Merkür yogaları

merkür yogaları

ravi yogalar solar güneş kombinasyonlardır.


güneş temelli birkaç yoga vardır. merkür ve venüs’ün güneş ile birlikte ya da bir burç ileride olduğu yogalar rasi haritalarında sıkça görülür. ancak bölümlü haritalarda daha az kullanılır. bu yogalar daha ziyade d-9 ve d-10 haritalarında uygulanabilir.

merkür yogaları

vesi yoga

güneş’ten 2. evde ay haricinde gezegen varsa, bu yoga oluşur. örneğin, güneş ikizler’de, jüpiter ve merkür yengeç’te ise, bu yoga vardır. sonuçlar: bu yoga ile doğmuş kişi dengeli bakış açısına sahiptir. kişi doğru sözlü, uzun boylu ve ağırkanlıdır. az zenginlik ile bile mutlu ve rahattır.

vosi yoga


güneş’ten 12. evde ay haricinde gezegen varsa, bu yoga oluşur örneğin, güneş koç’ta ve jüpiter ve venüs balık’ta ise bu yoga vardır. sonuçlar: bu yoga ile doğmuş bir kişi yetenekli, hayırsever, ünlü, bilgili ve güçlü biridir.

ubhayachara yoga


güneş’ten 2. ve 12. evde ay haricinde gezegen varsa, bu yoga oluşur örneğin, eğer güneş yengeç’te, mars aslan’da ve venüs ikizler’de ise, bu yoga vardır. sonuçlar: bu yoga ile doğmuş bir kişi tüm konfora sahiptir. kişi kral gibi veya ona eşittir.


budha-aaditya yoga

budha merkürü, aaditya güneş’i ve yoga beraberliği ifade eder. güneş ve merkür beraber (aynı burçta) ise, bu yoga oluşur. sonuçlar: bu yoga ile doğmuş bir kişi zeki ve tüm işlerinde beceriklidir. kişi iyi bilinen, saygı duyulan ve mutlu biridir. nipuna anlamı uzman demektir.

not: eğer merkür güneşe çok yakın ise, yanık pozisyondadır. (asta veya astangata). yogalar yanık gezegenler ile oluşmuşsa, gezegenler olumlu güçlerinin bir kısmını kaybeder.

d-10 gibi bölümlü haritalarda en güçlü yogadır. eğer merkür yanık değilse,aynı zamanda rasi haritasında, benzer sonuçlar verebilir.

d-10 haritasında güneş ve merkür’ün aslan’da olduğunu varsayarsak, bu kişi kariyerinde çok güçlü bir budhaaditya yogaya sahiptir. bu etki kişinin tüm hayatı boyunca hissedilir ve özellikle güneş, merkür ve aslan dönemlerinde çok etkilidir

kubera yoga

merkür 1. evde kubera yoga: para yogasıdır, bu kişinin nihayi amacı dünyevi olarak rahu enerjisinde çalışır ünlenmek ve ticari kazançtır. merkür 1. evde tüccar zihniyeti verir laf cambazıdır, hitabeti iyidir. az bilgiyle çok şey satar. retro merkür ise bunu abartıyor demektir , sivri zeka oyunları yaratır. laf sokar, tartışır, para için herşeyi yapabilir,

bhadra yoga

eğer merkür kendi burcunda veya yücelik olduğu bir burçta ve kendrada ise buna bhadra yoga denir. diğer bir ifade ile, merkür ikizler veya başak’ta , lagnadan itibaren 1., 4., 7. veya 10. evlerde yerleşmiş olmalıdır. bu yoga ay’dan itibaren uygulanmaz ve temel olarak rasi haritalarına uygulanır.

örnek olarak, yükselen ikizler ve merkür’ü başak’ta olan kişi bu yogaya sahip olacaktır. sonuçlar: bu yoga ile doğmuş kişi toprak doğasında yüce bir kişidir. kişi aslan gibidir. tüm yönleriyle bilgedir. vücut yapısı iyidir ve derin bir sesi vardır. sattwa guna’ya sahiptir. yogayı iyi bilir. kişi daima akrabaları, arkadaşları ve ailesi ile çevrili olarak zenginliğini yaşar. kişi herşeyde temizlik sağlar ve sistemli birisidir. özgür bir ruha sahiptir ve dinine bağlıdır.

budha-shukra yoga

merkür ve venüs aynı evde kavuşuyor. kişi belagat sahibi, erdemli, kutsal metinleri iyi bilen, son derece zengin, iyi bir heykeltıraş, müzikte usta, iyi giyimli, toprak sahibi, her zaman neşelidir.

karmajiva yogası

merkür, yükselen ay veya güneş'ten (brihat jataka) 10. evin efendisine açı yapıyor veya kavuşuyor. bu kombinasyon, mekanik, ressam, heykeltıraş, oymacı, mimar veya koku yapımcısı gibi merkür'e bağlı bir mesleği gösteren diğer kombinasyonları destekleyebilir…


DAHA FAZLASI..

Yogalar 4123430639434330009

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item