Trimshamsha'nın (D30) önemi

Trimshamsha'nın (D30) önemi nedir?






Bu geleneksel Trinshansh haritasında, 30°'lik bir burcun bölünmesi beş eşit olmayan parçaya bölünmüşken, her biri 01°'lik otuz eşit parçaya bölünmesi gerekir, böylece Trinshansh haritası değil de bir Panchbhaga haritasıymış gibi görünür . Bu tabloya Trinshansh adının verilmesinin ardındaki neden hala bilinmiyor ama sanırım bu haritada 30°'nin tamamı eşit olmayan derece bantlarında dağılmış olduğundan ve bu nedenle klasik Vedik Jyotish'te Trinshansh olarak adlandırıldığındandır.

Tek burçların ilk Trinshansh'ı ve tüm çift burçların beşinci Trinshansh'ı Mars tarafından yönetilir ve her ikisi de Vedik tanrı Vahini'nin etkisi altına girer, tüm tek burçların ikinci Trinshansh'ı ve tüm çift burçların dördüncü Trinshansh'ı. Satürn tarafından yönetilir ve her ikisi de Vedik tanrı Sameer'in etkisi altına girer, üçüncü tek burcun Trinshansh'ı ve çift burçların üçüncü Trinshansh'ı Jüpiter tarafından yönetilir ve her ikisi de Vedik tanrı Shakra'nın etkisi altına girer, dördüncü Tüm tek burçların Trinshansh'ı ve tüm çift burçların ikinci Trinshansh'ı Merkür tarafından yönetilir ve her ikisi de Vedik tanrı Dhanad'ın etkisi altına girer ve tek burçların beşinci Trinshansh'ı ve çift burçların ilk Trinshansh'ı Venüs tarafından yönetilir. ve ikisi de Vedik tanrı Jalad'ın etkisi altına giriyor.
Bu Trinshansh haritasındaki Aslan ve Yengeç, gezegenlere oda vermede yer bulamıyor, bu nedenle geleneksel Trinshansh haritasında bu burçlarda gezegen yok.
Rahu ve Ketu, her Trinshansh haritasında bir kavuşum oluşturur.

Trinshansh tablosunun beş Vedik tanrısını anlamak zor olabilir , çünkü isimleri günümüzde görünmüyor, bu nedenle isimleri bugünlerde ünlü isimleri olarak yeniden yazılıyor ve anlamları aşağıda:Vahini, Agni veya ateş olarak da bilinir.
Sameer, Vaayu veya hava olarak da bilinir.
Shakra, Indra veya Swarga ve Nabha veya gökyüzünün kralı olarak da bilinir.
Dhanad, Kubera veya zenginlik veren olarak da bilinir.
Jalad, Gana veya bulutlar olarak da bilinir.

Beş Vedik tanrının adlarının anlamlarını anlayarak, araştırma amaçları için Trinshansh haritasının kullanımına yeni boyutlar eklenebilir. Bu bağlamda bazı yararlı ipuçları için aşağıya bakın:Mars'ın Trinshansh'larının her ikisi de Vedik tanrı Vahini'nin veya ateşin etkisi altına girer ve Mars da doğası gereği ateşlidir.
Satürn'ün Trishanash'larının her ikisi de Vedik tanrı Sameer'in veya havanın etkisi altına girer ve Satürn doğası gereği havadardır.
Jüpiter'in Trinshansh'larının her ikisi de Vedik tanrı Shakra'nın veya Indra'nın veya Swarga ve gökyüzünün kralının etkisi altına girer ve Jüpiter doğası gereği eteriktir.
Merkür'ün Trinshansh'larının her ikisi de Vedik tanrı Dhanad'ın veya zenginlik verenin etkisi altına girer. Zenginlik, bu dünyadaki mevcut insanlığın izlediği materyalist pratik yaklaşımlarla ilgilidir ve Merkür, doğası gereği dünyevidir.
Venüs'ün Trinshansh'larının her ikisi de Vedik tanrı Jalad'ın veya yağmurlar yoluyla su veren bulutların etkisi altına girer ve Venüs doğası gereği suludur.

Aşağıdaki geleneksel Trinshansh tablosu bu bağlamda kendi kendini açıklamaktadır:


Sonraki paragraflarda , Vedik jyotish anlayışıma göre geleneksel Trinshansh hakkında bazı yararlı bilgiler yazıyorum:

Gezegenler sırasıyla Mars, Satürn, Jüpiter, Merkür veya Venüs'ün sahip olduğu ilgili Trinshansh'tayken Panchmahabhoota veya beş temel elementin ateş, hava, eter, toprak ve su gezegenleri etkilediği anlaşılabilir. Bunu anlamak çok önemlidir.

On iki burcun hepsinde ve hatta yirmi sekiz nakshatranın hepsinde tek bir burç ve akash tatva veya eterik elementlere sahip nakshatra yoktur, ancak Jüpiter tarafından yönetilen Trinshansh'ın her ikisi de eterik elementlere sahiptir ve bunu anlamak yine çok önemlidir.

Panchmahapurusha yoga, Mars, Satürn, Jüpiter, Merkür veya Venüs dışındaki gezegenlerden birinin kendi burcunu veya yücelik burcunu işgal ederek birinci, dördüncü, yedinci veya onuncu evler gibi kendra evlerinden herhangi birini işgal etmesiyle oluşur. Daha iyi anlamak için aşağıdaki paragraflara bakın:Kendi veya yüceltme burcunda kendra pozisyonundaki ateşli Mars, Ruchaka yogayı oluşturur.
Kendi veya yüceltme burcunda kendra pozisyonundaki Havadar Satürn, Shash yoga'yı oluşturur.
Kendi veya yüceltme burcunda kendra pozisyonundaki eterik Jüpiter, Hansa yogayı oluşturur.
Kendi veya yüceltme burcunda kendra pozisyonundaki Dünyevi Merkür, Bhadra yogayı oluşturur.
Kendi veya yüce burcunda kendra pozisyonundaki Sulu Venüs, Malavya yogayı oluşturur.

Ve eğer Trinshansh'ın Vedik tanrıları kavramı uygulanırsa, Trinshansh haritasının beş yönetici gezegeni de Trinshansh haritasında güçlü Panch Mahapurusha yoga oluşturabilir. Daha iyi anlamak için aşağıya bakın:Ateşli Mars, Trinshansh haritasındaki kendra konumunda kendi burçlarından birini işgal ederek güçlü Ruchaka yoga oluşturur. Bu yoga, Mars, Trinshansh haritasındaki onuncu evde Akrep'in Trinshansh'ını işgal ettiğinde güçlenir.
Havadar Satürn, Trinshansh haritasında kendi burçlarından birini kedra konumunda işgal ederek güçlü Shash yoga oluşturur.
Eterik Jüpiter, Trinshansh haritasında bir kendra konumunda kendi burçlarından birini işgal ederek güçlü Hansa yoga oluşturur. Bu koşullar altında Jüpiter Trinshansh haritasında birinci evi işgal ederse, bu yoga güçlenir.
Dünyevi Merkür, Trinshansh haritasında bir kendra konumunda kendi burçlarından birini işgal ederek güçlü Bhadra yoga oluşturur. Bu koşullar altında Merkür Trinshansh haritasında birinci evi işgal ederse, bu yoga güçlenir.
Sulu Venüs, Trinshansh haritasında kendi burçlarından birini kendra pozisyonunda işgal ederek güçlü Malavya yoga oluşturur. Bu yoga, böyle bir konum altında Venüs Trinshansh haritasında Boğa burcundaki dördüncü evi işgal ederse güçlenir.

Daha yüksek zekaya sahip Budhaditya yogası da Trinshansh haritasında düşünülmelidir ve bu yoga, Trinshansh haritasında Merkür'ün yönettiği burçlardan birinde meydana gelirse güçlü hale gelir.

Kanımca, Trinshansh haritasında yön kuvveti veya digbala da dikkate alınmalıdır. Daha iyi anlamak için aşağıdakilere bakın:Trinshansh haritasında onuncu evi işgal eden Güneş veya Mars, burçta zayıf olsalar bile güçlü hale gelir.
Trinshansh haritasında dördüncü evde bulunan Ay veya Venüs, burçta zayıf olsalar bile güçlü hale gelir.
Doğum haritasındaki zayıf Merkür, Trinshansh haritasında birinci evi işgal ederse güçlenir.
Doğum haritasındaki zayıf Jüpiter bile Trinshansh haritasındaki ilk evi işgal ederek güçlü hale gelir.
Doğum haritasında ters yerleştirilmiş Satürn, Trinshansh haritasında yedinci evi işgal ederse güçlü hale gelir.

Vedik jyotish'teki aşağıdaki üç düşünce okulu , geleneksel Trinshansh haritasını incelemenin yollarını sunar:Parashara'nın düşünce okulu.
Varaha'nın düşünce okulu.
Balbhadra'nın düşünce okulu.


Trinshansh haritasından kazaları, talihsizlikleri, acıları ve hastalıkları tahmin etmek Vedic muni Parashara'nın görüşüdür.




Vedic muni Parashara basit ifadelerle Trinshansh haritasının yargısı hakkında değerli bilgiler verdi. Parashara'nın görüşünü anlamak için aşağıdakilere konsantre olmanız yeterli:Trinshansh haritasının sekizinci evi en uğursuz evdir ve bu eve yerleştirilen musallat gezegenler dasha veya antardasha'larında tedavi edilemez hastalıklar, felaketler veya talihsizlikler ve ölüm benzeri koşullar getirir.
Trinshansh haritasının altıncı evi uğursuz evdir ve bu eve yerleştirilen lanetli lanetler hastalık, yüksekten düşme, hayaletlerden bela, ilaçların yan etkisi, kötü niyetli kişinin bir kişiye karşı yaptığı kimyasal eylemler nedeniyle ıstırap ve ondan kaynaklanan ıstırap verir. kişinin düşmanları tarafından tantra kriya veya kara büyü.
Trinshansh haritasının on ikinci evi en az uğursuz evdir ve bu evdeki gezegenler hastalık, ateş, korku ve hastaneye yatışları verir.

Dünyevi bir haritada, dünyevi Trinshansh'taki zıt evlere yerleştirilen gezegenler kayıplar, felaketler, depremler, seller, yıldırımlar ve kazalar verir. Vedik jyotish anlayışıma göre daha iyi anlamak ve içgörüler için aşağıdakilere bakın:Dünyevi bir Trinshansh haritasında Mars tarafından yönetilen Trinshansh'lardan birinde sekiz, altıncı veya on ikinci evdeki etkilenen gezegenler, yangın nedeniyle felaketler verir.
Dünyevi bir Trinshansh haritasında Satürn tarafından yönetilen Trinshansh'lardan birinde sekiz, altıncı veya on ikinci evdeki etkilenen gezegenler, fırtınalar, gaz sızıntıları, gazlar nedeniyle ıstıraplar veya uygunsuz nefes almalar nedeniyle ıstıraplar vb. nedeniyle felaketler verir.
Dünyevi bir Trinshansh haritasında Jüpiter tarafından yönetilen Trinshansh'lardan birinde sekiz, altıncı veya on ikinci evdeki etkilenen gezegenler, gökten düşen nesneler veya şimşek vb.
Dünyevi bir Trinshansh haritasında Merkür tarafından yönetilen Trinshansh'lardan birinde sekiz, altıncı veya on ikinci evdeki etkilenen gezegenler, hareket halindeyken araçların çarpışması nedeniyle kazalar, nakliye kazaları, nedeniyle ıstıraplar gibi insan yapımı felaketler verir. açlık ve eğer doğada meydana gelirse, o zaman acı kuraklık yüzünden olacaktır.
Dünyevi bir Trinshansh haritasında Venüs tarafından yönetilen Trinshansh'lardan birinde sekiz, altıncı veya on ikinci evdeki etkilenen gezegenler, şiddetli yağmurlar, seller, cinsel yolla bulaşan hastalıklar nedeniyle felaketler verir.

Hindistan'ın Bağımsızlığının dünyevi Trinshansh haritasında, Rakshas Samvatsara adlı bu şimdiki Samvatsara 2078'in bakanı Mars, Satürn'ün burcu Kova'da altıncı eve yerleştirildi ve bu nedenle, yeninin başlamasından kısa bir süre sonra ülkede oksijenle ilgili krizleri ve ıstırapları yarattı. 12 Nisan 2021 Pazartesi günü Samvatsra.

Hindistan Bağımsızlığının dünyevi Trinshansh'ında, bu olumsuz konumdaki Mars, beşinci veçheden benefik ama badhaka Jüpiter'den ve dokuzuncu veçheden benefik upagraha Yamakantaka'dan görünüm alır. Bu rahatlatıcı. Dünyevi Trinshansh haritasındaki altıncı evdeki Mars, hastalıklar ve diğer talihsizlikler yarattıktan sonra rahatlama sağlar.

Hindistan Bağımsızlığının sıradan Trinshansh'ına dayanan sıradan astrolojik tahmin için aşağıya bakın :
Hastalar için oksijen krizlerinin, 1 Nisan 2022 Cuma gününden önce herhangi bir zamanda oksijen tüplerinin bulunabilirliği açısından çözüme kavuşacağı tahmin ediliyor.
Ve 7 Mayıs 2021'den 19 Haziran 2021'e kadar olan bir dönem bu bağlamda geçerli olacaktır.


Uyulması gereken önemli notlar:7 Mayıs 2021'den itibaren Kova burcundan geçen Jüpiter, Satürn'ün Kova Trinshansh'ına hareket edecek ve dünyevi Trinshansh haritasında bu faydalı Jüpiter, Mars'ın üzerinde olacak.
Ve Kova Trinshansh'taki bu transit Jüpiter, Trinshansh haritasının Jüpiter'inin beşinci görünümünde ve Trinshansh haritasının faydalı Yamakantaka'sının dokuzuncu görünümünde gelecek ve bu, Mars'ın ağrı giderme özelliklerini artırarak Mars'ı uğurlu yapacak.
Yaklaşık 7 Mayıs 2021'den yaklaşık 19 Haziran 2021'e kadar transit Jüpiter doğrudan hareket halinde olacak ve bundan sonra geriye doğru hareket edecek.

Daha önce yazıldığı gibi, Trinshansh haritasında Güneş tarafından yönetilen Aslan ve Ay tarafından yönetilen Yengeç her zaman boş kalır ve bence bu geleneksel haritanın güzelliği budur. Bu bağlamdaki anlayışlarıma ilişkin aşağıdaki paragraflarda görebilirsiniz:Güneş, kişiye ilham veren Atma'yı veya ruhu ve Ay, kişiyi motive eden mana veya zihni temsil eder. Kişinin hayatındaki hastalıklar ve ıstıraplar, ilham çalışmayı durdurduğunda ve zihnin işleyişi bozulduğunda ortaya çıkar, bu nedenle bu Trinshansh tablosu kişinin hayatındaki ıstırapları yargılamak için kullanılır.
İlham veren Güneş tarafından yönetilen Aslan'ın ve aklın mevcudiyeti veren Ay tarafından yönetilen Yengeç'in etkisi olmadan, bilinen yollar bile bilinmez hale gelir, bu nedenle kişinin hayatında meydana gelen sefalet ve trajediler, beklenmedik dönüşlerden başka bir şey değildir. bilinmeyen yollar

Bu Trinshansh Çizelgesini oluşturmanın döngüsel bir şekilde yapıldığı ancak bu yoldan Vedic muni Parashara tarafından açıkça bahsedilmediği ve Varaha, Prithuyasas, Mantreswara & Vaidynath Dixit vb.

Aşağıdaki resim döngüsel Trinshansh Tablosuna aittir:


Bu tür Trinshansh Haritasında her Trinshansh 01°'ye eşittir. Bu döngüsel Trinshansh tablosunu daha iyi anlamak için aşağıdakilere bakın:Tek burçlarda sayım Koç burcundan itibaren başlamalı ve Tek burçlarda Başak otuzuncu Trinshansh ile sona ermelidir.

Çift burçlarda sayma Terazi'den itibaren yapılmalıdır ve çift burçlarda otuzuncu Trinshansh Balık ile biter.
Bu döngüsel Trinshansh haritasında Rahu ve Ketu her zaman zıt burçlarda olacaktır.
Bu çizelgede Aslan ve Yengeç gezegenlere sahip olabilir.
Bu Trinshansh haritasında yükselen burçlar Aslan veya Yengeç olabilir.
Vedik jyotish alanındaki uzun yıllara dayanan deneyimimde, bu döngüsel Trinshansh'ın hastalıkları, felaketleri ve diğer talihsizlikleri tahmin etmede işe yaradığı bulundu.
Sekizinci evdeki, altıncı evdeki veya on ikinci evdeki etkilenmiş gezegenler kendi dasha, antardasha veya geçişlerinde sefalet verirler.

Aşağıdakiler, Trinshansh haritasında, dasha veya antardasha'larında geleneksel veya döngüsel olarak etkilenen gezegenler tarafından verilen genel sonuçlardır:Etkilenen Güneş, dasha'sında hükümetten veya yetkililerinden hoşnutsuzluk, Lord Shiva'nın gazabı, babadan hoşnutsuzluk, kalp hastalıkları, göz hastalıkları, mide hastalıkları, kemiklerle ilgili hastalıklar, diş sorunları, karın sorunları, Pitta rahatsızlıklarının neden olduğu hastalıkları verir. dört ayaklılardan tehlike ve ateşten korku.

Etkilenmiş Ay, dasha'sında bir kadın hükümet yetkilisinden hoşnutsuzluk, anneye hastalık, Vatha'nın rahatsızlıklarından kaynaklanan hastalıklar, yüce kişilikler ve akrabalarla düşmanlık, tanrıça Durga'nın gazabı, ekinlerin yok edilmesi, zihinsel korkular, depresyon, hayati tehlike verir. , kötülerin muhalefeti, servet kaybı, su korkusu, sıtma, taş sorunları ve romatizma ağrıları vb.

Etkilenen Mars, daşasında kardeşlerle yanlış anlaşılmalar, toprak mülk kaybı, altın kaybı, ateşten korkma, hırsızlar ve düşmanlar, lord Kartikey veya Rudra'nın gazabı, askeri subayın hoşnutsuzluğu, kan veya kemik iliği ile ilgili hastalıklar, ateş, göz verir. vücutta keskin uçlu cisimlerin neden olduğu şikayetler, kesikler ve yaralar, Pitta rahatsızlıklarının neden olduğu davalar ve hastalıklar.

Etkilenmiş Merkür dashasında lord Vishnu'nun gazabını, hırsızlardan gelen belaları, haksız ve küfürlü dil kullanımından kaynaklanan belaları, Vata, Pitta ve Kapha rahatsızlıklarının neden olduğu hastalıkları, ciltle ilgili hastalıkları ve hafıza kaybını verir.

Etkilenen Jüpiter dasha'sında tanrıların ve brahminlerin gazabını, kulak sıkıntılarını, şişmanlığı, işitme problemlerini, verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı ıstırabı, kötülerle düşmanlıktan dolayı ıstırabı, Guru'yu kandırmaktan dolayı sıkıntıları, hesabından ıstırabı verir. Tamsik yiyecek ve likörlerin tüketilmesi, Hepatit, çocukların hastalanması ve Kapha rahatsızlıkları nedeniyle acı çekmesi.

Etkilenen Venüs, tanrıça Laxmi ve Parvati'nin gazabını, göz hastalıklarını, şeker hastalığını, eş veya ilişkideki diğer kadınları hasta etme, sudan kaynaklanan tehlike, diş sorunları, şişlikler, kaygılar ve cinsel hastalıklar verir.
Etkilenen Satürn dasha'sında Bhairava'nın gazabını, Vata ve Kapha ile ilgili hastalıkları, cehalet, uzuvların yerinden çıkması, atalet, diz problemleri, sinirlilik, yığınlar, ellerde, bacaklarda ve vücudun diğer kısımlarında ve zihinsel olarak yanma hissi verir. & fiziksel zayıflıklar. Aynı sonuçlar, Satürn'ün Sade Sati olarak bilinen yedi buçuk yıllık geçişi ve Satürn'ün Dhyya olarak bilinen iki buçuk yıllık geçişi için de geçerlidir.

Etkilenen Rahu dasha'sında Durga veya Chamunda'nın gazabını, tanrı Sarpa'nın gazabını verir, teşhis edilemeyen müthiş hastalıklar, zehirlenme korkusu, düşmanlardan gelen sorunlar, bacaklarda, ellerde ve vücudun diğer kısımlarında yanma hissi, ilgili hastalıklar nedeniyle acı verir. baş, dost düşmanlığı, deri hastalıkları, cüzzam ve cehalettir. Rahu, Satürn ve Rahu'nun işgal ettiği burcun efendisi ile ilgili hastalıkları da verir.

Ketu dasha'sında Lord Ganapati'nin gazabını, yoğun sigara içmekten kaynaklanan hastalıkları, yaralardan kaynaklanan acıları, aşırı sıcaktan kaynaklanan hastalıkları, ateşten korkmayı, tavuk yemekten kaynaklanan hastalık korkusunu ve köpeklerden korkmayı verir. Ketu ayrıca Mars'ın belirttiği ve Ketu'nun işgal ettiği burcun efendisi olarak hastalıklar verir.

İlerleyen paragraflarda , Vedik jyotish ile ilgili deneyimlerime ve anlayışlarıma dayalı olarak geleneksel ve döngüsel Trinshansh'ın kullanımı hakkında çok az bilgi yazılmaktadır:Trinshansh haritasında, Dhoom, Parivesh, Kaalvela, Indrachaap, Paat, Upaketu, Gulika, Maandi ve Mrityu gibi upagrahalar, hastalık, ölüm, felaket ve talihsizlik şeklinde olumsuz sonuçlar verecek kadar güçlü hale gelir.

Trinshansh haritasında Satürn'ün upagrah Mrityu ile birleşimi ölüme benzer durumlara ve hatta ölüme neden olur.
Trinshansh haritasındaki upagrah Mrityu'nun dördüncü, yedinci veya sekizinci yönü altındaki Satürn de ölüme benzer koşullar ve hatta ölüm verir.
Güneş'in Trinshansh haritasındaki upagrah Mrityu ile birleşmesi de ölüme benzer koşullar ve hatta ölümle sonuçlanır.

Trinshansh haritasındaki upagrah Mrityu'nun dördüncü, yedinci veya sekizinci yönü altındaki güneş de ölüme benzer koşullar ve hatta ölüm verir.

Trinshansh haritasının sekizinci lordu, Trinshansh haritasındaki upagrah Mrityu ile birlikte ölüme benzer koşullar ve hatta ölüm verir.
Trinshansh haritasındaki upagrah Mrityu'nun dördüncü, yedinci veya sekizinci yönü altındaki Trinshansh haritasının sekizinci lordu da ölüme benzer koşullar ve hatta ölüm verir.

Trinshansh haritasının sekizinci evinin Mrityu tarafından işgal edilmesi ölüme benzer durumlar, hatta kronik hastalıklarda ilerleme nedeniyle ölüm verir.

Trinshansh haritasının sekizinci evi, doluluk veya görünüş açısından Guilika veya Maandi'nin etkisi altına girerse, tedavi edilemez hastalıklar verir ve aynı şey Trinshansh haritasındaki sekizinci evin lordu için de geçerlidir.
Trinshansh haritasında, Mrityu saham ve efendisinin işgal ettiği burç, upagrah Mrityu'nun etkisi altına girerse, ölüm benzeri koşullar ve hatta ölümle sonuçlanır.

Trinshansh haritasında Mrityu saham ve efendisinin işgal ettiği burç, upagrah Guilika veya Maandi'nin etkisi altına girerse, ilacın yan etkileri, tantra kriya, kazalar ve yüksekten düşme nedeniyle ölüme benzer koşullarla sonuçlanır.
Trinshansh haritasında, Roga saham ve efendisinin işgal ettiği burç, upagrah Mrityu'nun etkisi altına girerse, hastalığın yoğunluğunun artmasına neden olur.

Trinshansh haritasında, Roga saham ve efendisinin işgal ettiği burç Guilika veya Maandi'nin etkisi altına girerse, virüs saldırısıyla hastalıkla sonuçlanır.

Trinshansh haritasında Paneypattnam saham ve efendisi, Mrityu'nun etkisi altına girerse, suya düşme nedeniyle ölüme benzer koşullarla sonuçlanır.

Varaha'nın düşünce okulu, hastalıkları ve felaketleri tahmin etmek yerine, tüm yerliler için kendi Trinshansh'larını işgal eden gezegenlerin sonuçlarını ve dişi yerliler için karakteri tahmin etmede geleneksel Trinshansh'ın kullanılmasını savunur.

Balbhdra'nın düşünce okulu, hem Vedik muni Parashara'nın sözlerine hem de büyük Varaha'nın görüşlerine göre geleneksel Trinshansh haritasının kullanılmasını önerir.

Kendi geleneksel Trinshansh'larını işgal eden Güneş ve Ay dışındaki çeşitli gezegenlerin sonuçları, hem Varaha Mihira'dan Brihat Jataka'ya hem de Balabhadra'dan Horaratnam'a göre aşağıda verilmiştir:

Kendi Trinshansh'ındaki Mars aşağıdaki sonuçları verir:
Evli, nüfuzlu, hayırsever, parlak görünüşlü ve her zaman faydalı işlerle uğraşan biridir. Bu Varaha'ya göre.
Her türlü zenginliğe sahiptir, şehvet düşkünüdür, müsriftir, daima makamına aykırı hareket eder ve kötü huylardan da zarar görür. Bu Balbhadra'ya göre.


Uyulması gereken önemli notlar:Varaha'nın görüşü, neredeyse Ruchaka yoga sonuçlarını Mars'a bağlar. Kanaatimce, Trinshansh haritasında Mars kendi burçlarından birinde yükselen konumdaysa, bunu Ruchaka yoga olarak kabul etmekte bir sakınca yoktur. Trinshansh haritasında onuncu evi işgal eden Mars, aynı zamanda güçlü Ruchaka yoga oluşturur.
Balbhadra'nın görüşü, kötü alışkanlıkları da Mars'ın Trinshansh haritasındaki bu konumuna bağlıyor. Kanımca, Mars, Trinshansh haritasında Satürn veya Venüs gibi gezegenlerin etkisinden etkilendiğinde olur.

Satürn kendi Trinshansh'ında şu sonuçları verir:
Birçok hastalığa yakalanmıştır, karısı ondan önce ölür, cimridir, diğer kadınlarla özellikle evli kadınlarla temas kurar, musibetler zincirinden muzdariptir, Evi ve hizmetçileri vardır. Bu Varaha'nın görüşüdür.
Yerli alçakgönüllü, düşmanı olmayan, para kazanan, her zaman dostları ve iyi dileklerde bulunan, güçlü, doğru sözlü ve bir hukuk uzmanıdır. Bu Balbhadra'nın görüşüdür.


Uyulması gereken önemli notlar:Varaha'nın düşünce okulu, Satürn kendi Trinshansh'ını işgal ettiğinde neredeyse olumsuz sonuçlar alırken, Balbhadra kendi Trinshansh'ını işgal ettiğinde Satürn'e Shash yoga ile karşılaştırılabilir iyi sonuçlar atfeder.

Trinshansh haritasında Yengeç ve Aslan yükselen olamaz, bu nedenle Satürn Trinshansh haritasındaki kendi burçlarından birinde yedinci evde olamaz, bu nedenle kendi burçlarından herhangi birinde digbala ile Trinshansh haritasında güçlü Shash yoga oluşturamaz.

Satürn kendi Trinshansh'ını işgal ederken Trinshansh yükselenini veya onuncu evini işgal ettiğinde, geleneksel Trinshansh haritasında bir Shash yoga oluşturulabilir.

Varaha tarafından Trinshansh haritasında kendi Trinshansh'ını işgal eden Satürn'e atfedilen olumsuz sonuçlar, Satürn rashi haritasında veya chalit haritasında kötü yoga oluşturduğunda tam olarak uygulanır.

Jüpiter kendi Trinshansh'ında şu sonuçları verir:
Kişi zengin, ünlü, hoş, zeki ve bilge, parlak görünüşlü, hastalıksız, aktif alışkanlıkları olan ve lüks sahibidir. Bu Varaha'nın görüşü.

Yerli, büyük bir spiritüalist, bir adanan, bağışlayıcı doğa, brahamvida veya ilahiyatçılar arasında üstün olan ve üstün aile ve çevresinin davranışını sergiliyor. Bu Balbhadra'nın görüşüdür.


Uyulması gereken önemli notlar:Varaha'nın görüşü genel görünürken, Balbhadra'nın görüşü neredeyse Hamsa yoganın sonuçlarına uyan sonuçları yansıtır.

Balbhadra'nın yanı sıra Varaha'nın görüşleri birleştirilirse Jüpiter'in kendi Trinshansh'ındaki durumu bile Hansa yoganın sonucunu yansıtır.

Jüpiter'in bir Trinshansh haritasında bir Kendra'da kendi burçlarından birinde yer alması Hansa yoga ile sonuçlanır.
Kanımca, Jüpiter bir Trinshansh haritasında birinci evde kendi burçlarından birini işgal ettiğinde güçlü bir Hansa yoga oluşur.

Kendi Trinshansh'ındaki Merkür aşağıdaki sonuçları verir:
Yerli zeki ve bilgili, mükemmel, güzel sanatlar uzmanı, seçkin konuşma, Vedik yolun takipçisi, birçok büyük eserin yaratıcısı ve saygı duyulan. Bu Varaha'nın görüşü.
Yerli zengin, asil özellikleri nedeniyle ünlü, her zaman yenilmez kalan güçlü, her zaman Shaastraların içsel anlamlarını arayan, mutlu ve beyefendi. Bu Balbhadra'nın görüşü.


Uyulması gereken önemli notlar:Varaha ve Balbhadra'nın görüşleri, Merkür'ün kendi Trinshansh haritasındaki işgalinin sonuçlarının Bhadra mahapurusha yogaya atfedilen sonuçlarla aynı olduğunu yansıtmak için yeterlidir.
İngilizce 'beyefendi' kelimesi Sanskritçe ve Hintçe'de Bhadrapurush, Bhadramanushya, Bhadramaanav veya kısaca Bhadra olarak bilinir.

Kendi Trinshansh'ındaki Venüs aşağıdaki sonuçları verir:
Yerli, zengin, yakışıklı, kötü, güzel vücutlu herkes tarafından sevilir. Kişi herhangi bir hastalığa yakalanmayacak ve her zaman rahat bir bölgede yaşayacaktır. Bu Varaha'nın görüşü.
Kişi alçakgönüllü, zengin, cömert bir tüccar, ünlü, bilgili ve her zaman övünmeye ve gülmeye düşkündür.


Uyulması gereken önemli notlar:Bu iki yorumcunun Venüs'ün kendi Trinshansh'ında doluluğu hakkında verdiği görüşler, Jyotisha'da anlatılan Malavya yoganın sonuçlarına neredeyse benzer.

Varaha'nın Trinshansh haritasında Venüs'ün bu konumuna kötü atfetmesi, Trinshansh haritasında Venüs Mars, Rahu, Gulika veya Maandi'nin etkisi altına girdiğinde mümkündür.
Güçlü bir Malavya mahapurusha yoga, Venüs Trinshansh haritasında Boğa burcunda dördüncü evi işgal ettiğinde oluşur.
Venüs'ün Trinshansh haritasında Terazi'de dördüncü evde yer alamayacağını daima hatırlayın.

Aşağıdakiler, Trinshansh haritasındaki Yükselen burcun, Güneş burcunun ve Ay burcunun genel sonuçlarıdır :


Mars tarafından yönetilen Trinshansh altındaki sonuçlar:

Trinshansh'ın yükseleni, Mars tarafından yönetilen Trinshansh'lardan birinin altına düşerse, o zaman kişi eğitimsiz, çirkin, zeki, güzelliksiz, zalim, kötü, fakir, her zaman evli dişilerin peşinde, günahkar, düşmanlardan zenginlik alan ve daha az zekidir.
Güneş, Mars tarafından yönetilen Trinshansh'tan birini işgal ederse, o zaman kişi zengin, sayman, çalışan, kronik hasta, biraz daha az cezalı ve cömerttir. Etrafı hoşgörülü insanlarla çevrilidir.
Ay, Mars tarafından yönetilen Trinshansh'lardan birini işgal ediyorsa, o zaman kişi kirli, herhangi bir bağlılıktan yoksun, kötü insanlarla çevrili, kızgın ve kazanma hırsına sahip. Kanla ilgili hastalıklar yüzünden acı çekiyor.



Satürn tarafından yönetilen Trinshansh altındaki sonuçlar:

Trinshansh'ın yükseleni Satürn tarafından yönetilen Trinshansh'lardan birinin altına düşerse, o zaman kişi eğitimsiz ve konforsuz, fakir, kadınlara yenik düşmüş, gıybetçi, kavgacı, cimri, uşak, nankör ve etik olmayan işlerle meşgul olur.
Güneş, Satürn'ün Trinshansh'ını işgal ederse, kişi fakir, günahkar, nankör, arkadaşlıktan yoksun ve kötü niyetlidir.
Ay, Satürn'ün yönettiği Trinshansh'lardan birini işgal ediyorsa, kişi çirkin, kötü konuşmacı, ilerici, dedikoducu ve umutludur.



Jüpiter tarafından yönetilen Trinshansh altındaki sonuçlar:

Yükselen Trinshansh Jüpiter tarafından yönetilen burçlardan birine düşerse, o zaman kişi Vedik Aachaar veya davranış kavramını, Varna'yı veya entelektüel, savunma, ticaret ve hizmet ve Cesaret gibi dört temel karmayı iyi bilir. O şanlı, Shaastra konusunda bilgili, açgözlü, zengin, tembel, uzun ömürlü ve bencil.
Güneş, Jüpiter'in Trinshansh'ını işgal ederse, o zaman kişi, ünlü, cesur, zengin ve Shaastras'ta bilgili mütevazı insanlar arasında önde gelen figürdür.
Ay, Jüpiter tarafından yönetilen Trinshansh'tan birini işgal ederse, o zaman yerli hükümet ve yetkilileri için zengin ve zekidir. Toprak işlerine karıştığı için ün kazanır.



Merkür tarafından yönetilen Trinshansh altındaki sonuçlar:

Yükselen Trinshansh, Merkür tarafından yönetilen burçlardan birine düşerse, kişi Dharmatma veya dindar, zengin, lüks, ünlü, muzaffer, erdemli, bilge, zeki ve egoisttir.
Güneş, Merkür tarafından yönetilen Trinshansh'tan birini işgal ederse, o zaman yerli, düşmanı olmadan altın, inci, deva adananı edinmenin tadını çıkarır. Ayrıca evli kadınları da sever.
Ay, Merkür'ün yönettiği Trinshansh'lardan birini işgal ediyorsa, kişi saf, evli kadınlar için sevgili, uzman bir şarkıcı ve müzisyen ve iyi kalplidir. Her zaman dürtülerini memnuniyetle karşılar.



Venüs tarafından yönetilen Trinshansh altındaki sonuçlar:

Yükselen Trinshansh, Venüs tarafından yönetilen burçlardan birine düşerse, o zaman kişi becerileri ve yetenekleriyle tanınır, yakışıklı, Shaastra konusunda bilgili, hayırsever ve naziktir. Birçok küçük hanımdan hoşlanır ve kendini brahminlere ve gurulara adar.
Güneş, Venüs tarafından yönetilen Trinshansh'tan birini işgal ederse, kişi şanslı, zengin, yüce ve hastalıksızdır. Çok sayıda araca sahip ve refahla ilgilenen insanları destekliyor.
Ay, Venüs tarafından yönetilen Trinshansh'lardan birini işgal ederse, kişi ruhsal ve zihinsel olarak yüksek, cesur, iyi kalpli ve alçakgönüllü insanlara saygı duyar. Çok sayıda araca sahiptir.



Kaynak: Varaha Mihira'dan Brihat Jataka ve Balbhadra'dan Horaratnam.


Yükselen, Güneş ve Ay'ın çeşitli Trinshansh'ları işgal etmesinin yukarıda belirtilen sonuçları geneldir, bu nedenle tahmin amaçlı olarak bunları dikkate almak için büyük özen gösterilmelidir, bu nedenle yeni başlayanlara bunları sözlü olarak takip etmemeleri tavsiye edilir. Bence bu sonuçlar, Trinshansh haritasının önemini göstermek için Vedik jyotish hakkındaki eski metinlerde yazılmıştır, ancak bir şey açıktır ki, bu sonuçlar, Trinshansh'ın Vedik jyotish'in öngörücü tarafında önemli ölçüde kullanıldığını göstermektedir.

Daha önce yazıldığı gibi, Varha ayrıca kadınların karakteriyle ilgili yargıda Trinshansh haritasının kullanılmasını tavsiye ediyor ve Horaratnam'ın büyük yazarı Balbhadra bunu destekliyor.


Koç / Akrep, Boğa / Terazi, İkizler / Başak, Yengeç, Aslan, Yay / Balık veya Oğlak / Kova'da yükselen veya Ay ve yükselen veya Ay, Mars'ın yönettiği Trinshansh'a düştüğünde, dişi aşağıdaki gibi olacaktır:

Evlilik sırasında iffetsiz.
Kötü davranışlarda bulunacak.
hilekâr.
Bağımsız bir doğaya sahip olacak.
Erkeksi bir doğaya sahip olacak ve çok konuşkan olacak.
Birçok niteliğe sahip.
Bir kölenin hayatını yönetecek.



Koç / Akrep, Boğa / Terazi, İkizler / Başak, Yengeç, Aslan, Yay / Balık veya Oğlak / Kova'da yükselen veya Ay ve yükselen veya Ay, Satürn'ün yönettiği Trinshansh'a düştüğünde, dişi aşağıdaki gibi olacaktır:

Köle bir hayat sürecek.
Yeniden evlenecek.
Kısır gibi olacak ve kocasından başka bir erkeğe kendini kaptıracak.
Kocasız kalacak ve hayatta zorluklarla karşılaşacak. Evli ise kocasına zarar verebilir.
O iffetsiz olacak.
Cinsel zevklerle pek ilgilenmeyecek.
Ahlaksız bir kişiye katılacak.



Koç / Akrep, Boğa / Terazi, İkizler / Başak, Yengeç, Aslan, Yay / Balık veya Oğlak / Kova'da yükselen veya Ay ve yükselen veya Ay Jüpiter'in yönettiği Trinshansh'a düştüğünde dişi aşağıdaki gibi olacaktır:

O iffetli olacak.
Mükemmel niteliklere sahip olacak.
O iffetli olacak.
Birçok niteliğe sahip olacak.
Güçlü bir adamın karısı olacak.
Birçok iyi niteliğe sahip.
Her zaman kocasının yanında olacak.



Yükselen veya Ay Koç / Akrep, Boğa / Terazi, İkizler / Başak, Yengeç, Aslan, Yay / Balık veya Oğlak / Kova'da ve yükselen veya Ay Merkür'ün yönettiği Trinshansh'a düştüğünde dişi aşağıdaki gibi olacaktır:

O aldatıcı olacak.
Müzik ve dans konusunda uzman olacak.
Birçok iyi niteliğe sahip olacak.
Sanatsal çalışmalarda yetenekli olacak.
Erkek doğasına sahip olacak.
Bilgili olacak.
Ahlaksız olacak.


Yükselen veya Ay Koç / Akrep, Boğa / Terazi, İkizler / Başak, Yengeç, Aslan, Yay / Balık veya Oğlak / Kova'da ve yükselen veya Ay Venüs tarafından yönetilen Trinshansh'a düştüğünde dişi aşağıdaki gibi olacaktır:

Şüpheli bir karaktere sahip olacak.
Ünlü olacak ve iyi niteliklere sahip olacak.
O iffetsiz olacak. Başka bir rivayete göre kocası, zenginliği ve lüksü olacaktır.
Şüpheli bir karaktere sahip olacak.
Ahlaksız biriyle cinsel olarak birleşecek.
O iffetsiz olacak.
Kısır olacak.

#deprem #hatay #türkiye #iskenderun #kahramanmaraş #gaziantep #astroloji #karma #astrolog #iskenderun #antakya #depremvergilerinerede

DAHA FAZLASI..

Varga harita 6243812862118219078

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item