PARIVARTHANA YOGA

PARIVARTHANA YOGA


Parivarthana yoga, kelimenin tam anlamıyla "değişim veya hareket yoluyla bağlantı" olarak tercüme edilir ve bu kombinasyonun özünü, yani gezegenler arasındaki işaret alışverişini yansıtır.

Çoğu zaman, bu yoganın sonuçları kesin olarak yorumlanır: gezegenler güç alışverişinde bulunur ve sanki kendi evlerini işgal ediyorlarmış gibi davranırlar, bu da benzersiz bir olumlu etki anlamına gelir.

Aslında her şey o kadar basit değil ve Parivarthana yoganın sonuçlarını değerlendirirken birçok nüansın dikkate alınması gerekiyor.

Değişime katılan gezegenlerin evlerinin yönetimine bağlı olarak yogalar üç kategoriye ayrılır.Maha Parivarthana yoga - 1, 2, 4, 5, 7, 9, 10 ve 11 numaralı evlerin sahipleri arasında karşılıklı değişim.

Bu yogalar her iki gezegen için de güzel sonuçlar veriyor.

Ne kadar iyi olacağı ek faktörlere bağlıdır.Kahala Parivarthana yoga, 3. evin sahibinin 1-2-4-5-7-9-10-11 evlerinin yöneticilerinden herhangi biriyle karşılıklı değişimini içerir.

Bu tür sekiz kombinasyon var.

Bu yogalar zamana, kişinin kendi çabalarına (çünkü 3. ev dahil) ve gezegenlerin durumuna bağlı olarak ilgili evler için karışık sonuçlar verir.Dainya Parivarthana yoga, tozhanların yöneticileri arasında - 6-8-12 ev kendi aralarında ve kalan evlerin herhangi bir sahibiyle, yani 1-2-3-4-5-7-9-10-11 arasında karşılıklı bir alışveriştir. .

Bu yoganın 30 olası kombinasyonu vardır.


PARIVARTHANA YOGA


Dainya Parivarthana, katılımcıların evleri için olumsuz sonuçlar veriyor ve hasarın boyutu ek faktörlere bağlı olacak.

Parivarthana yoganın tam bir analizi için şunları göz önünde bulundurmalısınız:

1) Yogaya katılan gezegenlerin işgal ettiği evler.

Yoganın kapsayacağı ana konuları gösterecekler.

2) Yanan gezegenler.

Eğer gezegenlerden biri Güneş ile aynı evdeyse ve aynı anda yanarsa bu yoganın ikinci gezegeni de değişim sırasında zarar görebilir.

Ancak!

hasar derecesini gösterecek dereceleri ve Güneş'e yakınlığını dikkate almak gerekir.

3) Gezegensel bir savaşa katılım.

Yogaya katılan gezegenlerden biri gezegen savaşı sonucu hasar görürse, değişim sırasında ikinci gezegen de bu etkiyi yaşayabilir.

Ve yine gezegenlerin derecelerine dikkat etmek gerekiyor.

4) Avasth kullanarak gezegenleri değerlendirmek gerekir.

5) Gezegenlerin doğal hayırseverliği.

Venüs ve Jüpiter koşulsuz iyilikseverdir, Güneş, Mars ve Satürn ise zararlıdır, doğal doğaları hiçbir koşulda değişmez.

Ay ve Merkür şartlı faydalanıcılardır.

Maha Parivarthana Yoga için, yararlılar arasındaki değişim daha da fazla fayda sağlayacaktır, yararlı ve zararlı sonuçlar arasında - iyi sonuçlar, ancak koşullara bağlı olarak, zararlı sonuçlar arasında - daha kötü sonuçlar, ancak her durumda olumlu.

Ve örneğin Dainya Parivarthana'ya göre faydalanıcılar arasındaki fikir alışverişi bu yoganın olumsuz etkilerini hafifletebilir.

6) Gunas.

Gezegenlerin Gunalarını hesaba katmak zorunludur.

Güneş, Ay ve Jüpiter sattvik gezegenlerdir, Merkür ve Venüs rajasiktir ve Mars ve Satürn tamasiktir.

Yani örneğin iki hareketli Rajasik gezegen bir Parivarthan yoga oluşturursa, yoga kesinlikle kendini gösterecektir (Rajas etkinliği, arzu).

Ve tam tersi, eğer Mars ve Satürn yer değiştiriyorsa, yoga kendini zorlukla gösterecektir çünkü tamas gunanın doğası atalettir.

Farklı gunaların söz konusu olduğu durumlarda baskın olan belirlenir.

7) Ev yöneticilerinin karşılıklı düzeni.

Ev sahibi olmanın yanı sıra gezegenlerin oranını da hesaba katmak gerekir: 1/7, ilişkiler ve ortaklıklar, müzakereler, evlilik ve çatışmalar konularını içerecektir.

2/12 - aile ve yabancılar, beslenme ve kayıplar, bilgi ve kendini yok etme temaları.

3/11 - erkek kardeşler, kız kardeşler ve arkadaşlar, arzular ve hırslar, çabalar ve gelirler temaları.

4/10 - Anne ve lider, eğitim ve kariyer, ev ve meslek, mutluluk ve sosyal statü konuları.

5/9 babalar ve çocuklar, öğretmenler ve öğrenciler, öğrenme ve yazarlık, yaratıcılık ve maneviyat konularını kapsayacaktır.

İlişkiler 6/8 - çatışma ve travma, hizmet, davalar, miras, hastalık ve hastalık konuları.

7) Parivarthana'nın sonucunu etkileyen diğer yogaların oluşumu.

Parivarthana yogadaki bazı gezegen haritalarında, bu haritaya ek olarak başka bir yoga da oluşturabilirler.

Örneğin, Maha Parivarthana yogada 1. evin 4., 5., 7., 9. veya 10. lordlarla değişimi aynı zamanda Dharma Karma Adhipati yogadır ve 1. evin 2. veya 11. m ile değişimi de Dhana yogadır .

Bu, kişisel başarı ve zenginlik olasılığını büyük ölçüde artıracak birden fazla hayırlı yoga yaratır.

Dolayısıyla, Jyotish'in diğer herhangi bir bölgesinde olduğu gibi astrologun görevi, oluşan kombinasyonun tüm nüanslarını ve ayrıntılarını dikkate almaktır.

Örnek olarak 1. evin yöneticisi için Parivarthana yoganın genel sonuçları.

1. ve 2. evin yöneticileri arasındaki değişim

Yoga sahibi iyi bir karaktere sahiptir, akıllı, eğitimli ve iradelidir.

Yerli için, entelektüel veya maddi faydalar (muhtemelen bir aile şirketi) alabileceği aile değerleri ve ailenin kendisi önemlidir.

Kişi iyi bir öğrencidir, dilleri konuşabilir, geniş bir kelime dağarcığına (öğretmen, yazar), hoş bir sese (lider, şarkıcı), iyi bir mantığa ve stratejik düşünme eğilimine sahiptir.

Nasıl düzgün yatırım yapılacağını ve para biriktirileceğini biliyor.

Bu yoga aynı zamanda hem fiziksel düzlemde hem de öngörü yeteneği açısından iyi bir görüş sağlar, ancak aşırı yiyecek nedeniyle diş sorunları da mümkündür.

1. ve 3. evin yöneticileri arasındaki değişim

Yoga istikrarsız bir sonuç verecek, hem iyiyi hem de sorunları beraberinde getirecektir.

Bir kişinin karakteri de değişebilir: Fikrini ifade etmede kibar veya keskin olabilir, bir durumda cesur, diğerinde çekingen olabilir.

Uzun süre tek bir aktiviteye odaklanmada zorluk, macera arama eğilimi, aynı anda birden fazla ilişki yaşama söz konusu olabilir.

Erkek ve kız kardeşler yerli için çok önemlidir, hatta en iyi arkadaşlar bile olabilirler.

Bir kişi rekabete yatkındır ve büyük hırsları vardır, ne pahasına olursa olsun amacına ulaşacaktır.

Bu nedenle spor ya da sanatta özellikle fiziksel el becerisi gerektiren alanlarda oldukça başarılı ve yetenekli olabiliyor.

Ancak boyun, omuz veya kollarda yaralanma riski olduğundan dikkatli olmanız gerekir.

1. ve 4. evin yöneticileri arasındaki değişim

Bir kişi kendini ailesine veya klanına adamıştır ve ülkesinin vatanseveridir.

Annesini sever ve ona saygı duyar; görünüşü veya karakteri ona benzeyebilir.

Kişinin annesinin iyi bir mesleği, itibarı veya statüsü vardır.

Kişinin kendisi doğa bilimleri, psikoloji veya pedagoji alanında iyi bir eğitime sahiptir.

Evine ve mülküne bağlıdır ve para biriktirmeye eğilimlidir.

Bu yogaya sahip bir kişi için mutluluk, maddi refahla ilişkilidir.

Fiziksel uygunluğuna ve sağlığına, giyimine ve görünümüne büyük önem veriyor.

Bazı sonuçlar elde ettikten sonra başkalarını, özellikle de ailesinin bir parçası olarak gördüğü kişileri mutlu etmeye çalışır.

1. ve 5. evin yöneticileri arasındaki değişim

Yoga sahibinin geçmiş yaşamlarından iyi bir karması vardır ve bunun meyveleri bu yaşamda onun zihni, yaratıcılığı ve çocukların karakteri olacaktır.

Kişi zekasından dolayı saygı görür, öğretebilir.

Çocukları da akıllı, yurtdışından mezun olabiliyor, itaatkar, kendisi de onların fikirlerine saygı duyuyor.

Kişi ruhsal olarak eğilimlidir ve doğal olarak duaları veya mantraları okumaya ve görselleştirme yeteneğine sahiptir.

Devlet işlerinde ve siyasette başarılı olabilir.

Menkul kıymetlerle kumar ve spekülasyon yapma konusunda şanslı.Parivartana yükselen ev sahibi ile ikinci ev sahibi arasındaysa para kazanma, konuşma yapma, bankalarla ilgili işler ve aile refahı ile ilgili soruları destekler.

Parivartana yükselen ev sahibi ile üçüncü ev lordu arasındaysa, mektup veya e-posta yazma, kitap veya belge yazma, telefon veya cep telefonunda konuşma, sunumlar, kısa yolculuklar, postanelerle ilgili işler, demiryolları ile ilgili işler ve halkın refahı ile ilgili soruları tercih eder. kardeşler.

Parivartana yükselen ev sahibi ile dördüncü ev yöneticisi arasındaysa arazi, bina, daire ve varlıkların edinimi ve satışı, huzur, annenin refahı, akrabaların refahı, yüzme, yer altı su kaynağı bulma, tarım ve akademi ile ilgili soruları tercih eder. .

Parivartana yükselen lord ile beşinci ev yöneticisi arasındaysa, o zaman akademi, çocukların refahı, daha yüksek seviyelerde kitap yazmak, felsefi bakış açısı, bilgi, aydınlanma, mantrajapa ve başarı elde etmek için tapınılması gereken Vedik tanrı ile ilgili soruları destekler.
Parivartana yükselen ev sahibi ile altıncı ev yöneticisi arasındaysa sağlığın iyileşmesi, sağlık sorunu, rekabet başarısı, amcayla ilişki, deve, eşek ve diğer hayvanların edinilmesi, kazalar, yüksekten düşme, ruhların saldırıları ile ilgili soruları destekler. ve abhira veya kara büyü.
Parivartana yükselen ev sahibi ile yedinci ev sahibi arasındaysa eş, evlilik, iş, ortaklık ve karı koca arasındaki ilişkilerle ilgili soruları destekler.
Parivartana yükselen ev sahibi ile sekizinci ev sahibi arasındaysa araştırmaların tamamlanması, yoga uygulamaları, pranayam, okült, mistisizm, metafizik, kumar, mağaralar, deniz yolculukları, miras ve ölüm veya ölüm benzeri koşullarla ilgili soruları tercih eder. Birisi onun ölümünü sorarsa astrolog buna cevap vermemelidir ve aynı durum kumarla ilgili sorular için de geçerlidir .
Eğer parivartana yükselen ev lordu ile dokuzuncu ev lordu arasındaysa o zaman baba, guru, bhakti, bhagya, teerth yatra veya haclar ve uzun mesafe yolculuklarıyla ilgili soruları tercih eder.
Parivartana yükselen ev sahibi ile onuncu ev yöneticisi arasındaysa baba, mesleki başarılar, saygı, şöhret, siyasi başarı ve karmik başarı ile ilgili soruları destekler.
Eğer parivartana yükselen lord ile onbirinci lord arasındaysa, o zaman kazançlar, hedeflerin gerçekleştirilmesi ve ayrıca kazanılmamış zenginlik ile ilgili sorgulamaları destekler.
Parivartana yükselen ev sahibi ile on ikinci ev yöneticisi arasındaysa yatırımlar, para kaybı, hayır işleri, yatak zevkleri, moksha, devadosha, başarı elde etmek için tapınılması gereken vedik tanrı, hayır kurumları, yabancılar, yabancılar ve gizli düşmanlarla ilgili soruları tercih eder. .







Yükselen lord ile ikinci ev lordu arasındaki Parivartana, labh yoga veya aşırı kazanımların birleşimidir.
İkinci evin lordu ile üçüncü evin lordu arasındaki Parivartana, bir devlet memurunun lehine olan kombinasyondur.
Üçüncü lord ile dördüncü lord arasındaki Parivartana bir ordu yetkilisini tercih eder.
Dördüncü evin lordu ile beşinci evin lordu arasındaki Parivartana, bakanların birleşimidir.
Beşinci ev lordu ile altıncı ev lordu arasındaki Parivartana, zorlu ve çetin işler yapan yerlileri destekleyen bir kombinasyondur.
Altıncı ev lordu ile yedinci evin lordu arasındaki Parivartana, hizmetlerde veya siyasi başarıda rajyoga veya daha yüksek makam verir.
Yedinci ev lordu ile sekizinci evin ev lordu arasındaki Parivartana kişinin eşine tehlike verir.
Sekizinci evin lordu ile dokuzuncu evin lordu arasındaki Parivartana yoksullukla sonuçlanır.
Dokuzuncu ev lordu ile onuncu evin lordu arasındaki Parivartana, rajyoga veya en yüksek düzeyde siyasi başarı ile sonuçlanır.
Onuncu ev lordu ile onbirinci ev lordu arasındaki Parivartana toprak ve zenginlik verir.
On birinci ev lordu ile on ikinci ev lordu arasındaki Parivartana harcamaları ve borçları verir.
Onikinci ev lordu ile birinci ev lordu arasındaki Parivartana para kaybıyla sonuçlanır.



Vedik muni Parashara, doğum haritasında parivartanaya dayalı olarak aşağıda verilen on iki yogadan bahsetmiştir:
Yükselen lord ile ikinci ev lordu arasındaki Parivartana, labh yoga veya aşırı kazanımların birleşimidir.
İkinci evin lordu ile üçüncü evin lordu arasındaki Parivartana, bir devlet memurunun lehine olan kombinasyondur.
Üçüncü lord ile dördüncü lord arasındaki Parivartana bir ordu yetkilisini tercih eder.
Dördüncü evin lordu ile beşinci evin lordu arasındaki Parivartana, bakanların birleşimidir.
Beşinci ev lordu ile altıncı ev lordu arasındaki Parivartana, zorlu ve çetin işler yapan yerlileri destekleyen bir kombinasyondur.
Altıncı ev lordu ile yedinci evin lordu arasındaki Parivartana, hizmetlerde veya siyasi başarıda rajyoga veya daha yüksek makam verir.
Yedinci ev lordu ile sekizinci evin ev lordu arasındaki Parivartana kişinin eşine tehlike verir.
Sekizinci evin lordu ile dokuzuncu evin lordu arasındaki Parivartana yoksullukla sonuçlanır.
Dokuzuncu ev lordu ile onuncu evin lordu arasındaki Parivartana, rajyoga veya en yüksek düzeyde siyasi başarı ile sonuçlanır.
Onuncu ev lordu ile onbirinci ev lordu arasındaki Parivartana toprak ve zenginlik verir.
On birinci ev lordu ile on ikinci ev lordu arasındaki Parivartana harcamaları ve borçları verir.
Onikinci ev lordu ile birinci ev lordu arasındaki Parivartana para kaybıyla sonuçlanır.












Yükselen lord ile ikincinin lordu arasındaki Parivartana kişiyi zengin, lüks, güçlü, asil düşünür yapar ve kendi zekası tarafından yönetilir.
.Yükselen lord ile üçüncünün lordu arasındaki Parivartana, kişiyi güç bakımından daha zayıf, hükümet tarafından saygı duyulan, ünlü, aile reisi yapar. Anne tarafından akrabalardan yardım alır ve daima yüce akrabaların yanında olur.
Parivartana yükselen ev sahibi ile dördüncü evin lordu arasındayken kişi hükümet işlerini kolaylıkla yerine getirir, babasına itaat eder, verilen tüm taahhütleri yerine getirir ve soylu insanlara rehberlik eder. O, bağışlayıcı tabiatlı ve büyük, asil bir insandır.
Yükselen ev lordu ile beşinci evin lordu arasındaki Parivartana, kişinin düşünmesini asil ve saf kılar ve aile içinde seçkin bir rütbeye sahip olur. Oldukça bilgili, eğitimli ve güçlü bir özsaygı duygusuna sahip.
Yükselen lord ile altıncı evin lordu arasındaki Parivartana, kişi başkalarına karşı kötü niyet geliştirir. Zengin, sağlıklı, güçlü ve asidir. Çeşitli şeyler de topluyor.
Yükselen lord ile yedinci evin lordu arasındaki Parivartana'da aklı her zaman eşini düşünür ve babasına ve karısının erkek kardeşine hizmet eder.
Yükselen lord ile sekizinci evin lordu arasındaki Parivartana kişiyi kumarbaz, hırsız yapar ve halkın hoşnutsuzluğu nedeniyle ölür.
Parivartana yükselen lord ile dokuzuncu ev lordu arasındayken kişi hükümetten saygı görür ve yabancı bir ülkede yaşar.
Yükselen lord ile onuncu ev lordu arasındaki Parivartana, o zaman kişi birçok toprağa ve büyük servete sahiptir. Büyük zenginliği ve güzelliğiyle tanınır.
Yükselen lord ile onbirinci lord arasındaki Parivartana, kişiyi bir kral gibi güçlü ve uzun ömürlü kılar.
Yükselen lord ile onikinci ev lordu arasındaki Parivartana, o zaman kişi daha az zekidir, daha cimridir ve beynini uygulamadan çalışır. Malını israf eder ve başkalarına düşmanlık geliştirir.




DAHA FAZLASI..

Yogalar 1330079066693244807

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item