Vedik Astrolojide Zeka için Farklı Yogalar

Vedik Astrolojide Zeka için Farklı Yogalar


Zeka ya da sözde “Budhi” insan yaşamının özüdür. İnsan olmamızın ve insan zekamızın bizi bu gezegendeki diğer türlerden ayırmasının nedeni budur.

Vedik Astrolojide Zeka ile ilgili birçok şey vardır .

Her 1000 yılda bir, bu dünyada devrimci şeyler yapan çok az insan doğar. Nikola Tesla, Albert Einstein, Mahatma Gandhi ve ölümlerinden sonra bile yüzyıllardır bu dünyada adları olan daha birçokları gibi insanlar.

Vedik Astrolojide Zekanın çocuklarla, ruhumuzla ve geçmiş yaşamlarımızla

doğrudan bir ilişkisi olduğu görülür . Purva Punya veya geçmiş yaşamlarımızın meyveleri kendini çocuklar, şans ve en önemlisi zeka şeklinde gösterir.

Vedik Astrolojide 5. ev , zekanın ana göstergesidir. Eğitim, yüksek öğrenim, beynimizin keskinliği ve zekası ve eleştirel düşünme ile ilgilenen evdir. 5. ev aynı zamanda yaratıcılığın ve yaratıcı zekanın evidir ve 5. evin Karaka'sı olan ana gezegen Güneş gezegenidir . Merkür gezegeni ise Vedik Astrolojide Zekanın ana göstergesidir.

NEW,Yogalar,Vedik Astrolojide Zeka için Farklı Yogalar,


Zekayı Belirten Evler ve Gezegenler

Vedik Astrolojide , bildiğimiz gibi, 5. ev Zekanın ana evidir. Eğitimimiz, yaratıcılığımız ve zekamızla yöneten evdir. Bir doğum haritasına baktığımızda, Vedik Astrolojide 5. evin durumunu kontrol etmek çok önemlidir , çünkü etkilenen bir 5. ev, kişinin zekasını çok iyi kullanamayabileceği anlamına gelebilir.

5. ev dışında 1. ev de zekamızı ifade eder. 1. ev ve 5. ev bir bağlantı oluşturduğunda, çok zeki bir insan doğar. Özellikle Merkür ve Jüpiter gibi gezegenler bağlantıya dahil olursa, kişi çok zeki olur.

Benzer şekilde Merkür, Vedik Astrolojide zekanın ana göstergesiyken, Jüpiter de bilgi ve zekayı temsil eder . Bu gezegenlerin her ikisi de doğum haritasında güçlü olduğunda, kişi muazzam bir zeka kazanır ve zeka yoluyla hayatta başarı kazanır.

Güneş , eğitimin ana göstergesidir, burada Güneş insanı zeki de yapabilir. Ay ve Jüpiter'in kombinasyonları da kişinin yaşamı boyunca çok zeki olmasını sağlayabilir.

Vedik Astrolojide Zeka için Yogalar

Saraswati Yoga – kişinin doğum haritasında bulunabileceği en hayırlı ve şanslı yogalardan biridir. Doğum haritasında Saraswati Yoga olan bir kişi, üstün bilgi ve bilgelikle kutsanmıştır.

Çok zeki olur ve müzik veya yaratıcı sanatların ustası olur.

Saraswati Yoga, Jüpiter, Merkür ve Venüs Kendra evlerinde(1,4,7,10) veya Trikonas'ta(1,5,9) bulunduğunda ve kendi burcunda veya yücelme burcunda yer alırsa oluşur, Jüpiter ise doğum haritasında güçlü olmalıdır.

Gaja Kesari Yoga – Gaja Kesari Yoga, doğum haritasında oluşturulmuş ve kişiye yaşamı boyunca üstün zeka ve bilgi veren çok güçlü bir başka Raja Yogadır.

Gaja Kesari Yoga
, Jüpiter ve Ay'ın Kendra'da(1,4,7,10) bulunduğu, birleştiği veya birbirlerine açı yapması gerektiği zaman oluşur.

Bu yogada doğan kişi Jüpiter gezegeninin iyi etkileriyle kutsanmıştır, buna yaşamında muazzam bir zenginlik ve refah da dahildir. Aynı zamanda çok etkili ve entelektüel, bilgelik ve zeka dolu. Doğal olarak Ay , zihin, Bilginin Karakası olan Jüpiter'den etkilendiğinde, bilgi edinme konusunda ulaşabileceği sınırları ancak hayal edebilir.

Mars ve Merkür Birleşimi – Merkür, zekanın ana karakasıdır. Finans ve iş gezegeni olarak anıldığı bilinmektedir. Mars iseiçsel canlılığımızı ve içsel enerjimizi temsil eder . Öfkeyi, çabukluğu, toprakları fethetmeyi ve düşmanları yenmeyi temsil eder .

Bir doğum haritasında Merkür ve Mars bir araya geldiğinde, bu çok zeki bir insanı doğurur. kişi, sert konuşsa da, sabrından yoksundur, ancak üstün eleştirel düşünme ve karar verme yetkilerine sahiptir.

Bu tür kişiler büyük yazarlar, şairler ve hatta bilim adamları olabilir. Çünkü Merkür kalem, Mars ise kalemin içindeki mürekkeptir.

5. evde veya 11. evde Jüpiter

Jüpiter, Vedik Astrolojide bilginin ana göstergesidir . Jüpiter 5. evde oturduğunda, doğuştan gelen kişi çok zeki ve yaratıcı sanatlarda derinleşir ve bilgelik ve akılla doludur.

Benzer şekilde, Jüpiter'in 5. evdeki yönü eşit derecede güçlüdür ve kişiye büyük bir zeka ve bilgelik verir.

Bhadra Yoga – Vedik astrolojide yalnızca Merkür gezegeninin doğum haritasındaki güçlü konumu nedeniyle oluşan 5 Panch Mahapursh Yoga'dan biridir.

Bhadra Yoga, Merkür Kendra evlerinde(1,4,7,10) kendi burcunda veya yücelme burcunda oturduğunda oluşur. Bhadra Yoga ile doğan kişi, kişiyi son derece zeki ve iş ve yönetim konusunda son derece yetenekli yapar. Çok entelektüel, keskin zekalı olur ve parlak hale gelir.

Yaratıcı Sanatlarda Mükemmellik – Doğum haritasında, üç Trikon lordunun tümü birbiriyle faydalı bir şekilde bağlantılı olduğunda ve özellikle 10. ev ile ilişkilendirildiğinde, kişi Yaratıcı bir deha olur veya yaratıcı sanatlarda mükemmellik kazanır.

Budha – Aditya Yoga – Güneş ışık veren olarak bilinir. Oturduğu evi aydınlatır ve açıları gezegenlerde de aynıdır . Çok hayırlı bir Yoga, Güneş ve Merkür'ün “Budha-Aditya” Yoga adı verilen birleşimiyle ve Güneş Merkür Aralarında 9 dereceden fazla olduğunda oluşur. Bu yogada doğan kişi kusursuz bir zekadır. Parlak bir zihne, keskin bir zekaya, yüksek bir itibara ve iyi erdemlere sahiptir. Budha-Aditya Yoga 5. evde ve 9. evde daha da güçlenir.

Tabii ki, Vedik Astrolojide zeka için daha da fazla yoga var . Doğum haritasında 5. eviniz ve 1. ev lordu güçlü olsa bile, doğal olarak çok zekisiniz, ancak bu Yogalar doğum haritasında şekillendiğinde, kişi zekasını hayatında daha belirgin bir şekilde kullanır. Zekası, yaşamı boyunca başarısının nedeni olur.

Bunlar, bir doğum haritasında oluşturulabilecek zeka için en güçlü Yogalardan bazılarıydı. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. O zamana kadar, bir sonraki blogda görüşmek üzere!.

Yüksek Öğrenim için Vedik Astroloji Yogaları


Vedik Astrolojide Eğitim


Vedik Astrolojide 5. ev Eğitimimizi temsil eder . 5. ev aynı zamanda Purva Punya'yı veya bir bireyin geçmiş yaşam eylemlerini temsil ettiği için Eğitimin ana evidir. Bu nedenle, Yüksek Öğrenim için ilk önce yogayı kontrol etmek için kişi 5. evin durumunu kontrol etmelidir. Bunun nedeni, 5. evin sadece eğitimi değil aynı zamanda zekayı da temsil etmesidir .

Hayatımızda daha fazla çalışmak için keskin ve akıllı bir zihne sahip olmak gerekir. Ancak 5. ev aslında yüksek öğrenim evi değildir. Yüksek öğrenim için yogalar 9. ev tarafından belirlenir. 9. ev Babamızı temsil ettiği için. Vedik Astrolojiye göre , yüksek öğrenim genellikle 9. evden görülür.

2. ev İlköğretimin evi, 4. ev ise annenin evidir. Okul ve okul eğitiminin evidir.

Yogayı Eğitim için getirmekten sorumlu olan ana gezegen Merkür ve Jüpiter'dir. Merkür'ün zeka gezegeni olarak adlandırıldığı bilinmektedir. Bu bizim zekamız, Jüpiter ise bilgi ve eğitimi temsil ediyor .

Merkür bize yazma, eleştirel düşünme, analiz etme, karar verme, matematik, bilim, planlama niteliklerini ve becerilerini getirirken, Jüpiter öğrenme ve kendimizi ve diğerlerini bilgiyle eğitme yeteneğimizi yönetir.

Jüpiter, yüksek öğrenim için yogaya bakmak için çok önemli bir gezegendir. Jüpiter, 5. evin ana Karaka gezegenidir. Jüpiter'in doğum haritasında zayıf olması kişinin eğitiminde sıkıntı yaşayacağına işaret edebilir.

Ay , bakılması gereken bir diğer önemli gezegendir. Ay bizim aklımız ve duygularımızdır ve ne zaman Ay doğum haritasında zayıfsa, kişi zihinsel sıkıntılardan, konsantrasyondan muzdarip olacak ve bu nedenle eğitim de etkilenecektir.

Yüksek Öğrenim için Vedik Astroloji Yogaları

5. ev bizim zekamızdır ve ne zaman, 5. ev lordu Kendras (1,4,7,10) veya Trikonas'ta (1,5,9) 9. ev lordu ile birlikteyse , bu çok güçlü bir yogadır.

Yüksek öğretim. Bu, kişiyi yaşamı boyunca çok başarılı, zengin ve müreffeh yapan çok güçlü bir Raja Yoga'dır.

Jüpiter doğum haritasında yüceltilir, yani Jüpiter Yengeç burcundaysa veya kendi işaretlerinde (Yay veya Balık) ise, kişi hayatında büyük bir eğitim alır. İyi eğitimli, bilgi ve bilgelik dolu olacak.

5. evdeki Jüpiter, 9. ev lordundan görünüm alır ve aynı zamanda yüksek öğrenim için başka bir harika yogadır.

5. evdeki Jüpiter, kişinin büyük bir zeka ve bilgiye sahip olmasını sağlarken, 9. evin efendisinin yönü, kişinin daha yüksek çalışmalara gitmesini sağlar.

Merkür, doğum haritasında güçlü bir şekilde konumlanmışsa veya yücelmişse veya kendi burcundaysa, kişi de hayatında büyük bir eğitim alır.

Hayatında akıllı ve zeki olacak.

5. evde veya 9. evde Jüpiter veya Merkür kavuşumu, yüksek öğrenim için güçlü bir konumdur.

Jüpiter ve Venüs Kendra birbirlerine, bu yaşamda eğitim ve büyüme için güçlü bir konumdur. Kişi en iyi eğitimi alır ve yaşamı boyunca zenginlik ve popülerlik kazanır.

5. evin efendisi 4. evde, 2. evde veya 1. evde bulunuyorsa, bu tür kişiler yaşamı boyunca iyi bir eğitimden geçerler. 9. ev lordu da 5. ev lordu veya lagna ile ilişki kuruyorsa, ileri eğitim için yoga genişler.

Parivartan Yoga, 5. ev veya 9. ev lordları veya 5. ev veya 4. ev lordları arasında.

5. ev lordu Merkür, Jüpiter veya Venüs veya bu gezegenlerden herhangi biri ile birlikteyse, kişi de yaşamı boyunca yüksek eğitim alır.

Bu kavuşum 5. evde, 7. evde, 9. evde veya 10. evde gerçekleşmelidir.

5. ev efendisi 9. ev efendisi ile birlikte 12. evde ise, kişi eğitimini yabancı bir ülkede veya gemide yapar.

5. ev lordu 12. evde ise, bu tür kişiler kariyerinde ve eğitiminde çok yüksek bir seviyeye yükselir. Aldığı eğitim sayesinde büyük bir isim ve ün kazanır , çalışmaları ve bilgisi tüm dünyaya yayılır.

Güneş'ten 5. evde Mars veya Satürn veya her ikisi de varsa , çok zeki ve zekidir. Zekaları ve eğitimleri sayesinde hayatta büyük başarılar elde edebilirler. Bu tür kişiler harika mühendisler ve bilim adamları veya araştırmacılardır.

Herhangi bir evde Jüpiter ve Ay birleşimi, yüksek öğrenimin harika bir göstergesidir. Özellikle bu kavuşum 5. evde veya 9. evde oluyorsa. Bu birleşme, kişiye yaşamı boyunca muazzam bilgelik, bilgi, etki ve büyük eğitim veren Gaja Kesari Yoga adı verilen çok güçlü bir Raja yoga oluşturur.

Hayatında zengin ve başarılı olur. harika öğretmenler ve filozoflar olabilirler.

Jüpiter Ay'a açı yapıyorsa veya Jüpiter ve Ay birbirleriyle burç değiştiriyorsa da geçerlidir.



DAHA FAZLASI..

Yogalar 8899039859824933460

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item