Ekadashi Detox

Ekadashi Detox

hem ruhsal hem de bedensel arınma  ekadashi onbirinci günleri detox

Ekādaśī orucu kişinin spritüel yolda ilerlemesine yardım ettiği gibi ayrıca karmik etkilerden de korunmasını sağlar.

Fiziksel ve zihinsel olarak arınma sağladığı için sağlığınızı da olumlu yönden etkiler.

Ekādaśī orucunda özellikle bazı gıdalardan uzak durmamız gerekir.

Her Ay Arınma yeni aydan sonraki 11. gününde ve dolunaydan sonraki 11. gününde uygulanır günler değişmektedir..
Ayda iki kere Dolunay ve Yeniay zamanında, Ay en büyük ve en küçük haliyle büyüyüp küçüldüğü için enerjisel bir değişime uğruyoruz. Nasıl bu zamanlarda denizlerde kabarma ve cezir oluyorsa aynı şekilde bedenimizdeki suda da aynı doğal oluşum etki gösterir.

Ekadashi günleri kendini gerçekleştirme yenilemek için çok güçlü zamanlardır: dua etmek, kutsal yazıları okumak, mantra ilahisi, sadaka vs. maneviyat yapma özel sonuç verir negatif karma ve diğer negatif enerjilerden arınmamıza yardımcı günlerdir.

.


Ekadashi Detox


Ekadashi oruç da fiziksel düzeyde çok faydalıdır. Düzenli uygulandığında (ayda iki kez) sağlığınızı kısa sürede önemli ölçüde iyileştirebilir. Uzun zamandır oruç tutmanın ve duanın herhangi bir hastalığı tedavi edebileceği bilinmektedir.

Yiyeceklere ara vermek sindirim sisteminin, böbreklerin ve karaciğerin detoksifikasyonuna izin verir. Oruç sırasında vücudun toksinlerden ve safsızlıklardan yoğun arındırma özelliği vardır…

Bu yüzden oruç tutmaya yeni başlayanlar zayıflık ve baş ağrıları yaşayabilir bu vücudun sarhoşluğundan kaynaklanır: toksinler dokulardan salınır ve sonraki çıkış için kan dolaşımına girer. Bu nedenle, toksinlerin vücudu serbestçe terk etmesi için bol su içmek önemlidir. Bu nedenle, yeni başlayanlar vücudun daha yumuşak bir şekilde temizlenmesi için su veya meyvelerden geçirmeleri önerilir.

Astrolojik olarak , Ekadashi'deki oruç da ayın etkisine uyum sağlıyor, bu nedenle zararlı duygulardan ve olumsuz zihinsel durumlardan muzdarip insanlar bugünlerde oruç tutmalı.
Oruç nasıl tutulur?

Ekadasi Günlerinde hayvansal gıdalar et ve tahıl fasulye yemekten kaçınmalıdır: pirinç, buğday, bezelye, soya, un, tahıllar, vb yenilmemelidir
Vedik yazılar, "bütün günahların tahıllara o gün fasulyeye girdiğini" söylüyor. (et, balık, yumurta) ve alkol kullanımı tamamen yasaktır.


Su ya da meyveler le oruç tutulması önerilmektedir, en katı oruç türü herhangi bir yiyecek ve suyu hariç tutmaktır. Aksi takdirde her türlü sebze, patates, karabuğday, süt ürünleri, meyveler, kuruyemiş, susam, bal izin verilir.

Oruç, belirtilen tarihte şafakta başlar - bu gün güneşin doğuşuyla uyanması, duş alması, pratik yapması (sadhana) niyetinde olması önerilir. Eğer sevilen birinin sağlığı ve iyiliği için oruç yapıyorsanız: ormanın başında ve sonunda, pratiğiniz sırasında o kişiyi düşünün ve niyetinizi belirleyin.

Gün boyunca, ruhsal pratiklerinize mümkün olduğunca odaklanmaya çalışın.
Ekadashi'yi gözlemlemenin farklı seviyeleri


Ekadashi aşağıda gösterildiği gibi farklı seviyelerde gözlenebilir (birinin yaşı, sağlığı ve fiziksel aktivitesine bağlı olarak) ve biri belirli bir oruç seviyesini seçebilir.

Ekadashi'yi gözlemlemenin geleneksel yolu su ve yiyecek almadan oruç tutmaktır. Buna hızlı nir jala denir. gün boyunca ihtiyaç duyulacak kadar su içebilirsiniz.


Bunu yapamıyorsanız, biraz meyve ve / veya süt de alabilirsiniz.
Bir sonraki seçenek, sebzeler (soğan ve sarımsak hariç), köklü, fındık vb. Gibi diğer tahıl olmayan yiyecekleri günde yalnızca bir kez alabilirsiniz..

Hızlı bir Ekadashi kırmak orucu güneş doğduktan sonraki gün kırılmalı.
Eğer hızlı bir nirjala gözlemlemediyseniz (susuz tamamen hızlı), tahıl alarak kırılmalıdır.


Bu günlerde Hayvansal yiyeceklerden uzak durmak bedendeki su oranını dengeye getirip bedensel sağlık ve ruhsal arınmadır.

Güneş doğuşunda başlanır ve ertesi gün güneş doğuşunda bitirilir
1. seçenekte 24 saat tam oruç tutulur
2. seçenekte 24 saat sadece su içilerek oruç tutulur
3. seçenekte öğlene kadar tam oruç tutulur (saat 13:00) sonrasında su içilir
4. seçenekle yapılır 4. seçenek 24 saat listedeki belirli yiyecekler tüketilir

Kali yoga yozlaşma çağı içindeyiz, beklemediğimiz kötülüklerle karşılaşmak her zaman a olasıdır, bu yüzden negatif enerjiye maruz kalmamak için vedik astroloji bazı şifa yöntemleri sunuyor, bunlardan birini şu an okumaktasınız.



Oruç Tutmanın Önemi



Vedik metinlerde manevi hayatı derinleştirme ve ilerletme açısından tavsiye edilen en önemli tedavi; oruç tutulması ve beslenmenin düzeltilmesidir. Genelde bu detox çok basit veya gereksiz görülüyor Ama işte buna gidilecek yolda senin belki de bir blokajın var, ve mutluluk sana gelmiyor, onun yerine öfkeli eşler geliyor, veya öfkeli sana bağıran bir patron veya ebeveynler bile bu sorundan kaynaklanabilir. Paranın elektronik ortamda çalınması, gasp edilerek paranın çalınması, para kayıplarının bazen sebebi Mars’dır yine. Bu yüzden bu arınmada dilek dilemiyoruz . Tek dileğimiz olumsuz geçmiş karmadan arınmak olabilir.


Karma temizliği yıllar sürüyor o da doğru yöntemi bulduysanız sonuna kadar tamamlamak zorundasınız..



Arınma günlerinde spritüel aktivite yapmak sizin için çok faydalıdır. Bu günlerde mümkün olduğunca uzun süre oruçlu kalmaya gayret edin. Hastaysanız tabi su için ve az yemek tüketin aç kalmayın. Tahıllardan uzak durduğunuzda bile büyük fayda göreceksiniz. Oluyorsa En azından saat 13:00'e kadar tam oruç tutmaya gayret ediniz. Tam orucu tutamıyorsanız su ve taze meyvelerle güne devam edebilirsiniz.



Her döngünün 11. gününde ay, dünya veya güneş ile üçgen oluşturur.

Bu günden itibaren ayın vücudumuzdaki ve zihnimizdeki sıvılar üzerindeki etkisi artmaya başlar.

Beyin, sindirim sistemi gibi önemli organlar düzgün çalıştığı sürece vücudumuz hiçbir zaman hastalığa yakalanmayacaktır.

Bütün hastalıklar hazımsızlıkla başlar.

Ancak bu 11. günden itibaren vücudumuz ayın manyetik çekimine yoğun bir şekilde girer ve sindirim sistemimiz yemeğimizi sindirmemize yardımcı olacak uygun sıvıları salgılamaz.

Bu 11. günden itibaren yeniay veya dolunay gününden sonraki 5. güne kadar ay bizi maksimum düzeyde etkileyecek ve sindirim sistemimizi dengesizleştirecektir.

Bu da beynin işleyişinde azalmaya neden olacak ve hafıza, düşünce ve karar vermede zayıflığa neden olacaktır.



Bu nedenle, tüm bu komplikasyonlardan kaçınmak için, sindirim sistemimizi ay döngüsünün her 11. gününde temizlemek önemlidir.

Bu, sindirim sistemimizin 10. güne kadar vücudumuzdaki tüm yiyecekleri ve pislikleri temizlemesine ve sonraki 10 günlük ay etkisine göre kendini ayarlamasına yardımcı olur.

Bu gün oruca sadece su (mümkünse bir tutam tuz ve limon suyu ile karıştırılarak) ile başlanmalıdır.

2 litre suya 1 kaşık tuz + 1/2 dilim limon suyu ekleyip gün boyunca sadece bu kadarını tüketmek bağırsaklardaki artıkları atacak ve mide bölgesini sonraki 10 günlük strese hazırlayacaktır.

Oruç tutmadan önce mide ve bağırsakları temizlemek, yemek artıklarının herhangi bir komplikasyona neden olmaması için önemlidir.


TAMSİC : yiyecekler, zihin ve vücut üzerinde sakinleştirici etkisi olan yiyeceklerdir. Genel olarak zararlı kabul edilirler. Yogaya göre, zihinsel donukluğa ve fiziksel uyuşukluğa neden olabileceği için bu yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

Örnekler : hayvanın eti, balık, döllenmiş yumurta, soğan, sarımsak, yeşil soğan, pırasa, frenk soğanı, mantar, alkollü çay, peyniri, patlıcan, afyon ve tüketilmeden önce gece boyunca saklanan yiyecekler.

SATTVİC : zihinsel ve fiziksellığın sağlığının berraklaşmasına yol açan yiyeceklerdir. Sattvik yiyecekler başkaları başka bir organizmaya veya kendine zarar vermeden alınabilecek yiyeceklerdir.

Örnekler : su, tahıl taneleri, baklagiller, sebzeler, meyveler, kuruyemişler, pastörize edilmemiş ve homojenize edilmemiş taze süt ve tüm taze süt türevleri )) ve Ham bal.

 astrolojide bitkiler ve gezegenler

güneş: avuç biberiye,, çiğdem ve tüm çerezler

ay: salatalık, kabak, elma ve armut, marul

merkür: fındık antep fıstığı ve yeşillikler

venüs: zeytin, çam, zambak, gül ve bezelye

mars: biber, zencefil, hardal, , tüm acı bitkiler ve sıcak zehirler

jüpiter: defne, sandal ağacı, tarçın, balsam ve incence ağacı

satürn: meşe, ve genel olarak yavaş büyüyenlerin tümü, uyuşturucu maddesi


#ekadashi #KrishnaEkadashi #güneştutulması #aytutulması #yoga #meditasyon


DAHA FAZLASI..

Ruhsal arınma 3366011119622329091

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item