'nun aynı etkisinden etkilenmediği, aynı zamanda Ay'ın da Güneş tarafından tamamen 'yakıldığı' anlamına gelir.

Ay + Rahu, Güneş + Rahu

Rahu karanlıktır, yanılsamalara neden olur, kuralları çiğner, manipüle eder, aşırı hırslıdır, doyumsuz ve aşırıdır. Ay annedir, duygulardır, zihindir, yuvadır ve kişinin psikolojisidir. Ay'ın yakınında Rahu olduğunda, hayali korkulara sahip olma eğilimi olacaktır.

Böylece, Rahu ile Ay, kişiyi yaratıcı ama aynı zamanda duygusal olarak dengesiz hale getirebilir. Kişi kurnaz, dramatik ve takıntılı olacaktır. Bu verimli bir şekilde kullanılabilir. Geleneksel olmayan düşünme, hayal gücünü ve yanal düşünmeyi maksimum düzeyde kullanan bir kariyerde uygulanabilir. Psişik yetenekler de olabilir. Çok şey Ay'ın gücüne bağlıdır.

Güneş babanın, devletin, egonun ve statünün temsilcisidir. Güneş Rahu'dan etkilendiğinde, kişi egosunun ve güveninin dışa doğru genişlemesine sahip olacaktır. Bu, kişinin içsel korkularına ve aşağılık kompleksine uymaz.


Rahu, bu enerjiyi çok fazla yaratan başka bir Güneş gibi davranmaya başlayabileceğinden, çok fazla bencillik olabilir. Hükümet veya otorite figürleriyle tatsız ilişkilere girme eğilimi olabilir.

Ay + Ketu, Güneş + Ketu


Ketu, aynı zamanda Rahu kadar aldatıcı ama düşüncesiz ve dikkatsiz bir şekilde enerjiyi koparmaktır. Rahu takıntılı olsa da, Ketu daha az umursamıyor. Böylece Ay'lı Ketu kişiye bağımsız bir zihin verir. Bu onları anlayışsız hale getirebilir, anneden kopabilir veya duygusal bir boşluk yaratabilir.



Güneş Ketu ile birlikteyken, baba, hükümet veya otorite ile oryantasyon bozukluğu veya kopukluk olabilir. Güneş ego ve güven olduğundan, Ketu ile Güneş düşük benlik saygısı ve güven sorunları yaratabilir.

Ay Tutulması


Ay tutulması sırasında bir kişi doğduğunda, bu bir Poornima olacaktır. Bu, Güneş ve Ay'ın birbirine zıt olacağı anlamına gelir. Biri Rahu'dan etkilenirken diğeri Ketu'dan etkilenecektir. Yani, yukarıda açıklanan durumları tek tek değil, eşleştirilmiş olarak göreceğiz. Yani bir düğüm Güneş'i etkilerken diğeri Ay'ı etkiler. Bunun yerli için çifte sorun yaratacağı kesin. Kombinasyon, düşük duygusal hassasiyete sahip Ketu'dan etkilenen bir Ay'a neden olabilir. Bu, aşırı ve yanlış (Rahu) güçlendirilmiş bir ego (Güneş) ile eşleştirilir. Veya, düşük özgüven sorunlarıyla eşleştirilmiş, Rahu'dan etkilenen, sanrılı ve takıntılı bir zihin olabilir.


Tutulmalarda Doğumun Etkileri


Güneş veya ay tutulması sırasında doğumu olan bir kimse, hastalıklara, sıkıntılara ve fakirliğe maruz kalır ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalır.”

Ay veya Güneş haritada güçlü olmadığında, birleşik etkiler çok olumsuzdur. Rahu ve Ketu düğümlerinin çok karmik Grahalar olduğu söylenir. Dolayısıyla bu bireylerin çok güçlü Karmik yaşamları olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, kişinin bundan etkilenmesinin muhtemel olduğu alanları ölçmek için bu tutulmanın düştüğü ekseni de kontrol etmelisiniz.

Tüm tutulmalar, çoğu metinde anlatılan kasvet ve kıyametin çoğu kadar basit değildir. Güneş ve Ay güçlü olduğunda ve burcun geri kalanı onu desteklediğinde, düğümlerin büyük yükselticiler olarak hizmet edebileceğini hatırlamalıyız.


Jeff Bezos'un haritasında Rahu Mithuna'da (İkizler) ve Ay, Güneş ve Merkür Ketu onuncu evinde Dhanus'ta (Yay) kavuşuyor. Bunun, kariyerinde çok cüretkar ve durdurulamaz bir adama nasıl dönüştüğünü görebiliriz.

Donald Trump, Vrsihik'te (Akrep) Ay ve Ketu'ya ve Rishaba'da (Boğa) Güneş ve Rahu'ya sahiptir. Görünen o ki, bu insanlar hiçbir şekilde yoksul ya da her yönden sıkıntılı değiller. Hayatlarının belirli alanları ideal olmasa da, etkilenen düğümleri Ay ve Güneş aslında onlara ortalama bir insandan daha doyumsuz bir hırs ve dürtü verdi. İngiliz Kraliyet ailesinin de tutulmalarla yakından bağlantılı birçok olayı ve doğumu vardır.

DAHA FAZLASI..

vedıc astroloji 770157555654415296

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item