Merkür Budha



VEDİC ASTROLOJİ MERKÜR' BUDHA

 
Vedik astroloji haritasındaki Güçlü bir Merkür varsa zeki, bilgili, hesaplayıcı, analitik, araştırma odaklı, diplomatik, anlamlı, ikili ve hızlı düşünüyorsunuz.

Düşüşte olan Merkür ise Düşünceniz, konuşma konusunda korku duyuyorsanız, matematiksel becerinizden yoksunuz ve işiniz ve faaliyetleriniz iletişim, medya, reklam, satış ve pazarlamayla bağlantılı değilse, ve canlılıktan yoksun olduğuna dair güçlü bir fizibilite vardır. .

Özetle, Vedic astrolojide Merkür gezegeni iş, bilim, ticaret, ticaret ve araştırmada başarılı olmak için önemli bir role sahiptir. Bilimsel becerinizi yöneten güçlü bir Merkür olmadan hayata başlamak söz konusu değildir .

Vedik Astrolojide Merkür Gezegeninin Özellikleri


17 YILLIK MERKÜR VİMSOTTARİ DASHA

 
Merkür gezegeni, burçta İkizler ve Başak burcunu yönetir. Merkür gezegeni ikili, değişken, çok yönlü, eğitimli, öğrenilmiş, matematiksel, zeki, diplomatik, hızlı, anlayışlı, kavrayıcı, iletişimsel ve istatistikseldir.

Doğum haritanızda güçlü Merkür varsa, eğitim, matematik, bilim ve araştırma, veri bilimi, istatistiksel zeka, BT, medya, reklamcılık, telekomünikasyon, topluluk önünde konuşma, uluslararası ticaret , diplomasi alanlarında başarılı olmanız muhtemeldir.

ANCAK, MERKÜR GEZEGENİ DOĞASI GEREĞİ İKİLİDİR . DOLAYISIYLA, DOĞASI GEREĞİ ÇİFT KİŞİLİKLİ OLMA İHTİMALİNİZ GÜÇLÜDÜR. AYNI ZAMANDA 2 EV, ÇİFTE MESLEK, ÇİFTE EVLİ VE ÇİFT SÖZDE OLMAK GİBİ İKİ ŞEYE DAHİL OLACAKSINIZ.

Gök cismi üzerindeki Merkür

Merkür gezegeni, güneş sistemindeki en küçük gezegendir .

Merkür gezegeni, Ayımızdan biraz daha küçüktür.

Güneş'e en yakın gezegendir.

Merkür gezegeni her zaman Güneş'in yakınında kaldığı için en sıcak gezegendir.

Aysız bir gezegendir. Bir ayımız var ve Mars'ın 2 uydusu var.

Satürn'ün bir yüzüğü varken gezegenin yüzüğü yok.

Merkür'ün toprak gibi kayalık bir gövdesi ve karasal bir gezegeni vardır.

MİTOLOJİDE MERKÜR'ÜN HİKAYESİ

Hindu mitolojisinde Merkür hakkında sizi büyüleyecek inanılmaz bir hikaye var.

Merkür gezegeni, Chandra ve Tara'nın Oğlu'dur. Ay (Chandra), Jüpiter'in bir öğrencisidir.

Ay, öğrenmek ve çalışmak için Jüpiter'e giderdi. Jüpiter'in karısı TARA'dır. Son derece yakışıklı olduğu için AY'a aşık oldu.

Zamanla hem Tara hem de Ay, Merkür'ün doğumuna neden olan bir ilişki geliştirdi. Merkür'ün doğumundan sonra Jüpiter, Merkür'ün oğlu olmadığını anladı. Merkür, Tara ve Ay nedeniyle gayri meşru bir doğumdur. Bu nedenle Jüpiter sinirlendi ve MERKÜR'Ü İKTİDARSIZ olması için lanetledi. O zamandan beri Merkür astrolojide güçsüz bir gezegen olarak adlandırılıyor.



VEDİK ASTROLOJİDE MERKÜR'ÜN ÖNEMİ

 
Doğum haritanızdaki Merkür gezegeninin önemi muazzamdır. Haritanızda Merkür gezegeni güçlüyse, kimse zekanızı yenemez.

Doktor iseniz, rahatsızlıkları kolayca teşhis etmek için güçlü Merkür'e sahip olmanız gerekir. Bir otomobil mühendisiyseniz, birinci sınıf araçlar geliştirmek için zekaya sahip olmanız gerekir. Eğer bir öğretmen, politikacı, ruhani lider iseniz, Merkür'nüz güzel sözlere sahip olmak için güçlü olmalıdır.

DOĞUM HARİTASINDAKİ FAYDALI MERKÜR'ÜN SONUCU


Merkür gezegeninin faydalı etkisi muazzamdır. Doğum haritasına güçlü bir şekilde yerleştirilmiş Merkür, sizi üretken bir yazar veya verimli bir doktor yapabilir.

Doğum haritasında Merkür gezegeni güçlüyse, insanlar arasında ilgi odağı olacaksınız. Astrolojideki faydalı Merkür sizi maddi hayatta zengin, müreffeh, zengin ve başarılı yapabilir.


DOĞUM HARİTASINDA GERÇEKLEŞEN YOGALAR,
Burçtaki en önemli Yoga'ya Bhadra Yoga ve Buddhaditya yoga denir. Bhadra yoga Yoga içinde biridir panch Mahapurush Yoga gezegen Merkür 1'de Kendra ve TRIKON olduğunda gerçekleşir , 4 , 5 inci , 7 inci , 9 inci ve 10 inci içinde Doğum ait veya yüce işareti ev grafikte bu güçlü yoga gerçekleşir.



BUDDADİTYA YOGA, Güneş ve Merkür herhangi bir evde birleştiğinde gerçekleşir. Ancak, yükselen mevcut olduğunda Güneş ve Merkür daha etkili sonuç getirmek ve birlikte, 5 inci , 9 inci , 10 inci ve 11 inci doğum haritası ev.

Doğum haritasındaki bu etkili yogalar, yüksek düzeyde zihinsel zeka, otorite, komuta, bilgi ve iletişim becerisi de getirir.

Burçtaki zararlı Merkür'ün sonucu

Merkür gezegeni Balık'ta zayıflamışsa veya kötü niyetli Rahu, Ketu, Mars ve Satürn'den etkilenmişse, bilgiden, zekadan, hazır zekadan ve bilişsel beceriden yoksun olabilirsiniz.


Haritadaki zayıf Merkür sizi yoksulluğa kaptırabilir. Doğum haritanızda kötü bir Merkür Mahadasha'sınız varsa, para, servet kaybı ve iş başarısızlığı yaşarsınız.

Doğum haritasındaki zayıf Merkür sizi akıl yönünden hasta edebilir,

MERKÜR İÇİN ETKİLİ İYLEŞMELER

Merkür gezegeni Satürn, Rahu, Ketu ve Mars gibi zararlı gezegenlerden etkilenmişse, Yeşil Zümrüt giymelisiniz. Zümrüdün ağırlığı en az 4 karat olmalıdır. Erkek ve kadının sol eli için sağ elin pembemsi parmağına altın ya da gümüş ile takılmalıdır.

Zümrüt bir kolye ucu da kullanabilirsiniz. Değerli taş zümrütünü giymeden önce küçük bir ritüel yapmanız gerekiyor. Yüzüğü ya kutsal suya ya da inek sütüne batırın, iki hafta Çarşamba günü sabahın erken saatlerinde ve


“OM BUNG BUDHAY NAMAH” MANTRA
Mantra: Om Bung Budhay Namah (108 kez) Her sabah banyodan sonra bu mantrayı söyleyin. Mantralar, ağda ayın Çarşamba günü başlatılmalıdır.

Merkür gezegeninin olumsuz etkisini etkisiz hale getirmek için bu Mantrayı 9000 defa zikredebilir…

YANTRA Gümüş veya bakırdan yapılmış Budh Yantra'yı kolye ucu olarak takabilirsiniz. Ayrıca evde Puja evinde de tutabilirsiniz. Ancak, Puja yerinde tutmadan veya takmadan önce Yantra'yı kıdemli bir rahip tarafından kurmanız gerekir



RUDRAKSHA 4 yüzlü Rudraksha
Merkür gezegeninin olumsuz etkisini etkisiz hale getirme durumu olduğunda bir nimettir. Char mukhi Rudraksha'yı kolye ucu olarak kullanabilirsiniz. Bu, Merkür gezegeninin burçtaki zararlı etkisini ortadan kaldıracaktır.

Hadımlara bağış yapın.

Vedik Astrolojiye göre Merkür yogaları Budhaditya Yoga hakkında bilmeniz gereken her şey!

Vedik astrolojideki yaygın tanımına göre, Güneş ve Merkür bir burçta birleştiğinde, yani Güneş ve Merkür bir burcun aynı evine yerleştirildiğinde, BudhAditya Yoga, kişiyi zeka ile kutsayabilen burçta oluşur. liderlik nitelikleri, analitik yetenekler, iletişim becerileri, başarı, şöhret ve diğer birçok iyi şey.

Bildiğimiz gibi Merkür, güneş sistemimizin en içteki gezegeni, yani Güneş'e en yakın olduğu ve buna göre burçların neredeyse üçte birinde Güneş'le birlikte bulunduğu anlamına geliyor.

Dolayısıyla BudhAditya Yoga tüm bu yıldız haritalarında vardır Bu, tüm bu insanların bu Yog'un gösterdiği iyi sonuçlarla kutsanması gerektiği anlamına gelir, ki bu açıkça gerçek uygulamada durum böyle değildir..

çünkü dünya nüfusunun üçte birinin bu niteliklere sahip olduğunu ve bu niteliklerden dolayı isim ve üne kavuştuğunu görmüyoruz. Dolayısıyla, bu Yog'un oluşumunda, bu Yog'un yaygın tanımında bahsedilenden daha fazla bir şey olmalıdır.

Bir burçta herhangi bir faydalı Yog'un oluşumu için birincil koşul, Yog'un oluşumunda yer alan tüm gezegenlerin o burçta pozitif olarak çalışması gerektiğidir…

Bu nedenle, BudhAditya Yoga'nın bir burçta oluşması için, hem Güneş hem de Merkür'ün o burçta faydalı olması gerekir. Güneş ve Merkür, bir burcun aynı evinde bulunduklarında genel olarak dört kombinasyon oluşturabilir. Bu dört kombinasyonun dışında, pozitif Güneş ve pozitif Merkür kombinasyonu BudhAditya Yoga oluşumuna neden olabilir.


Öte yandan, faydalı Güneş'in zararlı Merkür ile kombinasyonu, zararlı Güneş'in faydalı Merkür ile kombinasyonu ve zararlı Güneş'in zararlı Merkür ile kombinasyonu gibi kalan üç kombinasyon, zararlı BudhAditya Yoga'nın oluşumuna yol açmayabilir.

Bunun nedeni, bu üç kombinasyonun hepsinde, yan yana yerleştirilmiş gezegenlerden birinin veya her ikisinin de zararlı olmasıdır. Bu nedenle, bu kombinasyonlar BudhAditya Yoga'nın oluşumuyla sonuçlanmayabilir ve bunun yerine negatif gezegenin genel ve pozitif gezegenin özel anlamlarını vurabileceği negatif bir Yoga oluşturabilir.


Örneğin, bu kombinasyon bir burçta mevcut olduğunda ve Güneş yararlıyken Merkür kötücül olduğunda Güneş'in önemi zarar görebilir. Sonuç olarak, PİTRA DOSH, Merkür'ün Güneş'e olumsuz etkisi nedeniyle burçta oluşabilir ve bu durum kişiyi hayatının birçok cephesinde rahatsız edebilir. Benzer şekilde, yararlı Merkür ile aynı evde zararlı Güneş bulunduğunda, Merkür'ün genel ve özel önemi zarar görebilir. Sonuç olarak, kişi sağlıkla, zihninin uygulanmasıyla, iletişim becerileriyle ve burçtaki bu kombinasyonun gösterdiği özel sorunlarla karşılaşabilir.


En kötü kombinasyon türü, hem Güneş hem de Merkür'ün burçta malefik olduğu durumlarda bulunur çünkü bu durumda hem Güneş hem de Merkür'ün önemi zarar görebilir ve bu durum kişi için ciddi sorunlara neden olabilir ve burçta BudhAditya Yoga oluşmayabilir.

Örneğin, Malefik Güneş, Koç veya Aslan burcunda malefik Merkür ile yerleştirilmişse,Malefik Merkür'ün önemi, zararlı Güneş'in anlamından çok daha fazla vurulabilir.

Bunun nedeni Güneş'in Koç ve Aslan burçlarında daha güçlü olmasıdır; ve bu nedenle, bu tür sonuçlar olumlu ya da olumsuz olsun, bu kombinasyonun sonuçlarına hakim olabilir. Koç veya Aslan'a yerleştirilen Güneş pozitifse ve bu burçlardan birinde Güneş ile birlikte Merkür negatifse, sonuç yine de olumsuz olsa da çok yıkıcı olmayabilir. Bunun nedeni, bu durumda pozitif Güneş'in negatif Merkür'den daha güçlü olmasıdır.

Malefik Güneş ve Malefik Merkür'ün bir kombinasyonu Başak veya İkizler burcuna yerleştirilirse, Güneş'in önemi Merkür'ün anlamından çok daha fazla etkilenebilir.

Bunun nedeni, Merkür'ün Güneş'e kıyasla bu burçlarda daha güçlü olmasıdır. Dolayısıyla Merkür bu kombinasyona hakim olabilir, bu da Güneş'in neden olduğu hasarı azaltabileceği ve ayrıca Güneş'e daha fazla zarar verebileceği anlamına gelir. Benzer şekilde, eğer zararlı Güneş Başak veya İkizler burcunda faydalı Merkür ile birlikte yerleştirilirse, sonuç negatif olsa da; yüksek derecede sorunlara neden olmayabilir. Bunun nedeni, pozitif Merkür'ün zararlı Güneş'ten daha güçlü olmasıdır ve dolayısıyla Güneş'in neden olduğu hasarı azaltabilir.

Tanıma geri dönersek, BudhAditya Yoga'nın burçta şekillenmesi için hem Güneş hem de Merkür bir yıldız falında pozitif olmalıdır. Böyle bir burçta Güneş ve Merkür'ün olumlu çalıştığından emin olduktan sonra, kontrol etmemiz gereken bir sonraki şey onların gücü ve aktivite düzeyidir. Pozitif Güneş ve pozitif Merkür bir yıldız falında hem güçlüyse, güçlü BudhAditya Yoga'nın oluşmasına neden olabilirler. Benzer şekilde, ikisi de yıldız falında aktifse, BudhAditya Yoga tarafından verilen sonuçlar daha da iyi olabilir.


Örneğin, BudhAditya Yoga'nın yararlı sonuçları, eğer bu Yog Terazi veya Balık burcunda mevcutsa önemli ölçüde azalabilir; Bu burçlarda sırasıyla Güneş ve Merkür zayıflatılır. Sonuç olarak, zayıf Güneş veya zayıf Merkür, BudhAditya Yoga'ya çok fazla katkıda bulunmayabilir; bu iki gezegen de burçta faydalı olsa bile.

Öte yandan, bu Yoga Koç, İkizler, Aslan veya Başak gibi burçlarda oluşursa; sonuçlar çok iyi olur.

Bir sonraki faktöre geçersek, diğer pozitif veya negatif gezegenlerin Güneş veya Merkür üzerindeki etkisi de doğru bir şekilde kontrol edilmelidir, çünkü bu faktör tek başına bazı durumlarda sonuçları tamamen değiştirebilir.

Örneğin, kötücül yüceltilmiş Satürn Terazi burcuna yararlı zayıflamış Güneş ve hayırlı Merkür ile birlikte yerleştirilirse; sonuçlar felaket olabilir.

Gördüğümüz gibi, Güneş bu durumda zayıflıyor; dolayısıyla zayıf BudhAditya Yoga şekillenebilir. Malefik Satürn yüceltildiği için çok güçlü. Sonuç olarak, çok zayıf olduğu için hem Güneş'i hem de Merkürü ve özellikle Güneş'i ciddi şekilde etkileyebilir. Bu nedenle burçta Pitra Dosh, bu burcun genel tonuna bağlı olarak hayatının birçok alanıyla ilgili birçok problemle kişiyi rahatsız edebilecek şekilde oluşabilir. Bu tür Pitra Dosh'un gücü BudhAditya Yoga'nın gücünden çok daha yüksek olabileceğinden, kişi sadece Pitra Dosh'un etkisine tanık olabilir ve BudhAditya Yoga'nın herhangi bir görünür etkisiyle karşılaşmayabilir.


Bu denkleme karşı melekten bakarsak; yüce Satürn, zayıflamış Güneş ve Merkür ile birlikte Terazi burcuna yerleştirilirse pozitiftir; sonuçlar harika olabilir. Böyle olumlu bir yüce Satürn, Güneş'in zayıflatma durumunu iptal ederek yıldız falında NEECHBHANG RAJYOGA'YI oluşturabilir.

Bu nedenle kişi BudhAditya Yoga'nın yanı sıra Neechbhang RajYoga'dan da yararlanabilir. Sonuç olarak, genel burcu destekleyici ise, hükümette yüksek otorite görevi de dahil olmak üzere birçok türde iyi sonuç elde edebilir.


Bu Yoga'nın yerleştirildiği ev gibi görünüşte küçük bir faktör bile her şeyi değiştirebilir.

Örneğin, Yay burcundaki bir burcun ilk evinde BudhAditya Yoga'nın oluşumu, kişiyi hükümetteki bir otorite göreviyle kutsayabilir, bu Yog'un Yay burcundaki on birinci eve yerleştirilmesi, iş yoluyla çok iyi kar sağlayan yerli; ve bu Yog'un Yay burcundaki on ikinci eve yerleştirilmesi, kişiyi bir spiritüel guru veya astrolog olarak çok iyi bir başarı ile kutsayabilir.


Benzer şekilde, bir burcun ilk evine yerleştirilen BudhAditya Yoga, kişiyi iş, uygulama, spiritüalizm, miras ve diğer pek çok alanda iyi sonuçlarla kutsayabilir; burcunun genel temasına bağlı olarak. Bu nedenle, BudhAditya Yoga'nın haritada şekillendiğinde bir kişiye aktarabileceği tam fayda türlerini hesaplamak istiyorsanız, tüm bu faktörler doğru bir şekilde kontrol edilmelidir.

Genel olarak konuşursak, haritada güçlü BudhAditya Yoga'ya sahip olan kişinin başına iyi bir şey geleceğini basitçe söyleyebilirsiniz. Spesifik olarak konuşursak, bu ayrıntılara bakmadan bu kişiye ne tür, ne kadar iyi ve ne zaman böyle bir iyilik olabileceğini söyleyemezsiniz? Bu nedenle, Budhaditya Yoga'nın veya bir yıldız haritasında bulunan diğer iyi veya kötü Yog'un ayrıntılı uygulamalarıyla ilgileniyorsanız burcun genel tonu çok önemli hale gelir.


Sonuncusuna gelmekle birlikte, en önemlisi, BudhAditya Yoga'nın bir yıldız falında verdiği etkilere daha fazla ince ayar yapmak için çalışma sürelerinin etkisi de kontrol edilmelidir. Her tür iyi veya kötü Yog'un, oluşumunda yer alan gezegenlerden biri çalışma sürelerine liderlik ediyorsa, gerektiği gibi etkili hale geldiğine dikkat edilmelidir. Sonuç olarak, kişi, yaşının ilgili yıllarında Güneş veya Merkür'ün gezegensel dönemlerinden etkilenirse BudhAditya Yoga'nın en güçlü faydalarına tanık olabilir. Bu çok basit görünen gerçek, birçok durumda BudhAditya Yoga'nın etkisi nedeniyle elde edebileceğiniz başarı türünü değiştirmeyebilir; ancak bu tür bir başarının miktarını büyük ölçüde değiştirebilir.


Örneğin, BudhAditya Yoga, Başak burcundaki bir burcun onuncu evinde oluşursa ve burcun genel teması yaratıcıysa, kişi bir oyuncu veya bir şarkıcı olabilir. Kişi genel burcu güçlü ve olumluysa başarıya ulaşabilirse de, bu başarı yüksek seviyelere ulaşabilir; Güneş veya Merkür'ün gezegensel dönemleri bu kişiyi vurduğunda ve ne zaman. Bunun nedeni, bu dönemlerde BudhAditya Yoga'nın ek güç kazanması ve dolayısıyla kişiyi daha da iyi sonuçlarla kutsamasıdır.


Benzer şekilde, BudhAditya Yoga, Başak burcundaki bir burcun onuncu evinde oluşursa ve burcun genel teması otoriter ise, kişi iş veya politika yoluyla hükümet evinde bir otorite görevine ulaşabilir. Dahası, burcunun genel temasının siyaset yoluyla otoriteyi desteklediğini varsayalım. Dolayısıyla bu kişi, yıldız falının güçlü ve olumlu olması durumunda bir eyalet yönetiminde bir bakan olabilir; Gezegensel dönemler Güneş veya Merkür tarafından yönetilmese bile.

Bununla birlikte, Güneş veya Merkür'ün gezegensel dönemleri ilgili zamanlarda bu kişiyi vurursa, aynı BudhAditya Yoga'dan yararlanan kişi, bir eyaletin baş bakanı, ulusal hükümette bir bakan olabilir;

Bir örnek daha ele alalım, bu kişinin bir devlet işi aracılığıyla otoriteye ulaşmak istediğini ve idari hizmetlerde mümkün olan en yüksek doğrudan sırayı elde etmek için sivil sınavlarda göründüğünü düşünelim. Sınav ve seçim zamanı bu durumda ilgili zamandır. Güneş veya Merkür'ün gezegensel dönemi, bu tür sınavlara girdiği yaşı sırasında bu kişiyi vurursa, onları temize çıkarabilir ve bu tür yüksek otorite göreviyle kutsanabilir.

Gezegensel dönemler Rahu veya Ketu tarafından yönetildiğinde Kaal Sarp Yog'un çok yıkıcı olabileceği anlamına gelir; Çünkü bu Yog, Rahu ve Ketu tarafından oluşturulur.

Benzer şekilde Manglik Dosh, gezegen dönemleri Mars tarafından yönetildiğinde çok kötü olabilir; bu kusur Mars tarafından oluşturulduğu için. Olumlu Yogalara bakıldığında, Hamsa Yoga, gezegensel dönemler Jüpiter tarafından yönetildiğinde en iyi sonuçlarını verebilir.

Aynı doğrultuda, BudhAditya Yoga, gezegensel dönemler Güneş veya Merkür tarafından yönetildiğinde en iyi sonuçlarını verebilir.


Daha da derine inersek, eğer bir yıldız haritasındaki birden fazla gezegen iyi veya kötü bir Yog oluşturuyorsa, en yüksek düzenin iyi veya kötü sonuçları muhtemelen gezegenin içinde yer alan gezegenler arasında daha güçlü olan koşma döneminde verilir.

nakshatralardaki çeşitli gezegenlerin doğası, gücü, yerleşimi ve kombinasyonları dahil olmak üzere tüm burçlar tarafından belirlenir.

DAHA FAZLASI..

NEW 6710846529728946362

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item