Vedik Astrolojide Paksh ve Tithi

Vedik Astrolojide Paksh ve Tithi

Bazı poojalar shukla paksh'ta iyidir ve bazıları krishna paksh'tadır ama çoğu bu paksh kavramının farkında değildir. Birinden shukla paksh'ta pooja yapmasını istediğimde, bazıları soruyor, bu shukla paksh nedir, shukla paksh hakkında nasıl bilgi sahibi olunur. Tithi ve benzeri nasıl bilinir.

Yani bu astroloji dersinde hakkında özgürce bilebileceğimiz -

Ayda iki paksh.
Ayda Tithis.
tithis ustaları.
Bu derste tithis ustasını da okuyacağız çünkü bunu bilerek neden farklı tithis'te poojas yaptığımızı anlayabilirsiniz.

Vedik astrolojiye göre, farklı ilahi enerjiler farklı tithileri kontrol eder ve bu nedenle herhangi biri belirli ilahi enerjinin kutsamalarını almak isterse, o zaman o enerjinin poojasını o belirli tithi üzerinde uygulamak iyidir.


ücretsiz astroloji dersi, astrolog tarafından Paksh And Tithis.Paksh'ı anlamak çok önemlidir çünkü hayırlı işler için mahuratı çıkarırken farklı paksh'ları aklımızda tutmalıyız.

Hint astrolojisine göre, Ay 2 pakşaya bölünmüştür ve her pakşada 15 gün vardır. Her pakşta 15 tithis vardır.

1. Shukla Paksh- Aysız gecenin ertesi gününden dolunay gecesine.

2. Krishna Paksh - Dolunay gecesinin ertesi gününden aysız geceye kadar.


Tithis beş gruba ayrılır:

1. Nanda (Ananda veya Neşeli) tithis - Prathipada (1.), Shasti (6.) ve Ekadashi (11.) mutluluk ve neşe verir

2. Bhadra (Arogya veya Mangala veya Sağlıklı) tithis - Dwitiya (2.), Saptami (7.) ve Dwadashi (12.) yeni çalışma belirtmek için iyi

3. Jaya (Zafer) Tithis -Salı Tritiya (3.), Ashtami (8.) ve Trtayodashi (13.) düşmanları yenmek için iyi

4. Rikkta (Kayıp veya Nashta) Tithis - Cumartesi Chathurthi (4.), Navami (9.) ve Chaturdasi (14.) herhangi bir önemli iş için iyi değil, bu yüzden kaçınılıyor

5. Poorna (Sampoorna - Dolunay veya Yeni Ay) Tithis -Perşembe Panchami (5.), Dashami (10.) ve Amavasya (15.)(Yeni Ay) veya Poornima (15.) tüm işleri tamamlamak için çok iyi

Not : Her bir tithi iyi sayıldığından, muhurtam gerektirmeyen 4 önemli aşar vardır. Düğün vb. her türlü önemli iş bu ondalık üzerinde yapılabilir Bunlar:

Pratipada, ekam olarak da adlandırılır.
Dwitiya, aynı zamanda Dooj olarak da adlandırılır.
Tritiya, aynı zamanda teej olarak da adlandırılır.
Chaturthi, aynı zamanda chaturthi olarak da adlandırılır.
pançmi
Shashthi, buna Sohbet de denir.
Saptmi
Aştmi
navmi
Duşmi
Ekadashi, aynı zamanda gyaras olarak da adlandırılır.
Dwadashi, aynı zamanda baras olarak da adlandırılır.
Trayodashi, teras olarak da adlandırılır.
Chaturdashi, aynı zamanda chauda olarak da adlandırılır. Poornima/ Amavasya








Agni, Pratipada tithi'nin ustasıdır.
Brahma, Dwitiya tithi'nin ustasıdır
Gowri, Tritiya tithi'nin ustasıdır.
Ganesh, Chaturthi tithi'nin efendisidir.
Shesha Naga, Panchmi tithi'nin ustasıdır.
Kartikey, Shashthi tithi'nin ustasıdır.
Surya, Saptmi tithi'nin ustasıdır.
Shiva, Ashtmi tithi'nin ustasıdır.
Tanrıça durga, Navmi tithi'nin ustasıdır.
Kaall, Dushmi tithi'nin kontrolörüdür.
Vishavdeva, Ekadashi tithi'nin kontrolörüdür.
Tanrı vishnu, Dwadashi'nin denetleyicisidir.
Kaam, Trayodashi tithi'nin ustasıdır.
Shiva, Chaturdashi tithi'nin ustasıdır.
Chandrama Or Moon, Poornima/Dolunay Gecesi'nin denetleyicisidir.
Pitra/Atalar, Amavasya/Aysız Gece'nin efendisidir.


1 ay günü Shukla Pratipad , Shuklapaksha'nın 1. Tithi'sinin (ay günü) ve tüm kameri ayın 1. gününün adıdır

Doğası, "yükselen" olarak yorumlanabilecek Vriddhi Prada'dır . Yönetici Güneş

1. Gün: Pratipada

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Kubera'dır. Genellikle etkinliklere katılmak için uğursuz kabul edilir, ancak bu gün evlerin yenilenmesi, planlama, yayınlama, borç para alma ve yabancı ülkelere seyahat için iyidir. Azalma aşamasında, günün hükümdarı Tanrıça Durga'dır. Gün, tıbbi tedavi almak ve engellerin üstesinden gelmek için iyidir, ancak müzakerelerden ve hayırlı olaylardan kaçınmalıdır.

1. Pratipada Bu ay gününde doğan kişi iyi bir eşe sahip olacak ancak evlilik dışı ilişkilere de girebilir.

Aşağıdaki işler için iyidir: evlilik; yeni bir eve yerleşme; Pratishta (ün, onur); tıraş olmak; Seemantha , tonsure , Upanayana gibi Samskaralar ; barışçıl ve geliştirici çalışmalar; çiftçilik; sarhoş edici ve ilaç yapımı; yağlama; yatak; oturma eşyaları ( Aassan ), taş işçiliği, ağaç kesme, heykel, Alankar (süs ve dekorasyon işleri).



Varaha Mihira'nın Brihat Samhita Brahma'sına göre (Hindu Üçlüsü'nün (Brahma , Vishnu, Shiva) yaratılıştan sorumlu ilk Tanrısı ) Shukla Pratipad'i yönetir , bu nedenle yaratılış, dini törenler ve gelişim ile ilgili her şey bu dönemde hayırlıdır.



2 ay günü Shukla Dwitiya , 2. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Shuklapaksha'nın 2. Tithi'si .Doğası Mangala Prada'dır ve "hayırlılığa işaret eden" olarak yorumlanabilir. Yönetici AY

Ev süs yapma ve giyme, oruç başlatma ve bitirme, evle ilgili faaliyetler, devletle ilgili faaliyetler, hazine, ordu, seyahat, müzik, sanat, heykel, evlilik.

Dolayısıyla yaratılışla ilgili tüm işler veya her türlü hayır işi bu güne uygundur.

2. Gün: Dwitiya –Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Vivadeva'dır. Bu gün, hedeflere ulaşan projelere başlamak, evlilik ve varlık satın almak için iyidir, ancak çatışmalardan uzak durun. Azalma aşamasında, günün hükümdarı Tanrı Vayu'dur. Gün inşaat ve hac için iyidir.

Bhadra ("şanslı" olarak tercüme edilebilir) ve Buda ( Merkür ) tarafından yönetilen Shuklapaksha'nın 2. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: evlilik, Upanayana , süs yapma ve kullanma, giysiler; Sanat; fil veya atlarla seyahat, seyahat, nakil; yol yapımı; yağ masajı.

Ay Anuradha Nakshatra ayrıca Shukla Dwitiya'ya düşerse Tithi Shoonya olur . Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağına inanılır.

Surya ( Güneş ) Shukla Dwitiya sırasında ( Yay ) veya ( Balık ) üzerinden geçerse , Dagdha Tithi olur . Dagdha Tithis , herhangi bir işe başlamak için uğursuz olarak bilinir.


3 ay günü Shukla Tritya , 3. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Shuklapaksha'nın 3. Tithi'si Yönetici MARS _ Doğası, "güç veren" olarak yorumlanabilecek Bala Prada'dır . Aşağıdaki işler için iyidir: ilk besleme; Upanayana , Deva Pratishta , Manglik (yaratıcı, hayırlı) eserler; tonlama, saç kesme, tırnak kesme, tıraş; suyla ilgili bir şeye tapmak ( Apas , Jala ); resim yapmak, şarkı söylemek, sanat; Eğitim; eve girmek; mücevher; hayvanlar (atlar, filler), nakil ile ilgili işler.

3. Gün: Tritiya –

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Tanrı Shiva'dır. Bu gün, projelere veya eğitime başlamak, müzik öğrenmek, yeni bir eve taşınmak, ancak çatışmalardan kaçınmak için iyidir. Azalma aşamasında, günün hükümdarı Tanrı Agni'dir. Gün müzik öğrenmek, ev ısınması ve bina inşaatı için iyidir.

Gauri , Tritiya'yı yöneten Devata'dır ( Muhurta Chintamani ve Poorva Kalamrita'ya atıfta bulunur ). Gauri , "açık tenli" olarak tercüme edilebilir. Bu, Shiva'nın bir eşi olan ve "herkesin annesi ", "dağların biri" olarak kabul edilen ve diğer tüm kadın tanrıların onun reenkarnasyonları veya tezahürleri olduğu düşünülen Parvati'nin başka bir adıdır . Brihat Samhita'ya göre Shukla Tritiya , Hari ( Vishnu ) tarafından yönetilir ve tüm eylemler Vishnu ile ilgili olarak yapılır.(bakım, destekleyici işler) bu gün boyunca kabul edilebilir.



4. ay günü Shukla Chaturthi , 4. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Doğası, Yöneticisi MERKÜR "zalim, kötü ya da kötü doğa" olarak yorumlanabilecek Khala Prada'dır . Silah kullanmak, silah tutmak, düşmanları öldürmek, eylemcileri tutuklamak, zehirlemek, ateş yakmak, Atharva Vidya , elektrikle ilgili işler için iyidir. Hiçbir Manglik (hayırlı) eser yok edildikçe yapılmamalıdır.



4. Gün: Chaturthi

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Ganesha'dır. Bu gün zorlukların ve engellerin üstesinden gelmek için iyidir, ancak hayırlı olaylardan kaçının. Azalma aşamasında da günün hükümdarı Ganesha'dır. Bu gün, Ganesha'ya ibadet etmek ve binaların yıkılması için iyidir, ancak hayırlı olaylardan kaçınmalıdır.



Rikta ("boş eller", "kıt", "yoksul" olarak tercüme edilebilir) ve Shani (Satürn ) tarafından yönetilen 4. Tithi , tutuklama , zehirleme , silah kullanımı, ameliyat, ateş yakmak için uygundur.

Shukla Chaturthi sırasında herhangi bir yöne seyahat etmek kesinlikle yasaktır .

Vedik ay boyunca Magha Shukla Chaturthi , hayırlı olarak kabul edilen Sompad Tithi olur ( Sompad Tithi , ebedi gençliğin ilahi Devata nektarı olan Amrta'nın koruyucusu olan Soma'ya bağlıdır).

Vedik ay boyunca Pausha Shukla Chaturthi, bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülen Maasa Shunya Tithi olur .

Shukla Chaturthi, Surya'nın ( Güneş ) Vrishabha ( Boğa ) veya Kumbha'dan ( Kova ) geçtiği zamanlar için Daghda Tithi (yanmış ay günü) olur . Daghda Tithis'in herhangi bir işe başlamak için uğursuz olduğu kabul edilir .



5. ay günü Shukla Panchami , 5. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi MERKÜR _ Onun doğası, "servet veren" olarak yorumlanabilecek Lakshami Prada'dır (çünkü bu Prada Panchami aracılığıyla insan hayatındaki tüm zenginlik meselelerini yöneten Lakshmi Devi ile bağlantılıdır )

:tüm hayırlı işler; Upanayana , Paushtik işleri, Manglik Utasav ; ev meseleleri ( Griha Shanti ); seyahat, sabit ve hareketli eylemler. Borç vermek yasaktır ve bundan kaçınılmalıdır.

5. Gün: Pançami –

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Lalitha Tripura Sundari'dir. Bu gün evde hayırlı olaylar için iyidir, ancak zararlı faaliyetlerden kaçının. Azalma aşamasında, günün hükümdarı Devas'tır. Gün, çare ritüelleri ve hac için iyidir, ancak zararlı faaliyetlerden kaçınmalıdır.


Poorna ("dolu", "tam" veya "mükemmel" olarak tercüme edilebilir) ve Guru (Jüpiter) tarafından yönetilen Shuklapaksha'nın 5. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: evlilik, Upanayana , Manglik işleri , seyahat, turizm , taç giyme töreni, barışçıl ve Paushtika eylemleri.

Vedik aylarda Pausha ve Magha Shukla Panchami Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .


Shukla Panchami sırasında Lagna (yükselen burç) , Mithuna ( İkizler ) veya Kanya ( Başak ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından mahvedilen Lagna olur . Magha Nakshatra , Shukla Panchami'ye düşerse Tithi Shoonya olur . Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağına inanılır.


6. ay günü Shukla Shashti , 6. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi VENÜS Shuklapaksha'nın 6. Tithi'si . _ Doğası, "ün kazandıran" olarak yorumlanabilecek Yasha Prada'dır . Aşağıdaki işler için iyidir: ev, arazi; hizmet sosyal gelenekleri; pazar ve pazarlama, ticaret, satış - satın alma; Sanat; heykel boyama; ahşap işi; savaş, Alankar , Pitris (atalar) ile ilgili işler; mücevher; giysi tasarımı, yağ masajı; bağış ve refah; Su ile ilgili eylemler.

En klasik metinlere atıfta bulunarak ( Muhurta Chintamani, Poorva Kalamrita, Brihat Samhita) Karttikeya (yiğitliğin efendisi) bu güne başkanlık eder ve taç giyme törenleri, yeni arkadaşlar, şenlikler ve eğlenceler için uygundur.


Nanda ("refah", "iyi", "mutluluk" olarak tercüme edilebilir) olan ve Shukra (Venüs) tarafından yönetilen Shuklapaksha'nın 6. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: giysilerle ilgili; dans, vokal müzik, festivaller, sanat ve heykel, resim; çiftçilik, ev, giysi, Aalankar (süs, dekorasyon); iyi eğlenceler,


Vedik ay boyunca Ashadha Shukla Shashti Maasa Shunya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın çok zor ve uğursuz olduğu düşünülür .

6. Gün: Şaşti –

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Tanrı Muruga'dır. Bu gün oruç tutmak, yeni bir işe başlamak ve değerli eşya satın almak için iyidir. Azalma aşamasında, günün hükümdarı Mars. Bu gün emlak faaliyetleri ve tıbbi tedavi için iyidir ancak evlilik kutlamalarından kaçınmalıdır.

Rohini Nakshatra , Shukla Shashti'ye düşerse Tithi Shoonya olur. Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağına inanılır.

Shukla Shashti sırasında ( Güneş ) ( Koç ) veya ( Yengeç ) geçerse , Dagdha Tithi olur . Dagdha Tithis , herhangi bir işe başlamak için uğursuz olarak bilinir . Rishi (adaçayı) Brihaspati ayrıca Dagdha'nın Lagna veya Tithi için mevcut olması durumunda ölüme neden olduğunu söyler .


7 ay günü Shukla Saptami 7. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi GÜNEŞ Shuklapaksha'nın 7. Tithi'si Mitra Prada doğası gereği "arkadaşları çoğaltan" olarak yorumlanabilir.

Aşağıdaki işler için iyidir: evlilik; dans, müzik, şarkı söylemek; seyahat; eve girmek; savaş, fillerle ilgili eserler, takı yapımı ve takılması, el işleri, Alankar (süsleme).



Bhadra ("şanslı" olarak tercüme edilebilir) ve Buda ( Merkür ) tarafından yönetilen Shuklapaksha'nın 7. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: evlilik, Upanayana , süs yapma ve kullanma, giysiler; Sanat; fil veya atlarla seyahat, seyahat, nakil; yol yapımı; yağ masajı.

7. Gün: Saptami –

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Güneş'tir. Bu gün evler inşa etmek, mahsul yetiştirmek ve evlilik kutlamaları için iyidir. Azalma aşamasında, günün hükümdarı bilgelerdir. Gün, engelleri aşmak ve tanrıları yerleştirmek için iyidir, ancak evlilik kutlamalarından ve faaliyetlerde bulunmaktan kaçınmalıdır.



Vedik ay Margashirsha Shukla Saptami Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür . Shukla Saptami sırasında Lagna ( Yengeç ) veya ( Yay ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından yok edilen Lagna ) olur . Hasta ve Moola Nakshatras da düşerlerse Tithi Shoonya olur Shukla Saptami'nin fotoğrafı . Klasik metinlerde Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağından bahsedilir.



8. ay günü Shukla Ashtami , 8. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi RAHU Doğası, "çatışma veya sorun üreticisi" olarak yorumlanabilecek Dawanda Prada'dır . Kadınlarla ilgili işler için iyidir, Alankar , eğlence. Dans etmek, mücevher yapmak ve takmak, sanat, heykel, resim, yazı, ev, temel atma, savaş, devlet işleri ve kutlamalar, ticaret, çiftçilik, taş, çelik, su ile ilgili işler için hayırlıdır. Bu Tithi sırasında et yemekten kaçınılmalıdır .



Shiva , Shuklapaksha'nın 8. Tithi'sini ( Muhurta Chintamani ve Poorva Kalamrita'ya atıfta bulunarak ) yöneten Devata'dır bu, herhangi bir engelin veya düşmanın yok edilmesi, herhangi bir sorunun ve savaş eyleminin üstesinden gelinmesi için iyidir.

Jaya ("zafer" veya "ilerleme" olarak tercüme edilebilir) ve Mangala ( Mars ) tarafından yönetilen Shuklapaksha'nın 8. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: silah yapımı; savaşlar; orduda eğitim, ordunun toplanması, güç veya kuvvetle ilgili her türlü mesele; seyahat; Festival; ilaç; ticaret; ev meseleleri; bayraklar ve deniz kabuğu kabuğu.

8. Gün: Aştami –

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarları Tanrıça Pratyangira, Durga ve Varahi'dir. Bu gün atalara ait ritüeller ve manevi uygulamalar için iyidir, ancak tıbbi tedavi için müzakerelere girmemelidir. Azalma aşamasında, günün hükümdarı Tanrı Kala Bhairava'dır. Bu gün uğurlu faaliyetlerden veya tıbbi tedavilerden kaçınılmalıdır.

Ay Chaitra ve Margashirsha Shukla Ashtami Maasa Shunya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .

Poorva Bhadrapada Nakshatra , Shukla Ashtami'ye düşerse Tithi Shoonya olur .

Shukla Ashtami , Surya'nın ( Güneş ) ( İkizler ) veya ( Başak ) geçtiği zamanlar için Daghda Tithi (yanmış ay günü) olur . Daghda Tithis'in herhangi bir işe başlamak için uğursuz olduğu kabul edilir .



9. ay günü Shukla Navami , 9. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Shuklapaksha'nın 9. Tithi'si Doğası, "saldırganlığın artması" olarak yorumlanabilecek Ugra Prada'dır . Şu işlere iyi gelir: avlanma, zehirlenme, ateşli silah yapımı, ateş, kumar; içme, alkollü içecekler yapma; kavgalar, muhalefet / karşılaşma.



Durga , Navami'yi yöneten Devata'dır Yöneticisi GÜNEŞ herhangi bir durumu parça ve uyum haline getirmek için tüm güçleri önemseyen ve birleştiren Devata'dır. Brihat Samhita'ya göre Shukla Navami , Nagalar ( Sarpas ) tarafından yönetilir ve Sarpa tanrısı ile ilgili olarak yapılan tüm eylemler kabul edilebilir. Poorva Kalamrita klasik metni ile ilgili olarak, Shukla Navami Ashtavasu tarafından yönetilir .



Rikta ("boş eller", "kıt", "yoksul" olarak çevrilebilir) olan ve Shani (Satürn ) tarafından yönetilen 9. Tithi şu işler için uygundur : tutuklama, zehirleme, silah kullanımı, ameliyat, ateş yakma. Shukla Navami sırasında herhangi bir yöne seyahat etmek kesinlikle yasaktır ve bundan kaçınılmalıdır .



9. Gün: Navami

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Tanrıça Saraswati'dir. Bu gün, rakipler ve düşmanlarla savaşmak için iyidir, ancak yolculuklara veya müzakerelere girmemelidir. Zayıflama aşamasında, günün hükümdarı Yama'dır. Bu gün düşmanlarla savaşmak için iyidir ancak uğurlu olaylardan, yolculuklardan ve müzakerelerden kaçınmalıdır.



Vedik ay boyunca Chaitra Shukla Navami Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür . Shukla Navami sırasında Lagna ( Yengeç ) Simha ( Aslan ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından yok edilen Lagna ) olur .

Bazen ( Narad Samhita'ya göre) Karkata Vrshchika ( Akrep ) yerine ) bahsedilmektedir. Krttika Nakshatra , Shukla Navami'ye düşerse Tithi Shoonya olur . Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağına inanılır.



Shukla Dashami , 10. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi AY _ Doğası Saumya Prada'dır , "akıllılık ve berraklık artışı", "sakinliğe, mutluluğa götüren" olarak yorumlanabilir. Aşağıdaki işler için iyidir: Upanayana , Alankar , Manglik işleri, barışçıl ve Paushtik işleri; evlilik; Kurulum; seyahat, taşıma; filler, atlarla ilgili eylemler; giriş; hükümet işleri.

Muhurta Chintamani ve Brihat Samhita Dharmaraja'ya göre ( Dharma ve doğru yaşam tarzı ile ilgili her şeyden sorumlu olan Tanrı ) Shukla Dashami'yi yönetir , bu nedenle tüm erdem eylemleri, dini işlevler, manevi uygulamalar ve diğer dindar faaliyetler için hayırlıdır . Poorva Kalamrita'ya gelince , Nagalar 10. Tithi'yi yönetir , bu nedenle Shukla Dashami de bilgelik, gizli bilgi kazanmak için hayırlı bir dönemdir. Nagalar aynı zamanda yeniden doğuş, ilaç verilmesi, zehirlerin temizlenmesi ve cerrahi ile ilgilidir.sular (nehirler, göller, denizler ve kuyular) ve genellikle hazinenin koruyucuları olarak kabul edilir.

10. Gün: Daşami –

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Tanrı Veerabhadra'dır . Bu gün uğurlu olaylar, yeni girişimler ve ev ısınması için iyidir, ancak anlaşmazlıklardan ve davalardan kaçınmalıdır. Azalma aşamasında günün hükümdarı Jüpiter'dir. Bu gün hayırlı olaylar ve önemli kişilerle tanışmak için iyidir, ancak anlaşmazlıklardan ve davalardan kaçının.



Vedik ay boyunca Ashadha Shukla Dashami , bu Tithi sırasında başlatılan çalışmalarda başarılı olmak için çok hayırlı olduğu düşünülen Sompad (zenginlik, sahiplik, başarı olarak tercüme edilebilir) Tithi olur . Ayrıca Ashadha Shukla Dashami'de , herhangi bir Punya Karma ( Japa, Tapa, Dana, Havan, Homa vb.) için son derece hayırlı olduğu düşünülen Chakshush - Manvadi Tithi vardır. Ancak eğitime başlarken Manvadi Tithi Shukla Dashami olmaktan kaçınılmalıdır, Upanayana, evlilik, orucun sona ermesi, ev yapılması ve bunlara girilmesi; seyahat; ekim işleri.

Vedik ay boyunca Ashwina Shukla Dashami Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .



Shukla Dashami
sırasında Surya ( Güneş ) Simha ( Aslan ) veya Vrshchika ( Akrep ) üzerinden geçerse , Dagdha Tithi (yani yanmış ay günü) olur. Dagdha Tithis , herhangi bir işe başlamak için uğursuz olarak bilinir. Rishi (adaçayı) Brihaspati ayrıca Dagdha'nın Lagna veya Tithi için mevcut olması durumunda ölüme neden olduğunu söyler .



Dikkat! Shukla Dashami için Tithi Shoonya Lagnas veya Nakshatra'yı herhangi bir etkinlik için son derece hayırlı kılan (yukarıda belirtilen önlemleri dikkate alarak) yoktur.



Shukla Ekadashi , 11. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi MARS _ Anand Prada'nın doğası, "mutluluğu telkin eder", " Ananda'ya götürür" olarak yorumlanabilir . Aşağıdaki işler için iyidir: evlilik; dini eserler, Alankar , Upanayana , Devotsava ; Vrata , oruç, orucun tamamlanması; mücevher; resim, heykeltıraşlık öğrenme, giysi tasarımı, giysi, dans; yolculuk; girin, evin başlangıcı, içecek imalatı, ticaret. Bu günün Hindu geleneğinde özel bir dini önemi vardır, genellikle oruç tutularak ve hemen hemen her gün kutlanır.Ekadashi'nin kendi anlamı ve amacı vardır.

11. Gün: Ekadashi


Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Tanrı Vishnu'dur. Bu gün oruç tutmak, ticaret yapmak ve evlilik için uygundur, ancak anlaşmazlıklardan ve davalardan kaçınmalıdır. Azalma aşamasında, günün hükümdarı Tanrı Vishnu'dur. Bu gün değerli eşya satın almak ve oruç tutmak için iyidir.



Nanda ("refah", "iyi", "mutluluk" olarak tercüme edilebilir) ve Shukra (Venüs) tarafından yönetilen olmak , Krishnapaksha'nın 11. Tithi'si aşağıdaki işler veya eylemler için uygundur: giysilerle ilgili; dans, vokal müzik, festivaller, sanat ve heykel, resim; çiftçilik, ev, giysi, Aalankar (süs, dekorasyon); iyi eğlenceler, Tantris Karyas .



Vedik ay boyunca Pausha Shukla Ekadashi , bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmak için çok hayırlı olduğu düşünülen Sompad ( zenginlik, sahiplik, başarı olarak tercüme edilebilir ) Tithi olur . Ayrıca Pausha Shukla Ekadashi'de herhangi bir Punya Karma ( Japa, Tapa, Dana, Havan, Homa vb.) için son derece hayırlı olduğu düşünülen Dharma Savarni - Manvadi Tithi vardır. Ancak eğitime başlarken Manvadi Tithi Shukla Ekadashi olmaktan kaçınılmalıdır, Upanayana, evlilik, orucun sona ermesi, ev yapılması ve bunlara girilmesi; seyahat; ekim işleri.



Vedik ay boyunca Ashwin Shukla Ekadashi Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .



Shukla Ekadashi sırasında Lagna (yükselen veya yükselen burç) ( Yay ) ( Balık ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından mahvedilen Lagna ) olur . Rohini Nakshatra , Shukla Ekadashi'ye düşerse Tithi Shoonya olur . Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağına inanılır.



Shukla Dwadashi , 12. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi MERKÜR _ Doğası, "şöhret veren" olarak yorumlanabilecek Yasha Prada'dır . Aşağıdaki işler için iyidir: hareketli veya sabit işler; huzurlu veya Paushtik işler, ilk beslenme, Upanayana , evlilik.Seyahat etmekten, yeni eve girmekten ve yağ masajından kaçınılmalıdır.



Vişnu , Dwadashi'yi yöneten Devata'dır ( Muhurta Chintamani ve Poorva Kalamrita'ya göre ). Vishnu , koruma için kalan Devata'dır , o ilahi bir güç koruyucusudur. Brihat Samhita'ya göre, Shukla Dwadashi Savitar (Surya'nın bir formu , Güneş) tarafından yönetilir ve Savitar veya Surya ile ilgili olarak yapılan tüm eylemler ( sağlık, kral, devlet işleri, babaya yardım vb.) bu gün boyunca kabul edilebilir.



12. Gün: Dwadashi

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Tanrı Vishnu'dur. Bu gün projeleri planlamak, bağış yapmak ve parasal kazançlar sağlamak için iyidir, ancak plansız harcamalardan kaçının. Azalma aşamasında günün hükümdarı Venüs'tür.



Vedik ay boyunca Magha Shukla Dwadashi , bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmak için çok hayırlı olduğu düşünülen Sompad ( zenginlik, sahiplik, başarı olarak tercüme edilebilir ) Tithi olur . Ayrıca vedik ayda Kartika Shukla Dwadashi , herhangi bir Punya Karma ( Japa, Tapa, Dana, Havan, Homa vb.) için son derece hayırlı olduğu düşünülen Tamas - Manvadi Tithi olarak adlandırılır . Ancak eğitime başlarken Manvadi Tithi Shukla Dwadashi olmaktan kaçınılmalıdır, Upanayana, evlilik, orucun sona ermesi, ev yapılması ve bunlara girilmesi; seyahat; ekim işleri.



Vedik ay boyunca Vaishakha Shukla Dwadashi Maasa Shunya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .



Ashlesha Nakshatra , Shukla Dwadashi'ye düşerse Tithi Shoonya olur. Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerinyok olacağına inanılır.



Surya ( Güneş ) Shukla Dwadashi ( Terazi ) veya ( Kova ) geçerse , Dagdha Tithi olur . Dagdha Tithis , herhangi bir işe başlamak için uğursuz olarak bilinir. Rishi (adaçayı) Brihaspati ayrıca Dagdha'nın Lagna veya Tithi için mevcut olması durumunda ölüme neden olduğunu söyler .



Shukla Trayodashi , 13. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yöneticisi JUPİTER Doğası, "zafer getiren" olarak yorumlanabilecek Jaya Prada'dır . Aşağıdaki işler için iyidir: Alankar , Pratishta , Agnayadhan , evlilik, seyahat, girme, kıyafet; savaş. Upanayana hariç tüm Manglik (hayırlı) çalışır .



Çoğu klasik metne göre ( Muhurta Chintamani , Poorva Kalamrita, Brihat Samhita, Vasishta Samhita vb.) Kama , arkadaşlıklar kurmaktan, şehvetli zevklerden ve tatminden, cinsel istekten ve yerine getirilmesinden sorumlu olan Trayodashi'yi yöneten Devata'dır . Kamadeva ayrıca insanın arzularından, arzularından, tutkularından, duyuların zevkinden, hayattan estetik zevk alma, sevgi, aşk ve diğer şeylerden sorumludur.

13. Gün: Trayodashi

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Tanrı Shiva'dır. Bu gün, yeni kitaplar yazmak, pradosham ritüelleri, dans ve refah elde etmek için çareler öğrenmek için iyidir, ancak anlaşmazlıklardan kaçının. Azalma aşamasında, günün hükümdarı Nandi'dir . Bu gün Pradosham yapmak için iyidir



Vedik ay boyunca Jyaishtha Shukla Trayodashi Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür . Shukla Trayodashi sırasında Lagna Balık ( Boğa ) olduğu zamanlarda Tithi Shoonya ( Tithi tarafından mahvedilen Lagna ) olur . Bazen Meena yerine Mesha'dan ( Koç ) bahsedilir. chitra ve Swati Nakshatras da Shukla Trayodashi'ye düşerlerse Tithi Shoonya olur . Tithi Shoonya döneminde yapılan tüm hayırlı işlerin yok olacağına inanılır.



Shukla Chaturdashi , 14. Tithi'nin (ay günü) adıdır. Yönetici VENÜS _ Doğası, " saldırganlığın artması" olarak yorumlanabilecek Ugra Prada'dır . Şu işlere iyi gelir: Kötü işler , hile ile saldırı, avlanma, zehirleme, savaş, silah, (ateş) silah yapma, ateş etme, tutuklama; zalim işlerde başarı, çelik. Ayrıca seyahat etmek ve saç kesmek için de kötüdür.



Shiva , büyük Hindu Üçlüsü'nün ( Brahma , Vishnu , Shiva ) yöneten Devata'dır . Yıkım, ölüm, herhangi bir engelin veya sınırlamanın üstesinden gelmek, Moksha (ruhsal kurtuluş) ile ilgili her şey bu Tithi için iyidir ve bu sırada hiçbir yaratıcı çalışma yapılmamalıdır. Brihat Samhita ve Purva Kalamrita klasik metinlerine göre, Shukla Chaturdashi Kali tarafından yönetilir .Chaturdashi'nin yıkıcı doğası. Kalika olarak da bilinen "Yok eden" olarak tercüme edilen Kali , sonsuz enerji ile ilişkili Hindu tanrıçasıdır. Kali adı "siyah olan" anlamına gelir ve siyah, zaman, ölüm anlamına gelen ve ölüm ve dönüşümün efendisi Shiva ile ilgili olan kāla'dan gelir.

,Kali'yi büyük ölçüde hayırsever bir ana tanrıça olarak görüyor. Durga , Bhadrakali , Sati , Rudrani gibi birçok Hindu tanrıçası ile ilişkilidir.Parvati ve Chamunda . O , on şiddetli Tantrik tanrıça olan DasaMahavidyas arasında en önde gelendir . Bu nedenle, Moksha'ya hareket eden ve Maya'nın (illüzyon) yıkımının yanı sıra Ahamkara'yı (ego) Tanrı'ya doğru hareket ettiren tüm ruhsal faaliyetler veya sadece kötü faaliyetler Shukla Chaturdashi sırasında çok iyidir .

14. Gün: Chaturdashi

Büyüyen Ay evresinde günün hükümdarı Tanrı Rudra'dır. Bu gün ruhsal uygulamalar için iyidir, ancak çatışmalardan, davalardan ve yolculuklardan kaçının. Azalma aşamasında, günün hükümdarı Tanrı Shiva'dır. Bu gün engelleri aşmak için iyidir.



Rikta ("boş eller", "kıt", "yoksul" olarak tercüme edilebilir) Shani (Satürn) tarafından yönetilen 14. Tithi , tutuklama , zehirleme , silah kullanımı, ameliyat, ateş yakmak için uygundur. Shukla Chaturdashi sırasında herhangi bir yöne seyahat etmek kesinlikle yasaktır ve bundan kaçınılmalıdır .



Vedik ayda Kartika Shukla Chaturdashi Maasa Shoonya Tithi olur ve bu Tithi sırasında başlatılan işlerde başarılı olmanın uğursuz olduğu düşünülür .



Shukla Poornima , (Dolunay ay günü) adıdır. Shuklapaksha'nın 15. Tithi'si . Yöneticisi SATÜRN _ Doğası Saumya Prada'dır ve "ağırlık ve berraklık veren" olarak yorumlanabilir. Aşağıdaki işler için iyidir: tüm Manglik (hayırlı) işler; dini törenler; huzurlu ve Paushtik eserler, Pratishta, tapınak, evlilik, resim, heykel, sanat, süs eşyaları, ev, savaş. Seks, yağ masajı ve Upanayana kesinlikle yasaktır.



Chandra , Poornima'yı yöneten bir Devata'dır ( Muhurta Chintamani ve Poorva Kalamrita'ya atıfta bulunur ). Chandra ile bir şekilde ilgili olan tüm faaliyetler( Manas , bilinç, zihin berraklığı, anne, meditasyon, vb.)bu gün boyunca çok hayırlıdır. Brihat Samhita'ya göre Pitri , Poornima'yı yönetiyor . Pitri , ayrılan ataların ruhlarıdır ve birçok Pitri formu ve sınıfı vardır ( devāḥ pitaraḥ, manuṣyāḥ pitaraḥ vb.)Pitris'in 15. ay gününde onurlandırılması gerektiğidir.



Poorna ("dolu", "tam" veya "mükemmel" olarak tercüme edilebilir) ve Guru (Jüpiter) tarafından yönetilen Shuklapaksha'nın 15. Tithi'si şu işler için uygundur : evlilik, Manglik işleri , seyahat, turizm, hac, taç giyme töreni , huzurlu ve Paushtik çalışır.



15. Gün: Poornima/Amavasya

Poornima'da günün hükümdarı Tanrı Arunachala'dır . Bu gün hayırlı olaylar, değerli eşya satın almak, yiyecek bağışı ve meditasyon için iyidir. Amavasya'da günün hükümdarı Tanrıça Kali'dir. Bu gün atalara ait ritüeller, meditasyon, yiyecek bağışı için iyidir ancak evlilik kutlamalarından kaçınmalıdır

Ay Chaitra , Jyaishtha , Ashada , Kartika ve Phalguna Shukla Poornima , herhangi bir Punya Karma ( Japa, Tapa, Dana, Havan, Homa vb.) için son derece hayırlı olduğu düşünülen Manvadi Tithi olur . Bu Manvadi Tithis isimleri sırasıyla: Swarochisha , Vaivaswat , Tamas , Ottama ve Savarni . Ancak eğitime başlama, evlenme, orucun bitmesi, ev inşası ve içine girme, seyahat ve ekim gibi seçimlerde bu günlerden kaçınılmalıdır.



Dikkat! Shukla Poornima için Tithi Shoonya Lagnas, Nakshatras veya Maasa yoktur ve Dagdha Rashi ( Poornima sırasında Surya ( Güneş ) içindeyken Tithi'yi yakan Rashi ) yoktur, bu da o günü herhangi bir aktivite için son derece uğurlu kılar (önceden dikkate alındığında). -yukarıda belirtilen uyarılar).

DAHA FAZLASI..

Vedik Astrolojide Paksh ve Tithi 7175609428280669535

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item