Merkür Gezegeni (Budha)

Merkür Gezegeni (Budha)


Arkadaşlar : Sun & Venus

Nötr : Mars, Satürn ve Jüpiter

Düşman : AY

One Sign Geçişi : 25 Gün

12 Burç Geçişi : 10 Ay.

Nakshatra: Ashlesha, Jyeshtha, Revati.

Vücut Parçaları : Mide, Sindirim sistemi

Renk : Yeşil

Mücevher : Zümrüt

Yön : Kuzey

  • NEW,Gezegenler,Merkür Budha,Merkür Gezegeni (Budha),


Vedik astrolojide Merkür, İkizler ve Başak burcunun yöneticisidir. Güneş'e en yakın gezegendir ve çoğunlukla Güneş'le aynı evde veya Güneş'ten 1 ev önce veya 1 ev sonra bulunur. Merkür gezegeni göksel kabinde prenstir ve bir Rashi'de veya evde 25 gün kalır ve bu nedenle tüm evlerden geçişi 10 ay sürer.

Merkür'ün 17 yıllık bir Mahadasha dönemi vardır.



İkizler & Başak burçları Doğal 3. ve 6. Ev doğal faydalı gezegenlerden biridir ve Zeka, Eğitim, Planlama, İletişim, Analitik kapasite, Matematik, Konuşmanın anahtar göstergesidir.

Doğası gereği dişil, pasif, soğuk, kuru, topraksı ve melankoliktir.

Merkür, Başak burcunda 15 derece ile yüceliktedir ve kendi evinde yüceltilen tek gezegendir. Balık burcunda 15 derecede zayıflar. Merkür 1'de yönlü gücünü bulur


Astrolojide Merkür Retro Konumda Olduğunda:


Ters yerleştirilmiş bir gezegen olan Merkür ile insanlar saf olma eğilimindedir . Zeka özellikleri göstermezler ve başkalarından kolayca etkilenirler. Kendileri için düşünemezler ve çoğu zaman başkalarının onlardan yapmalarını istediklerini yaparlar. Bu nedenle, kesin kararlar almalarını gerektirecek büyük sorumlulukları üstlenemezler.

Zayıf bir Merkür, insanları huzursuz ve sinirli yapar . Sürekli bir şeyler yapmak isterler, ancak bu süreçte tedirgin olurlar. Sakinliğini çok kolay kaybederler ve çoğu zaman önemsiz sebeplerden dolayı insanlara patlarlar. Öfke sorunlarıyla baş etmeyi zor bulurlar ve bu tür durumlara hızlı tepki verirler.


Merkür astrolojide uygunsuz olduğunda, insanlar çok kibirli olma eğilimindedir . Başkalarını veya duygularını dikkate almazlar ve aldıkları hiçbir şey için alçakgönüllü olmazlar. İyi olan her şeye hakları olduğunu düşünürler ve aldıkları veya elde ettikleri her şeyde başkalarının katkısını reddederler.


Merkür'e olan ıstırabın insanı

yavaş düşünmesine neden olduğu için kendini ifade etmekte güçlük çekecektir. Ağır hasar görmüş Merkür, cilt hastalığı, konuşma sorunu, epilepsi, sağırlık, astım, depresyon vb.


Vücut Parçaları ve Hastalıkları: Göğüs, sinir sistemi, cilt, burun, göbek, safra kesesi, akciğerler, sinirler, dil, kollar, yüz ve saçtan oluşan bir karaka gezegenidir. Zararlılardan etkilenirse göğüs ve kaslarla ilgili problemler verir. Kişi ayrıca tifo, delilik, nöbet, felç, ülser, baş dönmesi, kolera vb.

Fiziksel görünüm: Merkür'ün güçlü etkisi altında doğan insanlar uzun boylu ve düzgün vücutlu olacaktır. Onlar her zaman kalın olacak. Ortalama yükseklikte olacaklar. Eller uzun ve ince olacak. Saçlar koyu olacak ve gözler etkileyici olacaktır. Kaşları çok saçla kavisli olacak. Ses ince ve tiz olacaktır. Hızlı yürüyecekler.

Tıpkı Marslılar gibi, bu insanlar da normal yaşlarından daha genç görünecekler.


Merkür Gezegeninin Özellikleri


Merkür doğum haritanızda olumlu bir şekilde yer alırsa , size sağlık, zenginlik ve konuşma bahşeder. Size iyi bir sözlü ve yazılı konuşma, bilgi, zeka vb. sağlar. Aynı anda birden fazla görevi yerine getirebileceksiniz.


Faydalı Merkür: Size ince, politik beyin, zeka ve mükemmel bir tartışmacı, öğrenen bir mantıkçı, keskin ve esprili, neredeyse her şeyi öğretmeni olmadan öğrenen ve her bilimi bilme konusunda hırslı verir.

Etkilenen Merkür: frenetik olacağından iyi olmayacaktır. Kişi zeki, kurnaz ve yaramaz olacak. Kumarbaz, en kötü yalancı, gösterişli insan, dolandırıcı, kendi kendine söylediği sözleri ve sözleri unutabilir. O bir ruh hali adamı olabilir.

Merkür gezegeni tarafından genel olarak belirtilen meslekler nelerdir?

Havadar bir gezegen olarak, çok iletişimsel ve konuşkandır. Böylece iyi bir satıcı, sigorta acenteleri, tanıtım görevlileri, hatipler, belagatli ve hızlı bir konuşmacı olduğunuzu kanıtlayabilir ve birçok dili öğrenebilirler. Mercury, eğitimden sorumlu baş vali ve amcadır.


Merkür Nakshatralar : (Yengeç burcu )Ashlesha Nakshatra / (Balık burcu ) Revati Nakşatra/ (Akrep burcu ) Jyeshtha Nakshatra


Merkür Ölümcül Nakshatra yerleşimleri [Yıldızlar] : (ikizler burcu Punarvasu), (yengeç burcu Ashlesha), (Başak burcu Hasta), Visakha, (Yay burcu Mula ) (Aslan burcu Magha) , (kova burcu jupiter Purvabhadra, (Boğa burcu Rohani) & (koç burcu Venüs Bharani) (Oğlak burcu jupiter Shravan)


Bu Nakshatra'da yerleşen Merkür gezegenler Mantıksız Sorunlar ve Hastalıklar verecektir.

Arudra: İşteki sorunlar mali kayıplara neden olacaktır.

Aşağılama ve hakaretler düzenli olarak yaşanacak ve ayrıca maddi kayıplar yaşanacaktır.

Aslesha: Zihin ilişkilerden kurtulacak, sürekli korku düşünülecek, finansal kriz yaşanacak.

Magha: Düşük profilli insanlardan mali kazançlar. Kariyer, eğitim artırmak.

Chitra: Finansal baskılar, yakın akrabalardan ayrılma ya da akrabaların babasının ailesinden ölümü.

Swathi: İş dışında birçok kaynaktan finansal kazanç. Yeni iş kurmak veya eski planları yeniden başlatmak için iyi bir zaman.

Anuradha: İyi yaşam tarzı ve parasal kazançlar.

Sravana: Finansal kriz ve düşük profil ömrü. Tartışmalar kariyeri yok edebilir.

Poorvabhadra: Akrabaların borçları , zihinsel gerginlikleri ve ölümleri.

Uttarabhadra: Özellikle okyanuslar, nehirler ve su kütleleri üzerinde iş yapanlar için faydalıdır . Büyük mülkler miras alınabilir veya mevcut mülkler yüksek oranda satılabilir.

DAHA FAZLASI..

NEW 785704806617984996

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item