Rasi harita ve Navamsa haritasında Merkür Fark (Vedik Astroloji)

Rasi harita ve Navamsa haritasında Merkür Fark (Vedik Astroloji)


Merkür sinir sistemimizi temsil eder ve beyin de sinir sisteminin bir parçasıdır. Nöronlar, beyinden vücudun diğer bölgelerine sinyal göndermek veya bilgi iletmek için sinir sistemimizde çalışır ve bunun tersi de geçerlidir. Nöronlar bilgi habercileridir ve sinir sisteminizin ayrılmaz bir parçasıdır.

Örneğin, bilmeden sıcak bir bardağa dokunduğunuzda yanık hissedersiniz ve hemen elinizi sıcak bardaktan çekersiniz. Nöronlar beyninize sıcak olan bardağa dokunduğunuza dair sinyaller gönderir ve bu sinyal beyninizin hemen elinizi sıcak bardaktan ayırma kararını vermesine yardımcı olur.

Yani, beynimiz bir şeyi yapma veya yapmama kararını verir ve bu beynin ana işlevidir. Bir şey veya biri sizi incittiğinde, beyindeki veya sinir sistemindeki ağrıyı hissedersiniz ve nöronlar bu sinyali beyne gönderir.

Nöronlar sinirler boyunca hareket eder ve sinirler vücudumuzda farklı vücut bölgelerine dağılır (sistemin tamamına sinir sistemi denir).

Vücuttaki tüm duyumlar (acı, ıstırap veya sevinç gibi) beyin tarafından hissedilir.

Rasi harita ve Navamsa haritasında Merkür Fark (Vedik Astroloji)




Merkür gezegeni beynimizi temsil ettiğinden, Merkür'ü iyi olan insanlar iyi bir beyne sahiptir. Zeki insanlar, doğru ile yanlışı doğru bir şekilde ayırt edebildikleri için doğru kararı verebilirler ve bu, Merkür gezegeninden zeka görüldüğü için iyi Merkür sayesindedir.

Merkürünüz iyi değilse zeki olamazsınız. Merkürünüzün ne kadar iyi veya kötü olduğuna bakmak için, doğum haritası sadece beyninizi nereye uyguladığınızı söylediğinden (Merkür'ün doğum haritasındaki yerleşimine göre) Navamsa haritasına bakmalısınız.

Merkür'ünüz Navamsa haritasında iyi bir yere sahipse, beyin gücünüz iyi olacaktır.


Navamsa haritası, gezegenlerinizin dahili olarak nasıl çalıştığını anlatır. Örneğin, eğer Rahu, Navamsa haritasında Merkür ile Başak burcunda kavuşuyorsa, aşırı beyin kullanıyor olabilirsiniz ve bu, beyin kanaması gibi hastalıklara bile neden olabilir.

Bunun nedeni, Rahu'nun bizim saplantımız olması (ve Rahu'nun bir amplifikatördür) ve bu nedenle, beyninizi her zaman bir tür beyinle ilgili işte kullanma konusunda sizi takıntı haline getirir ve bildiğiniz gibi her şeyin fazlasının kötü olduğunu bilirsiniz.



Başak büyük bir iş işaretidir (ve ayrıca 6. ev) ve herhangi bir gezegen Başak burcuna (veya 6. ev) yerleştirildiğinde çok çalışmaya başlar ve Merkür beyin olduğu için, işarete yerleştirildiğinde beyin çok çalışır.

Başak burcu. Şimdi, eğer Rahu Merkür'ü Başak burcunda birleştiriyorsa, beynin aşırı kullanımı olacaktır ve bu nedenle beyin kanaması gibi bir hastalık, özellikle Satürn veya Mars gibi gezegenler de Merkür veya Başak burcuna açı yapıyorsa, muhtemeldir. Beyin düzgün çalışmıyorsa (kötü Merkür), hafıza kaybı ve konuşma bozukluğu (Merkür de konuşma olduğu için) veya sinir krizi olabilir.


Ay Başak'ta ayrıca çok fazla duygusal acı ve ıstırap (ve hatta migren gibi hastalıklar), özellikle de Mars ve Satürn gibi zararlılar Ay'a çok yakın geçiş yaparken.

Migren hastalığı beyinle de ilişkilidir.

Başak'taki Ay ve Koç'taki Merkür, Koç'un başımızı temsil ettiği için migrene de neden olabilir.

Navamsa'daki Akrep'teki Merkür , Akrep ameliyatların bir işareti olduğu için beyin cerrahisi gibi beyinle ilgili birçok soruna da neden olabilir.


Satürn Koç'taysa ve Koç'un efendisi Mars Başak burcundaysa, beyinle ilgili problemler de muhtemeldir.

Başak burcu ve Merkür, Başak'ın Merkür'ün doğal burcu olmasıyla aynı şeydir. Ay, kalbi temsil ettiği için Başak burcundaki Ay kalp sorunlarına da neden olabilir.

Bu, Satürn ve Mars gibi zararlılar Ay'ı bir şekilde etkiliyorsa (görünüm veya kavuşum yoluyla) daha olasıdır. İnsanların hissettiği sinirlilik, sinir sistemi veya Merkür ile de ilişkilidir.


Baş dönmesi, vertigo, tansiyon sorunları, dehidrasyon, anksiyete bozuklukları, depresyon, damar bozuklukları, psikoz, omurilik yaralanmaları gibi sinir sistemi veya Merkür'deki problemden kaynaklanan birçok sorun ve hastalık vardır. Beyin ve omurilik sinir sisteminin iki ana parçasıdır.


#dolunay #vedıkastroloji #astrolojikozmik #vedıkastrologaligül #astrolojiizmir #mantra #finansalastroloji #rektifakasyon #astrografya #remdy #love #jyotishastrology #borsa #altın #borsa #bitcoin #karma #ayurveda #lilith #lilithkaraay #juno #nakshatra #yoga #magıc

#hintastrolojisi #vedıkastroloji #vedıkastrolog #astrolojiizmir #astrolojikozmik #bitcoin #finansalastroloji #astografi #rektifikasyon #koçburcu #boğaburcu #ikizlerburcu #yengeçburcu #aslanburcu #başakburcu #teraziburcu #akrepburcu #yayburcu #oğlakburcu #kovaburcubalıkburcu #ketu #rahu #teraziburcundaketu #rahukoçburcunda #love #evlilikastroloji #jostiyh

 

#ashleshanakshatra #mragashiranakshatra #revatinakshatra #arudranakshatra #anurdhanakshatra #maghanakshatra #moolanakshatra #vishakanakshatra #vedıkastrolog #astrologaligül #astrolojikozmik #hastanakshatra

#purvaphalguninakshatra #krithikanakshatra #hastanakshatra #swatinakshatra #astrolojikozmik #chitranakshatra #mrigashirshanakshatra #ardranakshatra #Vishakhanakshatra #Anuradhanakshatra #UttaraAshadhanakshatra #uttaraphalguninakshatra #jyeshtanakshatra #chhitranakshatra #izmir #karma #uttaraashadhanakshatra #shatabhishanakshatra


DAHA FAZLASI..

Rasi harita ve Navamsa haritasında Merkür Fark (Vedik Astroloji) 4925090690188679123

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item