Vedik Astrolojide Paksh ve Tithi

Vedik Astrolojide Paksh ve Tithi


Hint astrolojisine göre, Ay 2 pakşaya bölünmüştür ve her pakşada 15 gün vardır. Her pakşta 15 tithis vardır.

1. Shukla Paksh- Aysız gecenin ertesi gününden dolunay gecesine.

2. Krishna Paksh - Dolunay gecesinin ertesi gününden aysız geceye kadar.

Krishna Paksha Tithi Nedir?

Krishna Paksha Dolunay'dan (Poonam) başlar ve Yeni Ay'a (Amavasya) kadar sürer. Ay'ın formunu kaybetmeye başladığı bir zamandır.

Ayrıca, Lord Krishna'dan dolayı Krishna Paksha olarak bilinir. Krishna'nın ten rengi Shyam'dı (Donuk ve solgun), bu nedenle Ay'ın solmuş formu Krishna Paksha olarak adlandırılır.

Küçülen Ay'ın altına düşen tarihler ve zamanlamalar Krishna paksha Tithi olarak bilinir

NEW,Vedıc Astrology,kota cakra,Vedik Astrolojide Paksh ve Tithi,



Krishna Pratipad , 16. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yeni Ay Rahu Krishn apaksha'nın 1. Tithi'sidir . Yöneticisi RAHU _ Doğası, "yükselen" olarak yorumlanabilecek Vriddhi Prada'dır . Ama Krishnapaksha'nın 1. Tithi'si olan Krishna Pratipad'e Galagraha Tithi de denir . Bu nedenle, bir şey yapmak için özel bir reçete olana kadar tüm Manglik seçimlerinde bırakılmalıdır. Genel olarak Krishna Pratipad'in aşağıdaki faaliyetler için iyi olduğu kabul edilir: evlilik, seyahat, ev, bir eve girme, Pratishta (ün, onur), tıraş barışçıl ve geliştirici çalışmalar çiftçilik sarhoş edici ve ilaç yapımı yağlama masaj yatak oturma eşyaları taş işçiliği, ağaç kesme, heykel, Alankar .

Muhurta Chintamani ve Poorva Kalamrita Agni'ye atıfta bulunarak (birincil ateş elementi) ile ilgili her şeyi yöneten Tanrı bu güne başkanlık eder ve her türlü hayırlı faaliyet, dini törenler için iyidir.

Agni'ye hitap etmek ve Agni Mahabhutani'ye saygı duymak (saldırganlığın kontrolü, herhangi bir pozitif dinamik için bir başlangıç ​​vermek, vb.) bu gün boyunca çok hayırlıdır.

Nanda ("refah""mutluluk" olarak tercüme edilebilir) olduğu ve Shukra (Venüs) tarafından yönetildiği için , Krishna paksha'nın 1. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: giysilerle ilgili; dans, vokal müzik, festivaller, sanat ve heykel, resim; çiftçilik, ev, giysi, Aalankar (süs, dekorasyon); iyi eğlenceler, Tantris Karyas .

Vedik ay boyunca Bhadrapada Krishna Pratipad Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .

Krishna Pratipad sırasında Lagna ( Terazi ) veya ( Oğlak ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından mahvedilen Lagna ) olur . Uttara Ashadha Nakshatra , Krishna Pratipad'e düşerse Tithi Shoonya olur . Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağına inanılır.


Krishna Dwitiya , 17. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Krishnapaksha'nın 2. Tithi'sidir . Yöneticisi MERKÜR _ Doğası Mangala Prada'dır ve "hayırlılığa işaret eden" olarak yorumlanabilir. Aşağıdaki işler için iyidir: (süsleme) süs yapma ve giyme, oruç başlatma ve bitirme, evle ilgili faaliyetler, devletle ilgili faaliyetler, hazine, ordu, seyahat, müzik, sanat, heykel, evlilik.
Brahma ( yaratılış tanrısı, Hindu Üçlüsü - Brahma , Vishnu ve Shiva'nın) Dwitiya'yı yöneten Devata'dır Dolayısıyla yaratılışla ilgili tüm işler veya her türlü hayır işi bu güne uygundur.


Bhadra ("şanslı" olarak tercüme edilebilir) ve Buda ( Merkür ) tarafından yönetilen Krishnapaksha'nın 2. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: evlilik, Upanayana , süs yapma ve kullanma, giysiler; Sanat; fil veya atlarla seyahat, seyahat, nakil yol yapımı; yağ masajı.

Vedik aylarda Shravana ve Bhadrapada Krishna Dwitiya Maasa Shoonya Tithi olur . Anuradha Nakshatra , Krishna Dwitiya'ya düşerse Tithi Shoonya olur . Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağına inanılır.



Surya ( Güneş ) , Krishna Dwitiya sırasında ( Yay ) ( Balık ) geçerse , Dagdha (yanmış) Tithi olur . Dagdha Tithis , herhangi bir işe başlamak için uğursuz olarak bilinir. Rishi (adaçayı) Brihaspati ayrıca Dagdha'nın Lagna veya Tithi için mevcut olması durumunda ölüme neden olduğunu söyler .


Krishna Tritya , 18. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Krishnapaksha'nın 3. Tithi'sidir . Yöneticisi MARS Doğası, "güç veren" olarak yorumlanabilecek Bala Prada'dır . Aşağıdaki işler için iyidir: ilk besleme Upanayana , Deva Pratishta , Manglik işleri; tonlama, saç kesme, tırnak kesme, tıraş suyla ilgili bir şeye tapmak resim yapmak, şarkı söylemek, sanat; Eğitim; eve girmek; mücevher nakil ile ilgili işler.


Gauri , Tritiya'yı yöneten Devata'dır Gauri , "açık tenli" olarak tercüme edilebilir. Bu, Shiva'nın bir eşi olan ve "herkesin annesi ", "dağların biri" olarak kabul edilen ve diğer tüm kadın tanrıların onun reenkarnasyonları veya tezahürleri olduğu düşünülen Parvati'nin başka bir adıdır .

Krishnapaksha'nın 3. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: silah yapımı savaşlar orduda eğitim, ordunun toplanması, güç veya kuvvetle ilgili her türlü mesele seyahat Festival ilaç ticaret ev meseleleri bayraklar ve deniz kabuğu kabuğu.

Vedik ay boyunca Shravana Krishna Tritya , bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülen Maasa Shoonya Tithi olur .



Krishna Tritya sırasında Lagna ( Oğlak ) ( Aslan ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından mahvedilen Lagna ) olur . Tüm Uttara Nakshatra'lar ( Phalguni , Ashadha , Bhadrapada ) da Krishna Tritya'ya düşerlerse Tithi Shoonya olur . Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağına inanılır.

Krishna Chaturthi , 19. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi GÜNEŞ Doğası, "zalim, kötü " olarak yorumlanabilecek Khala Prada'dır . Silah kullanmak, düşmanları öldürmek, eylemleri tutuklamak, zehirlemek, ateş yakmak, Atharva Vidya , elektrikle ilgili işler için iyidir. Yok edildikleri için hiçbir Manglik çalışması yapılmamalıdır.

Rikta ("boş eller", "kıt", "yoksul" olarak tercüme edilebilir) Shani (Satürn) tarafından yönetilen Krishnapaksh'ın 4. Tithi'si şu işler için uygundur : tutuklama, zehirleme, silah kullanımı, ameliyat, tutuşturma ateş. Krishna Chaturthi sırasında herhangi bir yöne seyahat etmek kesinlikle yasaktır .



Vedik ay boyunca Magha Krishna Chaturthi , bu gün boyunca başlatılan faaliyetlerde başarı elde etmek için uğurlu kabul edilen Sompad Tithi olur ( Sompad Tithi , sonsuz gençliğin ilahi Devata nektarı olan Amrta'nın koruyucusu olan Soma'ya bağlıdır).

Vedik aylarda Pausha ve Phalguna Krishna Chaturthi , bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülen Maasa Shoonya Tithi olur .

Krishna Chaturthi, ( Güneş ) ( Boğa ) veya ( Kova ) geçtiği zamanlar için Daghda Tithi (yanmış ay burcu) olur . Daghda Tithis'in herhangi bir işe başlamak için uğursuz olduğu kabul edilir .

Krishna Panchami , 20. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi JUPİTER _ Onun doğası, "servet veren" olarak yorumlanabilecek Lakshami Prada'dır (çünkü bu Prada Panchami aracılığıyla insan hayatındaki tüm zenginlik meselelerini yöneten Lakshmi Devi ile bağlantılıdır ) tüm hayırlı işler; Upanayana , Paushtik işleri, Manglik Utasav ev meseleleri ( Griha Shanti ); seyahat, sabit ve hareketli eylemler. Borç vermek yasaktır ve bundan kaçınılmalıdır.

Muhurta Chintamani'ye göre , Nāga (Yılanları yöneten Tanrı) Krishna Panchami'yi yönetir , bu nedenle Nāga'ların sorumlu olduğu şeylerle ilgili tüm eylemler için uygundur : bilgelik kazanmak, gizli bilgi. Nagalar aynı zamanda yeniden doğuşla, ilaç vermeyle, zehirlerin temizlenmesiyle ve ameliyatla ve ayrıca sularla (nehirler, göller, denizler ve kuyular) ilişkilidir ve genellikle hazinenin koruyucuları olarak kabul edilir.


Poorna (tam", "tam" veya "mükemmel" olarak tercüme edilebilir) ve Guru (Jüpiter) tarafından yönetilen Krishn apaksha'nın 5. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: evlilik, Upanayana , Manglik çalışır, seyahat, turizm, taç giyme töreni, barışçıl ve Paushtika eylemleri.

Vedik aylarda Kartika ve Pausha Krishna Panchami Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olması uğursuz kabul edilir .

Krishna Panchami sırasında Lagna ( İkizler ) ( Başak ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından mahvedilen Lagna ) olur . Magha Nakshatra , Krishna Panchami'ye düşerse Tithi Shoonya olur . Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağına inanılır.

Krishna Shashti
, 21. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Krishn apaksha'nın 6. Tithi'sidir . Yöneticisi VENÜS_ Doğası, "ün kazandıran" olarak yorumlanabilecek Yasha Prada'dır . Aşağıdaki işler için iyidir: ev, arazi; hizmet sosyal gelenekleri; pazar ve pazarlama, ticaret, satış - satın alma; Sanat; heykel boyama; ahşap işi; savaş, Alankar (süs, dekorasyon), Pitris (atalar) ile ilgili işler; mücevher; giysi tasarımı, yağ masajı; bağış ve refah; Su ile ilgili eylemler.

En klasik metinlere atıfta bulunarak ( Muhurta Chintamani, Poorva Kalamrita, Brihat Samhita) Karttikeya (yiğitliğin efendisi) bu güne başkanlık eder ve taç giyme törenleri, yeni arkadaşlar, şenlikler ve eğlenceler için uygundur.

Nanda ("refah", "iyi", "mutluluk" olarak tercüme edilebilir) Shukra (Venüs) tarafından yönetilen olarak , Krishna paksha'nın 6. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: giysilerle ilgili; dans, vokal müzik, festivaller, sanat ve heykel, resim; çiftçilik, ev, giysi, Alankar (süs, dekorasyon) iyi eğlenceler,

Vedik ay boyunca Magha Krishna Shashti Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .


Rohini Nakshatra , Krishna Shashti'ye düşerse Tithi Shoonya olur. Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerinyok olacağına inanılır.

( Güneş ) Krishna Shashti sırasında ( Koç ) ( Yengeç ) geçerse , Dagdha Tithi olur . Dagdha Tithis , herhangi bir işe başlamak için uğursuz olarak bilinir . Lagna veya Tithi için mevcut olması durumunda ölüme neden olduğunu söyler .

Krishna Saptami , 22. Tithi'nin 7 (ay günü) adıdır. Yöneticisi MERKÜR Doğası Mitra Prada'dır , bu da "arkadaş artırma" olarak yorumlanabilir. Aşağıdaki işler için iyidir: evlilik; dans, müzik, şarkı söylemek;takı yapımı ve giyilmesi Alankar (süsleme ve süsleme işleri) el işleri yolculuk yeni eve girmek savaş filler ile ilgili eserler.

( Güneş ), Saptami'yi yöneten Devata'dır ( Muhurta Chintamani ve Poorva Kalamrita'ya göre ). Bu gün Sūrya ile ilgili yapılan tüm eylemler(sağlık, kral, devlet işleri, babaya yardım vb.) kabul edilir. Başka bir klasik metne göre, Brihat Samhita , Saptami , diğer tüm Devataların kralı Indra tarafından yönetilir.

Bhadra ("şanslı" olarak tercüme edilebilir) ve Buda ( Merkür ) tarafından yönetilen Krishnapaksha'nın 7. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: evlilik, Upanayana , süs yapma ve kullanma, giysiler Sanat fil veya atlarla seyahat, seyahat, nakil yol yapımı yağ masajı.

Vedik aylarda Margashirsha ve Ashada Krishna Saptami Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .

Krishna Saptami sırasında Lagna ( Yengeç ) ( Yay ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından yok edilen Lagna ) olur . Ay Hasta ve Moola Nakshatras , Tithi Shoonya oldu eğer Krishna Saptami'ye düşerlerse . Nakshatralar söz konusu olduğunda, Tithi Shoonya dönemlerinde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağı da kabul edilir .

Krishna Ashtami , 23. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi MARS Doğası, "çatışma veya sorun üreticisi" olarak yorumlanabilecek Dawanda Prada'dır . Kadınlarla ilgili işler için iyidir, Alankar , eğlence. Dans etmek, mücevher yapmak ve takmak, sanat, heykel, resim, yazı, ev, temel atma, savaş, devlet işleri ve kutlamalar, ticaret, çiftçilik, taş, çelik, su ile ilgili işler için hayırlıdır. Bu Tithi sırasında et yemekten kaçınılmalıdır .

Shiva , Krishnapaksha'nın 8. Tithi'sini ( Muhurta Chintamani ve Poorva Kalamrita'ya atıfta bulunarak ) yöneten Devata'dır ; bu, herhangi bir engelin veya düşmanın yok edilmesi, herhangi bir sorunun ve savaş eyleminin üstesinden gelinmesi için iyidir. Brihat Samhita'ya göre, Krishna Ashtami Vasu tarafından yönetilir ve Vasu ile ilgili olarak yapılan tüm eylemler kabul edilebilirden daha fazladır.

Jaya ("zafer" veya "ilerleme" olarak tercüme edilebilir) ve( Mars ) tarafından yönetilen Krishnapaksha'nın 8. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: silah yapımı savaşlar orduda eğitim, ordunun toplanması, güç veya kuvvetle ilgili her türlü mesele; seyahat; Festival; ilaç; ticaret; ev meseleleri; bayraklar ve deniz kabuğu kabuğu.

Vedik ay boyunca Shravana Krishna Ashtami , herhangi bir Punya Karma ( Japa, Tapa, Dana, Havan, Homa vb.) için son derece hayırlı olduğu düşünülen Indra Savarni - Manvadi Tithi olur . Ancak eğitime başlamada, Upanayana'da , evlilikte, orucun sonlandırılmasında, ev inşasında ve evlerine girilmesinde kaçınılmalıdır ; seyahat; ekim işleri.

Krishnapaksha'nın 8. Tithi'si olan Krishna Ashtami'ye "ay festivali günü" olarak tercüme edilebilecek Parva Tithi de denir Tüm hayırlı seçimlerde Parva Tithis'ten kaçınılması gerektiği düşünülmektedir .

Vedik aylarda Chaitra ve Margashirsha Krishna Ashtami Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olması uğursuz kabul edilir . Poorva Bhadrapada Nakshatra , Krishna Ashtami'ye düşerse Tithi Shoonya olur . Krishna Ashtami ayrıca Surya'nın ( Güneş ) ( İkizler ) ( Başak ) geçtiği zamanlar için Daghda Tithi (yanmış ay günü) olur. ). Daghda Tithis'in herhangi bir işe başlamak için uğursuz olduğu kabul edilir .

Krishna Navami , 24. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Krishnapaksha'nın 9. Tithi'sidir . Yöneticisi SATÜRN shani Doğası, "saldırganlığın artması" olarak yorumlanabilecek Ugra Prada'dır . Şu işlere iyi gelir: avlanma, zehirlenme, ateşli silah yapımı, ateş kumar içmek, alkollü içecekler yapmak; kavgalar, muhalefet karşılaşma.


Durga , Navami'yi yöneten Devata'dır ( Muhurta Chintamani'ye atıfta bulunarak ), durumları parçalı ve uyumlu hale getirmek için tüm güçleri (kollarında 10 silah olarak temsil edilir) önemseyen ve birleştiren kişidir. Brihat Samhita'ya göre, Krishna Navami , Nagalar ( Sarpas ) tarafından yönetilir ve Sarpa tanrısı ile ilgili olarak yapılan tüm eylemler kabul edilebilir. Poorva Kalamrita klasik metni ile ilgili olarak, Krishna Navami Ashtavasu tarafından yönetilir .



Rikta ("boş eller", "kıt", "yoksul" olarak çevrilebilir) olan ve Shani (Satürn ) tarafından yönetilen 9. Tithi şu işler için uygundur : tutuklama, zehirleme, silah kullanımı, ameliyat, ateş yakma. Herhangi bir yöne seyahat etmek kesinlikle yasaktır ve Krishna Navami sırasında bundan kaçınılmalıdır .

Vedik ay boyunca Chaitra Krishna Navami , bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülen Maasa Shoonya Tithi olur .


Krishna Navami sırasında Lagna ( Yengeç ) ve ( Aslan ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından yok edilen Lagna ) olur .. Tüm hayırlı işlerin Tithi Shoonya sırasında yapıldığı kabul edilir. dönemler yok edilecek.


Krishna Dashami , 25. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Krishnapaksha'nın 10. Tithi'si . Yöneticisi JUPİTER Doğası Saumya Prada'dır , "akıllılık ve berraklık artışı", "sakinliğe, mutluluğa götüren" olarak yorumlanabilir. Aşağıdaki işler için iyidir: Upanayana , Alankar , Manglik işleri, barışçıl ve Paushtik işleri; evlilik; Kurulum; seyahat, taşıma; filler, atlarla ilgili eylemler; giriş; hükümet işleri.
Muhurta Chintamani ve Brihat Samhita Dharmaraja'ya göre ( Dharma ve doğru yaşam tarzı ile ilgili her şeyden sorumlu olan Tanrı ) Krishna Dashami'yi yönetir , bu nedenle tüm erdem eylemleri, dini işlevler, manevi uygulamalar ve diğer dindar faaliyetler için hayırlıdır . Poorva Kalamrita'ya gelince , Nagalar 10. Tithi'yi yönetir , dolayısıyla Krishna Dashami de bilgelik, gizli bilgi kazanmak için hayırlı bir dönemdir. Nagalar aynı zamanda yeniden doğuş, ilaç verilmesi, zehirlerin temizlenmesi ve ameliyatla da ilgilidir.sular (nehirler, göller, denizler ve kuyular) ve genellikle hazinenin koruyucuları olarak kabul edilir.

Poorna ("dolu", "tam" veya "mükemmel" olarak çevrilebilir) ve Guru (Jüpiter) tarafından yönetilen , Krishnapaksha'nın 10. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: evlilik, Upanayana , Manglik çalışmaları, seyahat, turizm , taç giyme töreni, barışçıl ve Paushtika eylemleri.

Vedik ay boyunca Ashwina Krishna Dashami Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .



Krishna Dashami sırasında Sūrya ( Güneş ) ( Aslan ) ( Akrep ) geçerse , Dagdha Tithi olur . Dagdha Tithis , herhangi bir işe başlamak için uğursuz olarak bilinir. Rishi (adaçayı) Brihaspati ayrıca Dagdha'nın Lagna veya Tithi için mevcut olması durumunda ölüme neden olduğunu söyler .


Dikkat! Krishna Dashami için herhangi bir aktivite için son derece hayırlı bir gün yapan Tithi Shoonya Lagnas veya Nakshatra yoktur (yukarıda belirtilen önlemleri dikkate alarak).

Krishna Ekadashi , 26. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Krishnapaksha'nın 11. Tithi'si . Yöneticisi VENÜS Anand Prada'nın doğası, "mutluluğu telkin eder", " Ananda'ya götürür" olarak yorumlanabilir . Aşağıdaki işler için iyidir: evlilik; dini eserler, Alankar , Upanayana , Devotsava ; Vrata , oruç, orucun tamamlanması mücevher resim, heykeltıraşlık öğrenme, giysi tasarımı, giysi, dans; yolculuk; girin, evin başlangıcı, içecek imalatı, ticaret.

Bu günün Hindu geleneğinde özel bir dini önemi vardır, genellikle oruç tutularak ve hemen hemen her gün kutlanır.


Klasik Brihat Samhita'ya göre Rudra , Krishna Ekadashi'yi yönetir , bu nedenle oruç, adanmışlık faaliyetleri ve Brahman'ı anmak çok uygundur..

Krishnapaksha'nın 11. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: giysilerle ilgili; dans, vokal müzik, festivaller, sanat ve heykel, resim; çiftçilik, ev, giysi, Aalankar (süs, dekorasyon); iyi eğlenceler, Tantris Karyas .

Vedik ay boyunca Ashwin Krishna Ekadashi Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .



Krishna Ekadashi sırasında Lagna ( Yay ) ( Balık ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından mahvedilen Lagna ) olur . Ay Rohini Nakshatra , Krishna Ekadashi'ye düşerse Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerinyok olacağına inanılır.

Krishna Dwadashi ,27 Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi MERKÜR Doğası, "şöhret veren" olarak yorumlanabilecek Yasha Prada'dır . Aşağıdaki işler için iyidir: hareketli veya sabit işler; huzurlu veya Paushtik işler, ilk beslenme, Upanayana , evlilik. Seyahat etmekten, yeni eve girmekten ve yağ masajından kaçınılmalıdır.



Vişnu , Dwadashi'yi yöneten Devata'dır Vishnu , koruma için kalan Devata'dır , o ilahi bir güç koruyucusudur. Brihat Samhita'ya göre, Krishna Dwadashi Savitar (Surya'nın bir biçimi , Güneş) tarafından yönetilir ve Savitar veya Surya ile ilgili olarak yapılan tüm eylemler ( sağlık, kral, hükümet işleri, babaya yardım vb.) bu gün boyunca kabul edilebilir.



Bhadra ("şanslı" olarak tercüme edilebilir) Buda ( Merkür ) tarafından yönetilen Krishnapaksha'nın 12. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: evlilik, Upanayana , süs yapma ve kullanma, giysiler Sanat fil veya atlarla seyahat, seyahat, nakil yol yapımı; yağ masajı.



Vedik ay boyunca Magha Krishna Dwadashi , bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmak için çok hayırlı olduğu düşünülen Sompad ( zenginlik, sahiplik, başarı olarak tercüme edilebilir ) Tithi olur .



Vedik ay boyunca Vaishakha Krishna Dwadashi , bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülen Maasa Shoonya Tithi olur . ay Ashlesha Nakshatra , Krishna Dwadashi'ye düşerse Tithi Shoonya olur .



Surya ( Güneş ) Krishna Dwadashi sırasında ( Terazi ) ( Oğlak ) geçerse , Dagdha Tithi olur . Dagdha Tithis , herhangi bir işe başlamak için uğursuz olarak bilinir. Rishi (adaçayı) Brihaspati ayrıca Dagdha'nın Lagna veya Tithi için mevcut olması durumunda ölüme neden olduğunu söyler .



Krishna Trayodashi 28. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Krishnapaksha'nın 13. Tithi'si . Yöneticisi MARS Doğası, "zafer getiren" olarak yorumlanabilecek Jaya Prada'dır . Aşağıdaki işler için iyidir: Alankar , Pratishta , Agnayadhan , evlilik, seyahat, girme, kıyafet; savaş. Trayodashi , Upanayana dışındaki tüm Manglik çalışmaları için de iyidir , ancak Krishnapaksh sırasında Klasik metinlere göre tüm Manglik seçimlerinde bırakılması gereken Galagraha Tithi olarak kabul edilir .



Çoğu klasik metne göre Kama , arkadaşlıklar kurmaktan, şehvetli zevklerden ve tatminden, cinsel istekten ve yerine getirilmesinden sorumlu olan Trayodashi'yi yöneten Devata'dır . Kamadeva , insanın arzularından, arzularından, tutkularından, duyuların zevkinden, hayattan estetik zevk alma, sevgi, aşk ve diğer şeylerden sorumludur.



Jaya ("zafer", "ilerleme" olarak tercüme edilebilir) ( Mars ) tarafından yönetilen 13. Tithi , şu işler için uygundur: savaş, silah yapımı, orduda eğitim, ordunun toplanması, eylemler veya bunlarla ilgili konular. güç kuvvet, seyahat, festival, tıp, ticaret, evler, bayraklar ve deniz kabuğu.

Krishna Trayodashi sırasında Lagna ( Balık ) ( Boğa ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından mahvedilen Lagna ) olur . Bazen Meena yerine Mesha'dan ( Koç ) bahsedilir. Chitra ve Swati Nakshatra da Krishna Trayodashi'ye düşerse Tithi Shoonya olur .

Krishna Chaturdashi , 29. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Krishnapaksha'nın 14. Tithi'si Yöneticisi SATÜRN Doğası, " saldırganlığın artması" olarak yorumlanabilecek Ugra Prada'dır . Şu işlere iyi gelir: Kötü işler , hile ile saldırı, avlanma, zehirleme, savaş, silah, (ateş) silah yapma, ateş etme, tutuklama zalim işlerde başarı, çelik. Galagraha Tithi olduğu için tüm Manglik eserlerinde bırakılmalıdır . Ayrıca seyahat etmek ve saç kesmek için de kötüdür.

Shiva , büyük Hindu Üçlüsü'nün ( Brahma , Vishnu , Shiva ) son tanrısı olan Chaturdashi'yi ( Muhurta Chintamani ve Poorva Kalamrita'ya atıfta bulunarak) yöneten Devata'dır . Yıkım, ölüm, herhangi bir engelin veya sınırlamanın üstesinden gelmek, Moksha (ruhsal kurtuluş) ile ilgili her şey bu Tithi için iyidir ve bu sırada hiçbir yaratıcı çalışma yapılmamalıdır.

Krishna Chaturdashi Kali tarafından yönetilir .Chaturdashi'nin yıkıcı doğası. Kalika olarak da bilinen "Yok eden" olarak tercüme edilen Kali , sonsuz enerji ile ilişkili Hindu tanrıçasıdır. Kali adı "siyah olan" anlamına gelir ve siyah, zaman, ölüm anlamına gelen ve ölüm ve dönüşümün efendisi Shiva ile ilgili olan kāla'dan gelir. Kali , vücudunda sık sık ayakta görüldüğü Lord Shiva'nın eşi olarak temsil edilir . Shiva'ya Kāla veya Mahakāla - sonsuz zaman denildiğinden , Kali Eşi, aynı zamanda "Zaman" veya "Ölüm" anlamına gelir ve Moksha nedeniyle zamanın ve devletin değişiminin tanrıçası olarak kabul edilir .



Rikta ("boş eller", "yetersiz", "yoksul" olarak tercüme edilebilir) ve Shani (Satürn) tarafından yönetilen olmak , Krishnapaksha'nın 14. Tithi'si şu işler için uygundur: tutuklama, zehirleme, silah kullanımı, ameliyat, ateş yakmak. Herhangi bir yöne seyahat etmek kesinlikle yasaktır ve Krishna Chaturdashi sırasında bundan kaçınılmalıdır .



Krishna Amavasya , 30. Tithi'nin (Yeni Ay ay günü) adıdır. Krishnapaksha'nın 15. Tithi'si . Yöneticisi JUPİTER Doğası, "atalarla ilgili" olarak yorumlanabilecek Pitri Prada'dır . Aşağıdaki işler için iyidir: dini işler; Yagya , bağışlar, Agnihotra , Aganyadhan ; ataların eserleri; meditasyon, Mantraların aktivasyonu . Amavasya döneminde yapılırsa, atalarla ilgisi olmayan diğer tüm hayırlı işler yok edilecektir .


DAHA FAZLASI..

Vedik Astrolojide Paksh ve Tithi 181356012320237053

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item