Satvik-Rajasik-Tamasik

Satvik-Rajasik-Tamasik 

Satvik, Rajasik ve Tamasik. Aslında bu üçü Gunas. Guna kalite demektir. Bu nitelikler Gezegene ve evlere de verilmiştir. Gezegenin enerjisinin nasıl ifade edeceği de bu Guna'ya veya kaliteye bağlıdır.

Farklı İnsanların farklı bir Doğa ve karaktere sahip olduğunu gördükçe, benzer şekilde Farklı Gezegenlerin de farklı nitelikleri vardır.

1. Sattva - aydınlatıcı, saf veya kaliteli. Gerçek, amaç saflığı ve kendini doğruluk ve sonsuz bilince giden yol Sattvik insanlar için önemlidir. Korkusuz, cömert ve özdenetimlidirler. Sakin, yardımsever ve genellikle açık fikirlidirler. Sattvicler başkalarına zarar vermezler. . Vejetaryenler doğaları gereği sattviktirler - iştahlarını tatmin etmek için öldürmek yerine doğanın sunduğu şeyleri yemeyi seçerler.


2. Rajasıc - hareketlilik veya aktivite kalitesi Tutkulu ve hırslıdırlar. Ulaşmak istiyorlar. Huzursuz ve güvensizdirler. Her şeyi istiyorlar. Aktifler, tanınma ve saygı istiyorlar ama asla tatmin olmuyorlar. Kendilerini keyifli görevlere tutunurken zor durumlardan kaçınırken bulurlar. Kararsız, dikkatleri kolayca dağılan ve kararsız olabilirler.

3. Tamas - karanlık kısıtlayıcı kalite. Genellikle duyusaldırlar, kendilerini yüksek öğrenimden ve bilgiden alıkoyan hayattaki tüm güzel şeylere aşıktırlar. Doğası gereği materyalisttirler. Maya -kendini tatmin etmenin yanıltıcı dünyası ve şehvetli yaşam onları arzularına bağlar. Tamasik insanlar, kendilerini çevreleyen cehaletten kurtulmak için çok çabalamak zorundadırlar. Daha yüksek bilince doğru ilerlemek istiyorlarsa, içsel varlıklarını güçlendirmek için yoga ve meditasyon gereklidir.




Aslında insanda bulduğumuz fark aslında bu Gezegenlerin Guna'larından kaynaklanıyor. Bir haritada hangi Nitelik baskın olursa, insanların Doğası ve Karakteri buna benzer hale gelir.

Satvik Sevgi, cömertlik, Yüksek bilgelik, Bilgi, zeka, sevgi, bağışlama vb. Veren nitelikler anlamına gelir. Dolayısıyla Satvik ilahi niteliklerdir ve Tanrı'ya doğru gitmemize yardımcı olur.

Rajasic Nitelik, Bencil arzu, Tutku, şiddet, dürtüsellik gibidir. bu materyalist dünyada saldırganlık, rekabet ve bağlar yaratır.

Tamasic- Bu, mutluluğu ve Yüksek bilgeliği anlamamızı engelleyen niteliklerdir. Bunlar atalet, karanlık, istikrar, cehalet, bağlılık vb.

Bu Gunaların her birinin kendi işlevi vardır. Satvik Nitelikleri, daha yüksek bilgeliği ve Bilgiyi anlamamıza yardımcı olur, Rajasik Nitelikleri bize Motivasyonu verir, Tamasik nitelikler istikrarı sağlar.

Şimdi hangi gezegenlerin hangi grupta olduğunu görün

Satvik- Güneş, Ay ve Jüpiter

Rajasik- Merkür, Venüs

Tamosik- Satürn, Mars, Rahu, Ketu

Satwik 1,4,5,9

Rajasic 2, 7, 10, 11'

Tamasik .3,6,8,12

Güneş Satviktir çünkü ruhu temsil eder.

Ay, Satviktir çünkü zihnin saflığını temsil eder. Jüpiter Satvik'tir çünkü bilgeliği, Sattva'nın sonucunu ve inancın, maneviyatın, bağışlamanın, hayırseverliğin vb. Asil niteliklerini temsil eder.

Merkür Rajasiktir çünkü dünyevi çıkarlar ve bilgi arzusu yaratır.

Venüs Rajasic'tir çünkü zevk aramaktadır. Merkür Rajasic'tir çünkü dünyevi çıkarlar ve bilgi arzusu yaratır.

Mars Tamasiktir çünkü kazaları, düşmanları ve kavgaları temsil eder.

Satürn Tamasiktir çünkü tembel, hareketsiz ve depresyondadır.

Rahu Tamasiktir çünkü önceden tasarlama eksikliği ile hareket etme eğilimindedir, zorunlu olarak bağlanır ve fobiler ve gerçekçi olmayan algılar yaratır.

Ketu Tamasiktir çünkü utangaçtır, saklanır, inatçıdır ve herhangi bir eylemden kaçınma eğilimindedir. Bununla birlikte Ketu, bilgelik, içgörü ve özgürlük verme yeteneğine sahip olduğu maneviyat için iyidir. Yani Ketu'nun da bazı Satvik nitelikleri var.

Birisi Daha Yüksek bilgiyi veya Maneviyatı İzlemek istiyorsa, daha fazla Satvik kalitesine sahip olmalıdır.

eğer birisi materyalist kazanç aramak isterse daha fazla Rajasik Kalitesine sahip olmalıdır

Tantra, Mantra veya herhangi bir Siddhi gibi Gizli veya gizli Uygulama yapmak isteyen birinin daha fazla tamasik Kalitesine ihtiyacı olacaktır.

Rajasik kalitesi bencil arzuyu, tutkuyu, şiddeti, dürtüselliği gösterir. Saldırganlık, rekabet yaratır. Bu Guna motivasyon veriyor.

Tamasik nitelikleri cehalet, bağlılık verir ve bizi mutluluğu ve daha yüksek bilgeliği anlamaktan alıkoyar. Bu guna bize istikrar getiriyor.

Satvik guna, Yengeç, Aslan, Yay ve Balık tarafından ele geçirilir ve yeni doğan bir bebek tarafından sembolize edilir.

Rajasika guna, volkanik bir patlama sembolü ile temsil edilen Koç, Boğa, İkizler ve Terazi'de hakimdir.

Tamasik guna, Başak, Akrep, Oğlak ve Kova burcunda hakimdir ve yüksek bir dağ ile sembolize edilir.

Tamasik insanlar Dharma, Karma, Moksha ve Artha prensiplerini takip etmezler. Tantra, Mantra veya tamasik Kalitesine sahip olması gereken başka türden bir Siddhi gibi gizli bir uygulama yapmak isteyen.

Rajsik insanları tutkulu, aktif ve dinamiktir ancak bazen bencildir. Birisi materyalist kazanç elde etmek istiyorsa Rajasik kalitesine sahip olmalıdır.

Satvik insanları saf ruhla bilgili ve bilgilidir ve iyi Karma'ya inanırlar. Birisi daha yüksek bilgi veya maneviyat peşinde koşmak isterse, daha fazla Satvik kalitesine sahip olmalıdır.




Karışık Tamsik ve Rajsik guna'ya sahip insanlar genellikle kibirli ve egoist olurlar.

TAMSİC : yiyecekler, zihin ve vücut üzerinde sakinleştirici etkisi olan yiyeceklerdir. Genel olarak zararlı kabul edilirler. Yogaya göre, zihinsel donukluğa ve fiziksel uyuşukluğa neden olabileceği için bu yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

Örnekler : hayvanın eti, balık, döllenmiş yumurta, soğan, sarımsak, yeşil soğan, pırasa, frenk soğanı, mantar, alkollü çay, peyniri, patlıcan, afyon ve tüketilmeden önce gece boyunca saklanan yiyecekler.

SATTVİC : zihinsel ve fiziksellığın sağlığının berraklaşmasına yol açan yiyeceklerdir. Sattvik yiyecekler başkaları başka bir organizmaya veya kendine zarar vermeden alınabilecek yiyeceklerdir.

Örnekler : su, tahıl taneleri, baklagiller, sebzeler, meyveler, kuruyemişler, pastörize edilmemiş ve homojenize edilmemiş taze süt ve tüm taze süt türevleri )) ve Ham bal.


Lavanta: Rahatlatıcı, restoratif, uyku için iyi

Adaçayı: temizleme, restoratif, enerjiyi temizler

Limon: enerji verici, temizleyici, Bahar hissi uyandırır

Gül: titreşiminizi yükseltir, kalp çakrasını açar

Yasemin: sezgiyi güçlendirir, huzurlu hayalleri davet eder

Sandal ağacı: üçüncü gözü açar, enerjiyi temizler, detoksifiye eder

Nane: enerji verici, restoratif, keder için iyi

Turuncu: enerji verici, uyarıcı

Paçuli: ruh arttırıcı, temizleyici, sakinleştirici

Biberiye: enerjiyi temizler, duygusal stresi yatıştırır

Papatya: dinlendirici, yatıştırıcı, kadınsı enerjiyi destekler

Fesleğen: temizlik, tekrarlayan döngüleri kırmaya yardımcı olur

Kekik: rahatlatıcı, tükenmişlik duyguları için harika

Limon: Rahatlatıcı, fazlaca düşünmek için iyi, besleyici

BİTKİLER VE GEZEGENLER

güneş: avuç biberiye,, çiğdem ve tüm çerezler

ay: salatalık, kabak, elma ve armut, marul

merkür: fındık antep fıstığı ve yeşillikler

venüs: zeytin, çam, zambak, gül ve bezelye

mars: biber, zencefil, hardal, , tüm acı bitkiler ve sıcak zehirler

jüpiter: defne, sandal ağacı, tarçın, balsam ve incence ağacı

satürn: meşe, ve genel olarak yavaş büyüyenlerin tümü, uyuşturucu maddesi

 

 




DAHA FAZLASI..

Satvik-Rajasik-Tamasik NEW 1649812121464501965

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item