Vastu: Hint Feng Shui

Vastu: Hint Feng Shui

Vaastu , 'yaşayan yer' veya meskenin bilimidir. Çin Fung Shui ile karşılaştırılabilir. Mimariye, iç tasarıma ve peyzaja göre yaşamı uyumlu hale getirmeye odaklanır. Bir bina, bir kişinin bir uzantısıdır. Hem çevrede bulunan kozmik enerjilerle hem de sakinlerin enerji alanıyla bağlantılıdır. Vastu, sağlık, refah, mutluluk ve iç huzuru getirmek için inşa etme bilimidir.

İşte Vastu'da kullanılan bazı kavramlara örnekler. Herkes için ve özellikle kamu binaları için genelleştirilmiştir. Astroloji ile bu belirtiler bireysel evler için daha fazla belirtilebilir.
Burada bahsedilen araziler, Vastu Purusha'daki farklı karelerdir.

gezegensel anlamlar


Vastu: Hint Feng Shui

Yönlerin Gezegensel Hükümdarlığı

Doğu – Güneş
Güneydoğu – Venüs
Güney – Mars Güneybatı
– Rahu
Batı – Satürn
KuzeyBatı – Ay
Kuzey – Merkür
KuzeyDoğu – Jüpiter

odaları/aktiviteleri yöneten gezegenler:

Güneş : Puja, dua/meditasyon odası
Ay : Aile odası, banyo odaları, yüzme havuzları vb… (tuvalet değil)
Mars : Mutfak, yemek odası
Merkür: Misafir odası (kitap/kağıt vb. olan bir ofis gibi), oyun odası, kütüphane, bahçe
Jüpiter: Para saklamak için güvenli veya yer, manevi çalışmalar için oda, meditasyon odası, manevi kitaplar için kütüphane
Venüs: Yatak odası, eğlence odası, giyinme odası, oturma odası
Satürn: Yıkama alanları, depolar, tuvaletler
Lagna: Ana kapı veya yön (Ayrıca ana kapı için Navamsa Lagna kullanılabilir)

Doğu ( Poorva ) : Pitrustaan ​​(Atalar) – Erkek Sorunlarının kaynağı olduğu için bloke edilmemelidir.
Güneydoğu ( Agneya ) : Sağlık (ateş, yemek pişirme, gıda ile ilgili), enerji ve canlılık kaynağı.
Güney ( Dhakshina ) : Zenginlik, mahsul ve mutluluk kaynağı Güneybatı
( Nairuthi ) : Karakter, davranış, uzun ömür ve ölüm nedeninin kaynağı
Batı ( Paschama ) : Adın, Şöhretin ve Refahın Kaynağı
Kuzeybatı ( Vayuvyam ) : Rotadaki değişimin kaynağı iş, dostluk ve düşmanlık
Kuzey ( Uttara ) : Maatrustaan ​​– Kadın sorunlarının kaynağı olduğu için bu engellenmemelidir
Kuzeydoğu ( Ishaanyam ): Sağlık, zenginlik, refah ve erkek sorunlarının kaynağı.

Sodhita Ashtakavarga

Asktakavarga sekiz tümen anlamına gelir. Bu, yedi gezegen artı Lagna'ya atıfta bulunuyor. Vedik Astrolojinin AshtakaVarga sistemi, yedi gezegenin ve Lagna'nın evin yerlisi için en elverişli/güçlü olduğu yönleri veya mahalleleri belirlemede önemli bir role sahiptir. Ashtakavarga, Hindistan'da tahmin yapmak için popüler bir yöntem olmuştur. Herhangi bir Vedik astrolojik program, bir gezegenin her burç/ev için dağıtacağı nokta/bindus sayısını hesaplayacaktır. Harihara'nın Prasna Marga'sı, “Ashtakavarga” başlıklı 32. bölümde, her gezegenin Ashtakavarga'sının etkilerini açıklar:

Güneş Ashtakavarga

Kıta 28: Kişi Lord Shiva'ya ibadet etmeli ve en fazla bindhus'a sahip olan işaretin gösterdiği yönde yöneticilere hizmet etmelidir….

Ay Ashtakavarga

 Birçok bindhus'u tutan işaretlerle gösterilen yönlerde bulunan veya kazılmış kuyular ve tanklar zenginlik üretir….

(Dr BV Raman, yukarıdaki Stanza için notlarında “En fazla bindhus içeren işaretin gösterdiği yön, banyo yapmak, içki içmek, kuyu ve tank kazmak için uygundur… Kişiye evini ayırması tavsiye edilir. veya Tanrı'ya ibadet amacıyla yukarıda önerilen yönde oda.)

Mars Aştakavarga


 Kişi, Tanrı Subramanya'ya ibadet etmek ve Ordu Komutanı ile görüşmek veya toprak ve altınla ilgili işlemleri yürütmek ve Yemek pişirmek ve yönetmek için böyle bir yönde (en fazla sayıda bindhus) bir oda ayırmalıdır. homas ve mağlup düşmanlar….

Merkür Ashtakavarga


 Eğitime başlamak, okula gitmek ve rekreasyon alanları için en fazla bindhus içeren işaretin gösterdiği yön seçilmelidir….


Jüpiter Ashtakavarga


 Bol bindhuslu işaretle gösterilen nokta, Brahminleri beslemek için seçilmelidir. Mantra japa ve günlük selamlama yapmak. Altın süs eşyaları ve diğer şeyler, bindhus'u daha fazla olan Dik'in gösterdiği yönde yatırılmalıdır….

Venüs Ashtakavarga


 İndirimleri gerçekleştirdikten sonra bindhus sayısını not edin. Bindhuslu işaret yönünün gösterdiği yer, bir bayanı evlendirmek, yatak odasının evde olması ve en fazla bindhuslu burcun gösterdiği yönden gelini emniyete almak için uygundur.

Satürn Ashtakavarga

Tarım, tarım aletleri bulundurmak, tuvalet yapmak, çöpleri atmak ve yakıt depolamak için en fazla bindhus içeren işaretin gösterdiği mahalleyi seçin.

Nasıl hesaplanır:

Stanza 55: Koç'taki bindhus'u ve Doğu'yu temsil eden üçgenlerini toplayın; Boğa ve güneyi simgeleyen üçgenler; İkizler ve batıyı ifade eden üçgenler; ve Yengeç ve kuzeyi simgeleyen üçgenleri. Bindhus sayısı en fazla olan yön en hayırlı olandır.

Bu nedenle, en iyi yön, her gezegenin Ashtakavarga'sındaki azalmadan sonra en yüksek sayıda bindhus'a (birlikte eklenmiş) sahip olan Üçlüler tarafından belirtilir. Ve bu yön, gezegenin doğal göstergesi olduğu işlemleri veya faaliyetleri yapmak için en uygunudur.

– Koç ve üçgenleri (Aslan, Yay) DOĞU'yu temsil eder
– Boğa Ve üçgenleri (Başak, Oğlak) GÜNEY'i temsil eder
– İkizler ve üçgenleri (Terazi, Kova) BATI'yı gösterir
– Yengeç ve üçgenleri (Akrep, Parçalar) KUZEY'i temsil eder

2

4
0
1

0

Surya
Sodhita
Ashtakavarga
1

0

3

0

0
1
0
E: 4 + 3 + 0 = 7
S: 0 + 0 + 0 = 0
W: 1 + 1 + 0 = 2
N: 1 + 0 + 2 = 3Doğu en yüksek Sodhita'ya sahip Ashtakavarga, bir Shiva Lingam ve Mahadeva'ya ibadet Doğu'da olurdu. Bu kişinin Güney'de böyle bir Lingam'ı olsaydı, ibadet o kadar iyi sonuç vermezdi. Doğuda 108 panchaksari mantrası yeterli olacaktır. 
Daha yüksek bindus Güney'de olsaydı, tam tersi olurdu.


0

0
0
1

1

Shukra
Sodhita
Ashtakavarga
1

1

1

0

0
0
0
E: 0 + 1 + 0 = 1
S: 0 + 0 + 1 = 1
W: 1 + 0 + 1 = 2
N: 1 + 0 + 0 = 1Venüs bindus, yatak odasının en iyi yerleştirildiği yeri gösterir. Bu, yatak odasının Batı'da biraz daha iyi olduğunu gösteriyor. Ancak düşük bir puan olduğu için o kadar da önemli değil (2). Bindus çok yüksek olduğu için Tapınağın doğru yönde yerleştirilmesi önemlidir (7).
Bu puanlar, tapınağı veya yatak odasını koymak için evde en iyi yeri gösterir. Bu odalardaki eşyaların gerçek yerleşimi, tablonun kendisindeki yönlerden görülebilir. Örneğin, Sodhita Ashtakavarga, tapınağın Doğu'da en iyisi olduğunu gösterir. Güneş doğum haritasında Başak burcundadır ve bu nedenle bu odanın içinde, Lingam en iyi Güneybatı'ya yerleştirilir. Ve buna göre Mars, ışığın odanın neresinde olabileceğini gösterebilir, Ay suyun nerede olabileceğini gösterebilir, Jüpiter manevi kitapları koymak için en iyi yeri

Vaastu Arızalarının Astrolojik Belirtileri


 4. ev yöneticisi MaranaKarakaSthana'da bulunan bir gezegenden kavuşum veya başka bir şekilde etkileniyorsa, bu kişinin evinde bir Vaastu hatası olduğunu gösterebilir.

-Satürn 11. sırada yer alırsa (4'ten 8'inci), ev satın almak kişinin hayatındaki büyük değişiklikleri gösterecektir. Vaastu Purusha, Satürn ile bağlantılıdır.

 Lagnadan itibaren 11. ve 9. evler, evin ilahını 4. evden 6. ve 8. evlere yerleştirir. Satürn'ün vadesinde (35-36) kişi bir ev satın alırsa olumsuz sonuçlar olacaktır.

-Lagna lordu etkilenmişse, engellerin üstesinden gelmek için o yönle ilişkili DikPaalaka yatıştırılmalıdır.

Genel olarak, bir kişi yeni bir ev satın aldıysa veya bir şekilde evi değiştirdiyse veya yeni bir eve taşındıysa ve o kişinin hayatında işler ters gitmeye başladıysa, bu büyük olasılıkla Vaastu'da bir kusur olarak kabul edilebilir.

DAHA FAZLASI..

Varga harita 7862663541648756488

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item