Vedıc astrology 6 ev önemi

Düşmanlar, rakipler ve zayıflıklarımızı gösterir

Doğum haritamızdaki 6. ev düşmanlarımızı, rakiplerimizi temsil eder.

Doğum haritamızdaki 6. ev lordu düşmanlarımızın ve rakiplerimizin zekasını ve hayatımızda aktif olan muhalefeti temsil eder.

6. eve yerleştirilen gezegenler, bu karşıtlık veya rekabetle ne yaptığımızı temsil eder.

6. evde Ay veya Jüpiter'i olanlar, düşmanlığa nihayet şefkat ve nezaketle yaklaştıkları için çok naziktirler.

6. evdeki Merkür iyidir,çatışmalar sırasında misilleme olarak pek çok hoş olmayan söz (sözlü saldırganlık) söyleyebilirler.

6. evde Venüs Marana Karaka Sthana'ya sahiptir , bu nedenle kişi barışçıl çabalar gösterdikten sonra dışarı atılır .



En ölümcül olanlar, 6. evde Rahu, Ketu, Mars, Satürn ve Güneş gibi grahaları/doğal zararlı gezegenleri olan insanlardır. Bu gezegenler zayıfsa, o zaman daha da kötüdür. Muhalefetin üstesinden gelmek için onurlu olmayan yolları gösterir.

Bu yerleşim 6. eve yerleştirilen gezegenin Naisargik karak tatwa'sı ile muhalefeti şiddetle cezalandırır.

Örneğin, kişinin 6. evinde Rahu varsa, kişi düşmanı ele almak için tehdit, hile veya aldatma ve güç vb. kullanır.

Ayrıca bir düşmanı yenerken acımasızdırlar.

Bununla birlikte, 6. evdeki doğal zararlı gezegenlerin yerleşimi Jyotish'te iyi derecelendirilir. Çünkü zor ve kötü şöhretli bir düşman/rakip ile sert bir şekilde başa çıkmalarını sağlarlar.

En iyisi burada gezegen olmamasıdır.

Navamsa Eş haritasında (D9) 6. ev ve çatışmalar:

Navamsa haritasındaki (D9) 6. evi kişinin eşiyle/partneriyle olan kavgalarını ve yüzleşmelerini gösterir.

Bu nedenle, 6. eve doğal faydalı gezegenler yerleştirildiğinde, kişi eşiyle daha az şiddetli kavgalar yaşar.

Navamsa evlilik haritasında zararlı gezegen 6. eve yerleştirildiğinde, evlilik hayatında çatışmalar ve/veya güç veya fiziksel şiddet kullanımı sırasında yoğun ve sert davranışlar gösterir.

6. evde ne zaman doğal faydalı ve doğal kombinasyonuna sahip olsak, o zaman karışık sonuçlar bekleyebiliriz: bazen barışçıl, aksi halde sert ve acımasız. Kimin daha güçlü olduğuna karar vermeliyiz ve bu gezegenler kişinin davranışlarını yönetecek.

6. lordu içeren Dhimanta yoga (bilgili ve zekice zeki).


Lagna'ya yerleştirilen 6. lord, acı ve hastalık gösteren bir Dur yogadır, AMA Lagna lordu ile yogada aynı 6. lord Raj yoga olarak kabul edilir. Bunun yerine Dhimanta yoga (bilgili ve zekice zeki) olarak derecelendirilir.

Neden öyle? Yükselen bizim varlığımız ve bedenimizdir, buraya yerleştirilen 6. lord vücuda hastalık ve ıstırap verir, yani kötüdür.

Lagna lordu bizim birincil itici gücümüzdür, çeşitli durumlarla yüzleşmek için hayatta uyguladığımız zekayı temsil eder.

Rekabetin temel kuralı: Muzaffer olmak için fevkalade üstün olmamız gerekmez, sadece rakiplerimizden biraz daha iyi olmamız gerekir. Kazanmak ve yönetmek yeterli!

Yogada Lagna lordu (eşzamanlılık anlamına gelir) 6. lord ile kişinin düşmanların tüm varlığını dikkatli bir şekilde izlemesini sağlar ve gerektiğinde karşı saldırı yapmasına izin verir. Sadece böyle bir yerli, sorunları çözmede keskin ve zeki olmakla kalmaz, aynı zamanda güçlü ve ölümcül bir düşmanı yenebilir.


Neden düşmanlarımız var?


Düşmanlık, Maya'da ya da maddi tezahür dünyasında bir kavramdır.

Hepimizin sahip olduğu altı zayıf nokta olan Shad Ripu'muzun 6. evini biliyoruz .

Bunlar: kaama (arzu), krodha (öfke), lobha (açgözlülük), moha veya (bağlılık), mada (arzuların dogmatik arayışı) ve matsarya (kıskançlık).

Karmalarımız 10. evde. Karmalarımızın dharması ondan 9. evde veya 6. evdedir.

Bu altı zayıflık, bazı karmalar yapmamızı sağlar, bu nedenle Shad Ripu'muz (altı zayıflık) tüm karmalarımızın temel nedenidir.

Jyotish'teki herhangi bir bhava'nın marak'ı veya katili, ondan sonraki 7. evdir. Sonuç olarak 6. evden 7. ev, yani 12. ev, tüm dünyevi zayıflığımızın marakası olur.

12. verme evi, hatta vazgeçme evi ve kendini Yüce Varlık (Rab Narayan veya Shiva) ile sınırlı tanımlama ve özdeşleştirme evidir.

Nirvana'ya ulaşmak için er ya da geç tüm olumsuz karmalarımızın karşılığını almalıyız. Karma yasalarına göre her eylemin eşit ve uygun bir tepkisi vardır.

Bu yüzden kibar olun ve kinleri affetmeye ve unutmaya çalışın.

DAHA FAZLASI..

Varga harita 879176527307182670

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item