Depresyon ve Astroloji

  Depresyon ve Astroloji  : Vedik astrolojide hangi gezegen depresyonla ilişkilendirilir? Modern çağın bu yaşamında zaman zaman her insan ka...

 Depresyon ve Astroloji :

Vedik astrolojide hangi gezegen depresyonla ilişkilendirilir?


Modern çağın bu yaşamında zaman zaman her insan karanlığın, yani depresyonun kurbanı olur.

 Depresyon günümüzde o kadar yaygın hale geldi ki, insanlar bunu bir hastalık olarak görmüyor ve görmezden geliyor. 

Ancak bunu yapmanın sonucu bazen çok kötü olabilir. İşe giderken çoğu zaman kişi depresyonun kurbanı olur, yani zihinsel depresyona girer. Bu sık görülen bir durumdur, ancak bazen depresyon o kadar şiddetli olur ki profesyonel yardıma ihtiyaç duyulur.

 Bazı insanlar depresyon nedeniyle demans hastalığına da yakalanıyor.

Hemen hemen herkes depresyon terimini biliyor ve çok sayıda insan da bunun kurbanı. Depresyon, , üzüntü  ve buna bağlı hastalıklar tıp dünyasında majör depresyon, distimi, bipolar bozukluk veya manik depresyon, doğum sonrası depresyon, Mevsimsel duygudurum bozukluğu vb. isimlerle bilinmektedir. 

Bu arada herkesin hayatında zihninin çok bunaldığı anlar vardır. Belki de herkes derin umutsuzluğa dair her şeyi bildiğimizi düşünüyor. Ama öyle değil. 

Bazıları için bu karamsar durum uzun süre devam ediyor; Hayatta birdenbire, hiçbir özel neden olmaksızın, kara bulutlar umutsuzlukla kaplanır ve milyonlarca denemeden sonra bile bulut sıralama adını almazlar.

Sonuçta, bağırsaklar yanıt verir ve bunun neden olduğunu tam olarak anlamaz. Bu durumda hayat bir yük gibi gelir ve çaresizlik duygusundan dolayı tüm vücut acıyla inler. 

Başlangıç ​​aşamasında kişinin aşırı depresyona girmemesine dikkat edilmelidir.

 Belirtilerin zamanında fark edilmesiyle derhal uzman bir doktora başvurulmalı ve ona göre tedavi uygulanmalıdır.

Depresyon, farklı kişilerde farklı nedenlerle ortaya çıkan, semptomları, tedavisi ve etkileri de farklılık gösteren zihinsel bir durumdur. Depresyon özelliklerine göre birkaç türe ayrılır. 

Kişinin zihninde olumsuz düşüncelerin fazlalaştığı duruma depresyon denir. 

Depresyonun birkaç türü vardır. Bazı depresyonlarda belirtiler şiddetli olabilirken bazılarında belirtiler yaygın olabilir. Depresyon durumu uzun süre devam ederse ciddi biçimler alabilir. Artmaya devam ederse mağdurun ölme ihtimali vardır.

Depresyonun türüne göre allopati, tıbbi sistemde antidepresan ilaçlar, psikoterapiler, elektrokonvülsif tedavi yoluyla tedavi edilir. Doktorun tavsiyesine göre ilaç kullanmak, rutini değiştirmek, beslenme düzenini değiştirmek, egzersiz yapmak vb. iyi sonuçlar verir. Doktordan ilaç almayı bırakmasını istemenin kötü sonuçlar doğurabileceğini ve kişinin hastalığının daha ciddi olabileceğini unutmayın.

Depresyon ayrıca hızlı kalp atışı, halsizlik,  (baş ağrısı) gibi zihinsel semptomların yanı sıra fiziksel semptomlar da gösterir.

 Bunun dışında bu hastalığa yakalanan kişi hiçbir işte hissetmez, doğada sinirlilik başlar, üzüntü başlar ve fiziksel düzeyde de kendini biraz yorgun hisseder.

Dünyada nüfus hızla artıyor, telefon, internet, elektrikli aletler sayesinde insanoğlu daha önce hiç yaşamadığı kadar çok farklılığı kendi içinde yaşıyor. 

Günümüzün eğitimli insana muhtaç insan televizyon ve internette kayboluyor. Cep telefonunun gençlerin kulağına sıkıştığını görüyoruz. Bilgisayar başında eller titriyor ama tüm bu konfora rağmen insan kendini yalnız hissediyor. Az miktarda stres yaşam için iyidir çünkü kişinin durumlarla başa çıkma yeteneğini artırır. 

Aynı gerginlik kişinin başına da gelip depresyon biçimini aldığında sorun ortaya çıkar. Depresyonla çevrelenmiş bir kişi, normal görevleri normal bir şekilde yerine getiremez ve olumsuz düşüncelerle çevrilidir. Çoğu zaman depresyon o kadar artar ki kişi bir danışmandan yardım almak zorunda kalır, aksi halde intihar gibi adımlar atar. İlerleyen günlerde gazetelerde falanca kişinin kötüleşme, iş kaybı, hastalık vb. sebeplerden dolayı herhangi bir nedenle asıldığına dair haberler okunacak.

 Bu sadece hiper depresyondan kaynaklanıyor. Depresyona giren kişi aynı zamanda dünyadan kaçma alışkanlığına da kapılır ve bu da sorunu daha da artırır.

Günümüzde erkek günlük hayatında daha çok ticari faaliyetlere yönelmiş, eşine, ailesine vakit ayıramamakta, artık yalnız kalmak istemektedir ve çoğu zaman stres altındadır, bu da depresyona yol açmaktadır. Çoğu zaman zeki ve eğitimli insanlar bu tuzağa düşüyor, bazen stres ve depresyon o kadar artıyor ki insan korkusu stres, tansiyon, kalp hastalıkları, kas zayıflıkları, beyin tümörü, şeker vb. sayısız hastalığa kapılıyor ve bazen de bu hastalık ortaya çıkıyor. O kadar büyüktür ki insanın delirmesi.

Depresyonla Ne Sonuçlanır?

Astrolojideki bazı depresyon ipuçlarına bir göz atalım.

Ay Ketu ile kavuşumda olduğunda. Ketu başsız vücuttur. Bu bizim bilinçaltı dikkatimizdir. Ketu bizi bu alemin ötesinde olana inanmaya zorluyor. Maneviyatı, boşluğu etkiler ve materyalist millette hiç ilgi görmez. Ay'ın 6., 8. ve 12. evlerde malefiklerle birlikte bulunması, Ay'ın bu evlerden hoşlanmaması nedeniyle kişiyi depresyona daha yatkın hale getirir. Ay, zihnin güçlü olduğu Boğa burcunda yücelmişse zorluklara etki etmeyebilir, ancak Akrep burcundaysa ve Satürn, Rahu ve Ketu ile birlikte duruyorsa depresyona yol açabilir.

Ay bazı Nakşatralarda mutlu değildir. Ashlesha, Revati ,Jyestha  nakshatra, Ay'ın kendi burcu olan Yengeç burcunun altına gelir, ancak duygusal açıdan oldukça kaotik bir nakshatradır. Ay'ın kızgınlıktan kaynaklanan tüm zorluklar nedeniyle zihinsel fikir birliğini kaybettiği ve birini depresyona yatkın hale getirdiği Vishakha Nakshatra. Gelecek vaat eden Jüpiter, bireyi depresyondan ve hayattaki birçok kötü sonuçtan korur. Jüpiter herhangi bir çeşitlilikte kişiyi canlandırır ve hayata dair umutlu olmasını sağlar. Jüpiter hayata bilgelik, umut ve coşku sağlar.

Depresyonun açıklamaları çoktur ve hayat her zaman mutlulukla ilgili değildir; Duygusal mutluluktan çok daha büyük bir şeyin var olduğunu takdir etmeliyiz.

Aklın zarar görmesi sonucu ortaya çıkar. Astroloji biliminde 'Zihin', Ay gezegeni ile örneklenir. Ay makul ve korkunç olan her şeyin alıcısıdır. Hayatta makul şeyler varsa hepimiz mutlu olduğuna inanırız ve hayata ilgimiz sıfır gibi göründüğünde, kendimizi açıkça trajik ve mutsuz hissederiz. Ay'ın diğer gezegenlerle uyumu akıl hastalığını etkileyebilir.

Ay'ın Satürn, Rahu ve Ketu ile birlikte olması depresyona destek sağlayabilir. Zayıflamış Ay, Merkür ve Jüpiter bilişsel eşitsizliğe neden olabilir.

Ay'ın Satürn ile birlikte konumlandırılması kişinin ruhunu ağırlaştırır. Satürn korku ve kısıtlamadır. Sertlik getirir. Ay zihnin istikrarıdır ve tatmin ister. Satürn ve Ay karışımı özel tarafta ekstra sorumluluk,  ve ağırlık duygusunu çözerek kişiyi depresif hale getirir.

Çeşitli Depresyon Türleri

Majör depresyon aynı zamanda majör depresif bozukluk olarak da bilinir. Bu depresyon kişinin ruh halinin değişmesi, günlük aktivitelere olan ilginin azalması gibi şeylerden oluşur. Majör depresyon iş, davranış, sosyal ilişkiler gibi insan yaşamının her yönünü etkiler. Majör depresyon belirtileri 2 haftaya kadar yaşanır. Majör depresyonun da çeşitli türleri vardır.

Melankoli: Bu depresyon türünde kişinin çok yavaş hareket etmesi gibi fiziksel değişiklikler meydana gelir. Ayrıca zihin depresif kalır ve kişi sanki her şeyi kaybetmiş gibi hisseder.

Zihinsel Depresyon : Bazen depresyonu olan kişiler gerçek ve zihinsel deneyimlerle bağlarını kaybedebilirler. Mental depresyonda kişi kendini çok kötü hissetmeye başlar ve tüm insanlar onları takip eder. Ayrıca tüm halkın kendilerine karşı olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden hastalanır ve yanlış bir şey yapar.

Doğum Öncesi ve Doğum Sonrası Depresyon : Kadınlar hamilelik sırasında depresyona girmeye daha yatkındır. Kadın doğumdan sonra depresyona girdiğinde bu uzun sürelidir. Bu sadece kadını etkiler. Çocukla ya da aileyle ilişkiler üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Çocuğun doğumundan kısa bir süre sonra kadınlar bebek mavisi yaşarlar. Doğumdan sonraki birkaç gün çok duygusal hissetmeye bebek mavisi denir. Kadınların yüzde 80'inden fazlası bundan muzdarip.

Bipolar bozukluk : Bipolar bozukluk manik depresyon olarak da bilinir. Böyle bir depresyonda kişi çabuk sinirlenir ve aynı zamanda ruh hali de aniden hoşa gider ve bazen sakinleşir. Bazı insanlar kendilerinin süper bir güce sahip olduğunu düşünür ve aynı zamanda sinirlenebilirler.

Siklotimik bozukluk : Bu tür depresyondaki kişiler bunu en az iki yıl boyunca yaşarlar ve iki aydan sonra hiçbir değişiklik olmaz. Her ay kişinin ruh halinde veya fiziksel aktivitesinde değişiklikler olur. Belirtileri kısa sürer, daha az şiddetli ve düzensizdir.

Bozukluklar : Bu tür depresyon 1 veya 2 yıldan fazla sürer. Belirtileri şiddetli değildir ancak kişi günlük işlerini yapmakta zorluk çeker. Aynı zamanda kendini iyi hissetmiyor.

Mevsimsel Duygulanım Bozukluğu : Farklı depresyon türleri hakkında bilgi sahibi olun. Bazı kişiler soğukta güneşten aldıkları enerji miktarı arttıkça depresyona girerler. Mevsimsel depresyonda insanlar daha çok uyur, daha çok yerler ve bu da kilo almalarına neden olur.

Nasıl Kullanılır?

  • Egzersiz süresini artırın. Günlük olarak bir çeşit bedensel aktivite kazanmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.
  • Çok yönlü bir yiyeceğe sadık kalın ve akşam yemeklerini atlamaktan kaçının.
  • Uyumlu bir uyku-uyanma sürecini (doğrudan 7 gün 24 saat) sürdürmeyi kapsayan yeterli uyku hijyenine vurgu .
  • Yazmaya başlayın. Kendiniz için manik ve depresif belirtilerin belgelendiği bir not defterini hatırlamayı düşünebilirsiniz. İş farkı, ayrılık, yürüyüş, dışarıda geç kalmak, yüksek sesli melodi duymak, yeni bir inşaat projesine başlamak, taşınmak veya tatile çıkmak gibi bir yaşam olayı gibi tetikleyicilere kişisel farkındalık gösterin.
  • Doktor toplantılarının yanı sıra reçeteli tedaviyle rotanızda kalın .

Depresyon Faktörü

Astroloji insanın günlük yaşamının her yönünü etkilediğinden doğal olarak bu soruna da çözüm sunar. Astrolojiye göre herhangi bir kişinin burcuna bakıldığında onun üzüntü ya da depresyon kurbanı olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.

Belirtiler

  • iştah kaybı
  • Kilo kaybı
  • Baş ağrıları devam ediyor
  • Hazımsızlık kabızlık
  • Ağlıyor ve intihar etmeyi diliyor.
  • Depresyon nedeniyle kişinin sadece ruh sağlığı değil, fiziksel sağlığı da bozulmaya başlar.
  • Depresyon sırasında kişide intihar isteği hakim olmaya başlar.
  • Kişinin kendini aşağılık hissetmesi, hayal kırıklığı yaşaması, kendine zarar vermesi, strese girmesi depresyonun belirtileridir.
  • Kişi depresyon nedeniyle işine gerektiği gibi odaklanamaz.
  • Bir süre öncesinin verilerine bakacak olursak, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre depresyon sorunu dünyanın çoğu büyük şehrinde çok hızlı bir şekilde yaygınlaştı. Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerde her 10 erkekten biri ve 5 kadından biri hayatının bir noktasında depresyonun kurbanı oluyor.
  • Bir kişi depresyondan muzdarip olursa demans riski artar.
  • Depresyon ayrıca kalp ve beyin için de önemli bir risk oluşturabilir.
  • Depresyon ve şeker hastalığından muzdarip insanlar kalp hastalıklarına, körlüğe ve beyin hastalıklarına eğilimlidir.
  • Depresyon, kalp krizi ve felç gibi kalp hastalıkları riskini artırır.
  • Bağışıklık sistemi üzerinde ek bir etkisi vardır.
  • Kalp hastalığına bağlı akıl hastalığından ölüm riski iki katıdır.
  • Depresyon, kişinin kimseye çabuk güvenememesine neden olur.
  • Daha çok sinirlenir 
  • Kişinin ölmek istemesi ya da intihara teşebbüs etmesi gibi hemen profesyonel tedavi gerektiren bazı depresyon belirtileri. Bu çok tehlikeli bir durumdur, böyle bir durumda profesyonel bir terapiste başvurmak çok önemlidir.

Depresyon Belirtileri Uzun Süre Ortaya Çıktığında.

  • Çalışma gücünüz her geçen gün daha da kötüleşiyor.
  • Dünyadan kopuyorsun.
  • Depresyonun tedavisi mümkündür. Bu hastalıkta kişinin fizikselden ziyade zihinsel olarak sağlıklı olması gerekir. Böyle bir durumda, durumunuzu anlayabilecek bir arkadaş edinin ve en azından yalnız kalmaya çalışın.

Yan etkiler

  • Kardiyovasküler hastalıklar
  • Astım krizi geçirmek
  • Cilt hastalığı
  • Anemi
  • Gözlük takmak
  • Daha birçok hastalık bilinmektedir.
  • Artık herhangi bir kategoride olması gerekmiyor. Sınav korkusuyla ya da sayıların düşme korkusuyla bu aşamaya gelen çocuklar. Kim bilir bir kadın her an kimin mağduru olabilir? Depresyon hastalarına doğal şifa, depresyon, enerji şifası

Depresyondan Kaçınmak İstiyorsanız Bu Çareleri Uygulayın

  1. Hastanın su, doğal meyve suyu vb. gazlı içecekleri  tüketmesi gerekmektedir.
  2. Dolunay gecesi olan Pazartesi günü pirinç, süt, şeker, sandal ağacı, kheer, beyaz kumaş, gümüş vb. bağışlanmalıdır.
  3. İyimser olun Her durumda iyimser bir bakış açısına sahip olun. Başarısızlıklarınızı değil, başarılarınızı hatırlayın.
  4. Yeşil renk kullanımını bırakın.
  5. Boynunuza gümüş kaplı iki yüzlü bir Rudraksha koyun ve sabahları beyaz sandal ağacını çiğ sütle ovalayın ve alnına sürün.
  6. Asla boş oturmayın çünkü eğer boş oturursanız zihniniz onu olumsuzluklarla doldurmak için zaman kazanır ve bu da kötü düşünceler üretmeye başlar.
  7. Depresyona girenler Pazartesi günü oruç tutmaktan faydalanırlar.
  8. Lord Shiva'ya ibadetin Ay'ın zayıf olması durumunda olumlu etkisi vardır. En iyi sonuçlar Shivling'e su sunularak da elde edilir.
  9. Kişi mümkün olduğunca gümüş takılar takmalıdır. Bu takılara ilave bir şey olmadığını unutmayın ve bunları yalnızca Pazartesi günü takın.
  10. Hindu kutsal yazılarına göre Lord Shiva, ayın efendisi olarak kabul edilir. Bu nedenle depresyonda Lord Shiva'ya ibadet etmenin özel bir yararlı etkisi vardır. Böyle bir durumda kişiye 108 kez Om Namah Shivaya'yı söylemesi talimatı verilir. Konsantre olamıyorsanız Shiva Chalisa'yı sakin bir zihinle de okuyabilirsiniz. Lord Shiva'ya tam bağlılıkla yapılan manevi uygulamanın etkisi, tüm olumsuz etkileri ortadan kaldırır.
  11. Yoga ve Pranayama da depresyonun hafifletilmesine yardımcı olur. İlaç gibi etkilidir. Om kelimesini 10 dakika boyunca tekrarlamak da olumlu sonuçlara işaret eder.
  12. Hint kültüründe anne tanrı olarak kabul edilir. Eğer depresyondaysanız annenizle daha açık konuşun. ne yazık ki anneniz yoksa, her yaştan, anne figürünüze benzeyen bir kadınla konuşun ve onunla bir bağ hissedin. Her pazartesi o kadına beyaz çiçekler, beyaz tatlılar, beyaz giysiler, süt, şeker gibi beyaz eşyalar verin.
  13. Mümkünse daha iyi klasik edebiyat okuyun, SiddhaPurush'un vaazlarını dinleyin, egzersiz-yoga-meditasyon vb. yöntemleri benimseyin.
  14. Yukarıdaki tedbir ve önerileri benimseyin ve ev-aile üyelerinize, topluma sevgiyle davranın, kendi mutluluğunuzu başkalarının mutluluğunda bulmaya çalışın; böylece hayatınız da mutlu olur.
  15. Her gün ücretsiz olarak sabahları tazelenip banyo yaptıktan sonra, fesleğen bitkisini 11 kez çevirin ve bir lamba inek yağı yakın. Fesleğen bitkisine su verin. Aynı işlemi akşam da yapın. Bunu yapmak zihinsel depresyonu azaltacaktır. Tulsi çelengi takmak size daha da iyi faydalar sağlayacaktır. Dong bunu giyiyorsan sebze olmayan ye.
  16. Periyodik olarak kendi kendinizi analiz edin.
  17. Meditasyon yapın.
  18. Gyan Mudra'yı gerçekleştirin:
  • Rahat bir şekilde oturun (Sukhasana). Sukhasana'da oturamıyorsanız ayakta durarak egzersiz yapabilirsiniz.
  • Arkanızı, göğsünüzü ve kafatasınızı ardışık bir pozisyonda yakalayın.
  • Tüm vücudunuzu gevşetin ve ellerinizi yukarı doğru dizlerinizin üzerine koyun.
  • Şimdi her iki elinizin işaret parmağını başparmağınıza doğru katlayın ve işaret parmağınızın üst kısmını başparmağınızla birleştirin. Geri kalan üç parmağınızı açık bırakın.
  • Parmaklarınızın aynı konfigürasyonunu güçlendirin ve ellerinizi yukarı bakacak şekilde dizlerinizin üzerine koyun.
  • Gözlerinizi gevşetin, kapatın ve nefesinize odaklanın. Bilinçte ağırlıksızlık hissini elde etmek için havayı vücudunuzun en kalın dokularına akıtmak için derin nefes alın.
  • Ruhunuzdaki tüm duyguları temizleyin ve bedeninizin titreşimlerini dinleyin. Ruhunuzun size iletmeye çalıştığı şeye engel olmayın, onunla yüzleşin ve onu kendi içinizde uyumlu hale getirin.

Mudra yapmanın faydaları

Zihinsel kapasiteyi arttırır.

Bu mudranın yani deliliklerin uygulanmasıyla birçok psikiyatri türü ortadan kaldırılır.

Sinirlilik, öfke, kıpırdanma, dağılma, istikrarsızlık ve kaygıdan kurtulabilirsiniz.

Korku, sinirlilik, dikkat dağınıklığı, uykusuzluk ve depresyondan vb. kurtulabilirsiniz.

Hafıza ve konsantrasyon artar.

DAHA FAZLASI..

Vedıc Astrology 8681853459486723950

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item