Amavasya-Dosha-Ay

Amavasya-Dosha

Vedik astrolojide, Güneş ve Ay'ın doğum haritasındaki birleşimi Surya Chandra Amavasya Dosha olarak bilinir. Amavasya gününde Ay'ın Güneş'in etkisi altında gücünü kaybettiğine inanılır.

Bu nedenle, Güneş Chandra Amavasya Dosha'ya sahip kişinin belirli zihinsel ve fiziksel sağlık sorunları, mali kriz, kariyerdeki engeller vb. ile karşı karşıya kalma olasılığı yüksektir. Bu kavuşumun etkisi güçlüdür ve kişinin yaşamı üzerinde büyük bir etkisi vardır. Ancak Surya - Chandra Amavasya Dosha, yerleşimlerine ve birleşme derecelerine göre farklı sonuçlar verir. Surya Chandra Amavasya Dosh Nivaran Puja, Dosha'nın kötü etkilerini etkisiz hale getirmenin en etkili Vedic yoludur.

Bu, doğum haritasında bu doshaya sahip olan kişi için mücadeleler yaratacaktır.




Kozmik Hizalanma Amavasya Dosha'yı Nasıl Yaratır?
Güneş doğum haritasında Ay ile kavuştuğunda Amavasya Dosha'yı oluşturur. Amavasya, Tithi Dosha'nın altına düşer. Tithi, Dolunay veya Yeni Ay'dan hesaplanan ve her günün Güneş'ten 12 derecelik bir ay geçişine eşdeğer olduğu Vedik bir ay günüdür. Amavasya gibi Tithi'de doğan kişi, Rahu'nun Tithi'yi yönettiği için uğursuz kabul edilen Amavasya Dosha'ya sahiptir.

Amavasya , Ailenin atalarını ve ölen ruhlarını anmak ve onlara ibadet etmek için mükemmel bir zaman olarak kabul edilir. Ay ışığının olmadığı gün güneş ışınlarının onlara ulaştığına inanılır. Ayrıca, bu günde ölen ataların dünyaya inip çocuklarını ve torunlarını ziyaret ettiğine dair bir inanç var.


Amavasya Dosha Bir Kişiyi Nasıl Etkileyebilir?


Bir Amavasya Dosha, doğum haritasındaki bu dosha ile kişi için mücadeleler ve engeller yaratabilir.
Anne ile ilişkiler iyi olmayabilir.
Kişi annenin nimetlerinden mahrum kalabilir.
Yerli ve ailenin başına birçok talihsizlik gelebilir.
Ruhsal ve fiziksel sağlık sorunları.
Finansal Kriz.
Kariyerde engeller.

Amavasya Dosha için Ev Çareleri

Tüm Amavasya günlerinde atalarınız için Tarpanam gerçekleştirin.

Büyüklerinize, özellikle anne babanıza saygısızlık etmeyin.

Amavasya günlerinde pirinç, jaggery, süt gibi gıda maddelerini fakir ve muhtaçlara bağışlayın.

Amavasya dosha için tapılacak ana tanrı olduğu için Tanrıça Kali'ye tapın.

Shiva'ya ibadet edin ve Shiva Ay'ı yönetirken Pazartesi günleri 108 kez 'Om Namah Shivaya' zikredersiniz.

Bir ay içinde Amavasya günlerinde vejetaryen yemek tüketin.

Surya Chandra Amavasya Dosha Nivaran Puja, Kalash Puja'sını ve diğer beş önemli tanrıyı, yani Ganesh, Shiva, Matruka, Navagraha ve Pradhan-Devta'yı içerir. Puja, Surya (7000 kez) ve Chandra (11000 kez) Bija Mantra'nın zikredilmesini/okunmasını içerir.

Maksimum pozitif sonuçlar elde etmek için, Puja en yakın en iyi Muhurat'ta yani Chandra'nın Nakshatra'sında ve Amavasya gününde gerçekleştirilecektir. Muhurta sırasında Puja'yı tamamlamak için,

Ashadha Amavasya ve Pitra Dosha'dan kurtulmak için bu bitkileri yeni ay gününde dikin





fesleğen

Tulsi bitkisi Hint kültüründe çok önemli kabul edilir. Pitru Paksha'da Tulsi bitkisi dikmek çok hayırlıdır. Tulsi bitkisinin bulunduğu evde pozitifliğin bulunduğuna inanılmaktadır. Aynı zamanda objektiflik de sona erer



ficus dini

Peepal ağacı Sanatan Dharma'da kutsal kabul edilir. Ataların barışı için Amavasya Tithi'ye uygulanması iyi kabul edilir. Bu günde bir Peepal ağacının altında hardallı bir kandil yakmak hayırlıdır. Burçlarında Guru Chandal Yoga olan kişilerin bir Peepal bitkisi dikmeleri tavsiye edilir.



asma ağacı

Bael ağacının Bhole Baba tarafından çok sevildiğine inanılır. Bael yapraklarının ibadetinde sunulmasının nedeni budur. Amavasya Tithi'ye bael bitkisi dikmek atalara barış getirir. Bu günde, atalar adına Gangajal'ı Shivling'e teklif edin. Ayrıca Bel Patra'yı da sunun. Bunu yaparak aynı zamanda ataların kutsamalarını da alır

DAHA FAZLASI..

Vedic Astroloji 4946194602503309164

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item