Vedıc Astrology Ay ve Yükselen Göre yorumlaması

Ay Burcundan mı yoksa Yükselenden Geçiş Yorumu mu?


Bu, bir geçiş çizelgesini incelerken en büyük karışıklıktır ve bir Astroloji ustası olmak için yeni başlayanlar bile burada bir hata yapar.

Şu andan itibaren Yükselen haritasındaki geçişleri okumayı bir alışkanlık haline getirin, Ay haritasını düşünmeyin demiyorum ama her zaman yükselen haritaya daha fazla ağırlık verin.

Her şeyden önce neden dasha ve transitin birlikte çalıştığını ve dasha'nın transitin nasıl sonuç vereceğine karar verdiğini size açıklayacağım. Ayrıca, bir transitin, Astrolojinizde belirtilen vaatleri asla geçersiz kılamayacağını unutmayın.

Dasha sonuçlarını çözdüğümüzde, gezegenlerin efendiliğini her zaman Ay'dan değil, yükselenden alırız.

Öyleyse neden Yükselen haritasından gezegenlerin transit sonuçlarını görmüyorsunuz? İnan bana, sana daha doğru bir Analiz verecektir.

Örneğin yükseleninizin İkizler ve Ay burcunuzun Terazi olduğunu varsayalım.

Satürn'ün Yay burcundaki transitine bakarsak, Yükselen İkizler'in 7 evinden geçiyor.

Ay burcundan Terazi Satürn 3. evden geçiyor.

Satürn'ün Ay burcunuzdan olumlu bir şekilde geçiş yapmasına rağmen, 2017'den itibaren özellikle sağlık konularında hayatınızda birçok sorunları arttığı kesindir.

Aynı şekilde, Satürn'ün Ay burcundan olumlu bir şekilde geçiş yapmadığı ve hayatlarında sorunlara neden olduğu birçok müşterim vardı ve bunun nedeni Satürn'ün yükselenden zor bir konumdan geçiş yapmasıydı.

Yani buradaki püf nokta, Ay haritasından değil, Yükselen'den geçişi tercih edenlerin olmasıdır.














Dasalar

Ay ve Mars kavuşumda veya birbirlerine açı yapıyorsa, Ay'ın dasasında şanslı sonuç yaşanırken, Mars'ın dasası oldukça sıradan olacaktır.

Jüpiter ve Mars birleşirse veya birbirlerine açı verirse, Mars'ın dasası çok şanslı olacak ve Jüpiter'in dasası sıradan olacaktır.

Venüs'ün dasasında kişi, eğer Venüs Merkür veya Jüpiter ile kavuşum halindeyse veya ondan açı alıyorsa çok servet kazanacaktır. Kişi Jüpiter dasasında zenginlikten yoksun kalır ve Budha dasasında karışık sonuçlar üretilecektir.

8. ve 9. lordlar kavuşumda veya birbirlerine açı yapıyorsa, şöhret ve güç 8. lordun Dasa'sında verilecektir. 9. ve 8. lordlar birbirleriyle birleşirse veya birbirleriyle görünüm kazanırsa, şöhret ve güç 9. lordun Dasa'sında değil, 8. lordun alt döneminde bahşedilecektir.

10. ve 11. lordlar birbirleriyle birleşirse veya birbirleriyle açı yaparlarsa, Raja Yoga 11. lordun dasasında olur; 10. evin lordu Dasa sırasında iyi ve kötü sonuçlar eşit olacaktır.

Rahu 6., 8. veya 12. evdeyse, bir iyilikseverle birlikte olmadıkça veya ondan görünüm almadıkça, dasasında (sağlıkla ilgili) zorluklar yaşayacaktır.

Rahu ve Ketu, bu tür gezegenlerle (Ay) birleştiklerinde benefiklerin dasaları sırasında buktilerinde uğurlu olduklarını kanıtlarlar.

Rahu ve Ketu, bu tür gezegenlerle (Jüpiter) birleştiklerinde benefiklerin dasaları sırasında buktilerinde uğurlu olduklarını kanıtlarlar.

Rahu ve Ketu sabit veya hareketli bir rasi işgal ederken ve açı veya üçgen lordları ile ilişkiliyken ve uğursuz bir evde herhangi bir iyi sonuç getirmeyeceklerdir; Ancak bazı Astrologlar mutluluk getireceğini düşünüyorlar. Uğursuz evlerde bulunduklarında, hayırseverlerle birlikte olduklarında, yerlinin ölümünden sorumlu olurlar.

6., 8. veya 12. evdeki Rahu veya Ketu ve bu evlerin lordlarından herhangi biri ile ilişkili veya onlardan görünüm alır, dasaları sırasında kişiye zarar verir,

Maraka ve Dusthanas'ın efendileri ile ilişki kurduklarında, onların ölümüne neden olurlar.

Uğursuz bir gezegen, bir açı veya üçgen efendisi ile bir tür Sambandha'ya sahip Düğümlerden herhangi biri ile birleştiğinde, açının veya üçgen efendisinin Bhukti'si olumsuz olacaktır.

Rahu ile ilişkili bir gezegenin dasası, başka türlü uğurlu olsa bile, istenmeyen etkiler verecektir; sonu keder, hastalık ve yer değiştirme verir.

Rahu ile ilişkili bir gezegenin dasası, başka türlü uğurlu olsa bile, istenmeyen etkiler verecektir; sonu keder, hastalık ve yer değiştirme verir.

5. ev yöneticisi ile ilişkili bir gezegenin (Venüs) dasası iyidir.

9. lord ile ilişkili bir gezegenin (Merkür) dasası iyidir.

3. lord, 6. lord ve 11. lord Dasa; bu evlerdeki gezegenler; ve bu lordlarla gezegenler (Satürn) elverişsizdir.

3. lord, 6. lord ve 11. lord Dasa; bu evlerdeki gezegenler; ve bu lordlarla gezegenler (Rahu) elverişsizdir.

3. lord, 6. lord ve 11. lord Dasa; bu evlerdeki gezegenler; ve bu lordlarla gezegenler (Ketu) elverişsizdir.

Bir maraka efendisi olan bir gezegenin (Ketu) dasa'sı veya bir maraka bhava'da olumsuz etkiler yaratır.

Bir maraka efendisi olan bir gezegenin (Merkür) dasa'sı veya bir maraka bhava'da olumsuz etkiler yaratır.

Bir maraka efendisi olan bir gezegenin (Venüs) dasa'sı veya bir maraka bhava'da olumsuz etkiler yaratır.

5. ve 9. lordların dasaları birleşirlerse güç ve zenginlik verirler.

6., 8. veya 12. evin lordunun dasa'sının (üçgen lordu ile) ilişkili olması durumunda da hayırlı olduğu söylenir.

Üçgen lordunun görünümü olmayan 6., 8. veya 12. lordlardan biriyle ilişkili bir gezegenin (Satürn) dasası kişinin mali durumuna zarar verir.(Üç lordunun hiçbir yönü olmadığından emin olmak için manuel kontrol).

Üçgen lordunun görünümü olmayan 6., 8. veya 12. lordlardan biriyle ilişkili bir gezegenin (Rahu) dasası kişinin mali durumuna zarar verir.(Üç lordunun hiçbir yönü olmadığından emin olmak için manuel kontrol).

Bir üçgen lordunun görünümü olmayan 6., 8. veya 12. lordlardan biriyle ilişkili bir gezegenin (Ay) dasası kişinin mali durumuna zarar verir.(Üç lordunun hiçbir yönü olmadığından emin olmak için manuel kontrol).

Üçgen lordunun görünümü olmayan 6., 8. veya 12. lordlardan biriyle ilişkili bir gezegenin (Rahu) dasası kişinin mali durumuna zarar verir.(Üç lordunun hiçbir yönü olmadığından emin olmak için manuel kontrol).

Bir üçgen lordunun görünümü olmayan 6., 8. veya 12. lordlardan biriyle ilişkili bir gezegenin (Venüs) dasası, kişinin mali durumuna zarar verir.

Bir kişi, Yükselen veya 7. evi işgal eden bir gezegenin (Güneş) dasasında kendi çabalarıyla servet elde eder.

Eşit derecede iyi olan yogakarakalar ve onlarla ilişkili gezegenler (Merkür) onların dasalarında ve buktilerinde iyi etkiler verir.

Bir gezegenin (Merkür) dasası başka türlü iyiyse, ancak o bir maraka evindeyse, o zaman hükümetten hoşnutsuzluk ve servet kaybı var demektir.

Bir gezegenin (Venüs) dasası başka türlü iyiyse, ancak o bir maraka evindeyse, o zaman hükümetten hoşnutsuzluk ve servet kaybı var demektir.



Gezegenlerin Geçiş Dönemi

Güneş'e olan uzaklıkları ve dönüş hızları gibi faktörlerden dolayı tüm gezegenlerin bir burçta yolculuklarını tamamlayıp diğer burçlara geçmeleri için farklı bir süre vardır.



1. Güneş tam olarak bir ay bir zodyakta kalır ve her ayın 15'inde başka bir burçta hareketi Başlar



Güneş gezegeninin geçişi hem Astrolojide hem de Dinde çok önemlidir, örneğin Makar Sakranti gibi büyük festivaller 15 Ocak'ta Satürn gezegeni Oğlak burcuna geçtiğinde başlar.



Aslında, tüm gezegenler Güneş'in gezegensel hareketinden, özellikle de geriye dönük hareketlerinden etkilenir.



2. Ay: on iki burcun hepsinden yaklaşık 28 günde geçer, yani her burçta yaklaşık 2 1/2 gün sürer.



3. Merkür geçişleri karmaşıktır çünkü oldukça sık gerileme hareketine girer. Merkür'ün 12 Zodyak burcunun tamamında seyahat etmesi yaklaşık 1 yıl sürer. Ancak belirli bir işarette kalması 14 ila 30 gün arasında değişmektedir.



4. Venüs: Tıpkı Merkür gibi, Venüs'ün belirli bir burçta geçiş süresi sabit değildir. Yaklaşık olarak Venüs bir burçta 23 gün ila 2 aydan biraz fazla kalır.



5. Mars ın tüm Zodyak işaretlerini geçmesi yaklaşık 2 yıl sürer ve belirli bir burçta yaklaşık 1,5 ay kalır. Ancak bazen Mars geçişi, Mars'ın 6 ay boyunca orada kalacağı Oğlak burcundaki mevcut Mars geçişi gibi sıra dışı olabilir!.



5. Jüpiter: En güzel ve en bilge Jüpiter'in 12 Zodyak burcunun tamamında seyahat etmesi yaklaşık 12 yıl sürer, bu da Jüpiter'in 12 ay (1 yıl) boyunca tek bir burçta kaldığı anlamına gelir.



7. Satürn çok yavaş hareket eden bir gezegendir ve 12 Zodyak burcunun tamamını gezmesi yaklaşık 29,5 yıl sürer, bu da Satürn'ün 2.5 yıl boyunca tek bir burçta geçişi anlamına gelir.



8. Rahu ve Ketu: Bu iki baş belası her zaman geriye dönük bir hareketle hareket eder ve her Zodyak burcunda seyahat etmeleri yaklaşık 1,5 yıl sürer.



Geçiş yapan gezegenin genel etkileri.

Çoğumuz kötü evlerden yani 6., 8. veya 12. evlerden geçiş yapan bir gezegenin kötü sonuçlar verdiği genel prensibimizdir.



Satürn, Mars, Rahu ve Ketu gibi doğal malefiklerin geçişinin upachaya evlerinde yani 3., 6. ve 11. evlerde iyi sonuçlar verdiği gerçeğine de aşinayız.

DAHA FAZLASI..

Vedıc Astrology Ay ve Yükselen Göre yorumlaması 6777435406449697608

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item