Lilith kimdir? Yabani Gül Leydisi, Kızıl Kadın ve İlk Cadı

Lilith kimdir? Yabani Gül Leydisi, Kızıl Kadın ve İlk Cadı






Lilith kimdir? Yabani Gül Leydisi, Kızıl Kadın ve İlk Cadı

Lilith, gizli ve bastırılmış korkularımızı, utancımızı ve cinsel arzularımızı temsil eder. Lilith ile Adem'in ilk karısı olduğu, ancak Lilith'in çok daha uzun süredir var olduğu İncil'deki köklerinden tanıştırılırız.

Mitolojide Lilith genellikle Adem'in ilk karısı olarak tanıtılır; ona boyun eğdirmeye çalışıyor ama o geri adım atmıyor, o da geri adım atmıyor; Lilith'i görünce bir kadın tarafından yapılacak ilk büyücülük eylemini canlandırıyor.

Tanrı'nın gizli adını (Adem'in sahip olmadığı bilgi) cennete çağırır ve haykırır ve bir baykuş şeklinde yükselir ve burada uçup Hayat Ağacı'na ve bilgiye ev yapar.

Evet, Havva'nın elmayı yediği ve eski kız kardeşinin onunla bir yılan şeklinde paylaşmaya karar verdiği bilgiyi edindiği ağaç, gördüğünüz Lilith şekil değiştirebiliyordu: zanaatta yalnızca en güçlü cadıların canlandırabileceği bir beceri

şekil değiştirme, zanaatın daha derin yönlerini, cadının içsel benliğinin şeklini istediği zaman değiştirmesini sağlayan okült sırları araştırır, bu yüzden Lilith'e ilk cadı denir.

Lilith Cennet'ten kaçtığında, Adam çılgına döner ve Tanrı'ya koşar ve gerçek ataerkil intikamla onu avlamak ve Cennet'e geri getirmek için üç melek gönderir, başarılı oldular mı? Tabii ki değil

Ancak Lilith, Hıristiyan geleneğinden çok daha eskidir ve ona dahil edilmiştir; gerçek kökenleri, onu Sümer Aşk, Doğurganlık ve Savaş tanrıçası İnanna'nın nedimesi olarak gördüğümüz yüzlerce yıl öncesine dayanıyor: İnanna

Gılgamış Destanı'nda Lilith'i Huluppu ağacının (Sümer hayat ağacı) gövdesinde yuva yapan genç bir bakire olarak tanımlarken buluruz, tanrıçanın hizmetçisi rolünü Rahibe olarak tanımlar.

İnanna'nın cariyeleri, tapınaklarıyla ilgilenen, gizemlerini öğreten ve ülkeyi barış içinde yönetebilmeleri için kralları ve toplumun yüksek rütbeli adamlarını Tanrıça'nın gizemlerine sokan rahibeleriydi.

Astrolojide, kara ay Lilith, ayın dünyadan en uzak olduğu en uzak noktaya yakın olarak hesaplanır (azalan/karanlık ay sırasında); şimdi kara ay Lilith'in farklı yerleşimlerinden bahsedelim

1H'deki Lilith (Koç): doğal bir çekiciliğe sahipsiniz ve denemeden cinsel çekicilik yayma eğilimindesiniz, bu yerleşime sahip çoğu insan genellikle çok çarpıcı (siren) gözlere sahiptir.

yaşlı erkeklerden çok fazla ilgi çekmeye meyilli olduğunuzu fark edebilirsiniz/ hayatınızdaki baba figürleriyle zor bir ilişkiniz olabilir.


2 ev 'deki Lilith (Boğa): Sevginizi maddi şeylerle satın almaya çalışan, güçlü bir statüye sahip çok zengin erkekleri kendinize çektiğinizi fark edebilirsiniz, bu yerleşime sahip insanlar, onlardan çalarsanız sizi asla affetmezler.

3 ev'de Lilith (İkizler): Doğuştan asi ve bazen bencil olarak etiketlenebilirsin, kendi aklın var ve başkalarının düşünce ve fikirlerinin seni karar vermenden alıkoymasına izin vermiyorsun, HER ZAMAN kendini seçiyorsun

4 ev'de Lilith (Yengeç): çok çabuk büyümeniz ve genç yaşta pek çok "yetişkin" dersi öğrenmeniz gerekiyordu; geçmişte anne figürleriyle çatışmalar yaşamış olabilirsiniz ve genellikle ailedeki herhangi bir kuşaksal travmayı iyileştiren kişi sizsiniz.

5 ev 'de Lilith (Aslan): kabul edilebilir olarak kabul edilenlerin sınırlarını zorladığınız sanat, moda ve medya yoluyla kendinizi ifade etmeyi seviyorsunuz; öngörülemezsiniz ve insanları sık sık şok etme eğilimindesiniz

6.Yılda Lilith (Başak): Kendinizi başkalarıyla cinsel olarak ifade etmenin yollarını bulmakta zorlanabilirsiniz, ayrıca toplumun kadınlara erken yaşta tatbik ettiği hoş kız sendromundan kurtulmakta da zorluk çekebilirsiniz.

7.ev 'deki Lilith (Terazi): İnsanlar size çok yakındır ve söylediklerinizi onlara yaptırmanın ne kadar kolay olduğu için sizi başkalarını manipüle etmekle suçlayabilirler; insanlar da sana kolayca aşık olur ama sen bundan çok çabuk sıkılabilirsin.

8 ev 'de Lilith (Akrep): Sen doğal bir cadısın ve bir şeylerin olmasını sağlayabilirsin, çoğu zaman sana zarar veren insanların karmalarını çok çabuk alma eğiliminde olduklarını göreceksin.

İnsanların size verdikleri zararı sadece onlar için dileyerek veya gözlerine bakarak hissettirebilirsiniz, bu yerleşime sahip kadınlar genellikle tarihsel olarak erkekleri büyülemekle suçlanmıştır.

Lilith 9H'de (Yay): Etrafınızdaki her şeyi ve herkesi sorguladığınız, yerleşik sosyal yapılardaki kusurları gördüğünüz ve çoğu zaman başkalarıyla olan kişisel ilişkilerinizde bu dersleri aldığınız dönemlerden geçebilirsin.

Lilith 10 ev 'de (Oğlak): çevrenizdeki insanlar tarafından güçlü ve karizmatik olarak görülüyorsunuz, bazıları sizi fazla hırslı veya rekabetçi olarak nitelendirebilir, risk almaktan korkmadığınız için başarıya daha kolay ulaşma
 eğilimin 11ev 'deki Lilith (Kova): fikirlerinizle insanları kolayca kızdırma eğilimindesiniz hah, grupta herkesin gizlice hoşlanmadığı tek arkadaş olduğunuzu fark edebilirsiniz ama kimse size nedenini doğrudan söylemeyi reddetmezdesiniz.

Lilith 12 ev 'de (Balık): Sizin için iyi olmayan insanlarla, davranışlarla veya alışkanlıklarla uğraşırken sınırlarınızda katı olmakta zorlanabilirsiniz.

özellikle erken yaşta doğaüstü deneyimler için bir mıknatıs olma eğilimindesiniz ve genellikle etrafınızdaki manevi dünyayla bağlantı kuruyorsunuz.

Lilith Ay ile kavuşum: Takipçileri, gizli ilişkiler içinde olan adamları, sizinle çok erken dönemde güçlü yakın bağlar kuran ve onlar hakkındaki sezgilerinize güvenmemeniz için sizi manipüle etmeye çalışan dengesiz insanları çekebilirsiniz.

Ayrıca bir çok Lilith baskın kadını da hayatınıza çekiyorsunuz.

Lilith kare ay: diğer kadınlarla geçinmekte zorlanabilirsiniz çünkü genellikle diğer kadın olarak görülürsünüz, çok öngörülemez olduğunuz için güvenilemeyecek biri

Kendini kabul etmek burada anahtardır ve başkalarını memnun etmeye çalışarak dolu bir hayat yaşayamayacağınızı bilmektir!

Lilith'in astrolojideki yerleşimini anlamak, bilinçaltı aşırı veya yıkıcı davranış kalıplarımızı (gölgemizi) bulmanın anahtarıdır, böylece günlük hayatımızda bunlarla nasıl yüzleşeceğimizi öğrenebiliriz.

Sihir ve tasavvufta Lilith, geceleri gerçekleştirilen büyücülük ve kadınsı gizemlerle ilişkilendirilir (İbranice'de aynı zamanda Gece / Gece Güzeli anlamına gelen Laylah olarak da adlandırılır).

mitolojide ilk baştan çıkarıcı kadın ve femme fatale olarak cazibe sanatını ve cazibe büyüsünü, gölge çalışmasını, seks büyüsünü (tüm seks işçilerinin başhemşiresidir), astral seyahat ve ay büyüsünün yanı sıra ayna büyüsünün gelişmiş biçimlerini öğretebilir.

Umarım bu, Lilith'i anlamanıza ve astrolojideki lilith burcunuzu anlamanıza yardımcı olur.



Bu hafta ayın döngüleriyle çalışmak için bir rehber yayınlayacağım!

DAHA FAZLASI..

NEW 1439593695613182620

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item