Çakra


Çakra "tekerlek" anlamına gelir ve bir kişinin astral enerjisi ile ilgilidir. Bir kişinin vücudu, enerjinin aktığı bir kanalla karşılaştırılabilir.

Yani çakraların durumu, bir kişinin nasıl yaşadığı ve bir kişinin hayatında hangi durumların meydana geldiği üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Tıkalı veya dengesiz çakra kişinin hayatında sorun yaratabilir, bu da sorunun nedenini bulup uyum sağlayabilir.

Karma dediğimiz tek şey bu. Karmanızın daha iyi olmasını istiyorsanız, hangi çakranın engellendiğini ve enerji akışınızın neden kararsız olduğunu anlamak önemlidir.

Bulduktan sonra, onu iyileştirmek için kristaller uygulayabilirsiniz . İşte her bir çakranın kısa bir açıklaması:

Cakra

ÇAKRALAR Vedik Astrolojide Çakraları Anlamak


Çakralar, esas olarak vücudun orta hattında bulunan çeşitli enerji merkezleridir. Toplamda yaklaşık yedi çakra vardır ve her birinin kendine özgü özellikleri ve önemi vardır. Psikolojik özelliklerimizi yönetirler. Genellikle vücudumuzun alt kısmında bulunan çakralar içgüdüsel yanımız olarak kabul edilir ve en yüksek olanlar ise zihinsel yanımızdır. Bu çakraların çeşitli seviyelerde faaliyetleri vardır ve 'açık' olduklarında işlevsel oldukları kabul edilir. İdeal bir durumda tüm çakralar refahımıza katkıda bulunur. İçgüdülerimiz genellikle duygularımız ve düşüncelerimizle birlikte çalışır. Ancak çakralarımızın açık olmadığı ve bu nedenle tam olarak işlevsel olmadığı zamanlar vardır. Bazı çakralar tam olarak açık değildir ve bu nedenle aktif değildir ve bunu telafi etmek için diğer çakralar aşırı aktiftir.İdeal bir durumda tüm çakralar mükemmel bir şekilde dengelenmiş olmalıdır.

Çakraları dengelemek için pek çok teknik mevcuttur ve bunların çoğu sıklıkla kullanılmaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi, aşırı aktif olan bazı çakralar vardır ve bu nedenle, henüz açık olmayan diğer çakraları telafi ettikleri için onları daha az aktif hale getirmeye çalışmanın bir anlamı yoktur. Bu nedenle odak, aktif olmayan çakraları açmak olmalıdır.

 Genellikle kişi, çakraları açmak için mudraları ve sesleri kullanan çakra meditasyonunu yapmalıdır. Bu uygulamada çakraları açmak için özel el pozisyonları veya mudralar kullanırlar. Bu mudraların belirli çakralara daha fazla enerji göndermek için özel güçleri vardır. Bu sesler genellikle Sanskritçe harflerden alınır.Bu sesler söylendiğinde, bedeninizde amaçlandığı çakrada hissedebileceğiniz bir rezonansa neden olurlar. Çakraları açmanın en iyi yolu alt çakralardan gelir ve ardından yavaşça yukarı doğru hareket eder.

Vedik astrolojiye göre - gezegenler ve çakralar ve insan organları ile yakından bağlantılıdır. Astrolojide Gezegenler, Çakraların enerjisini, zihinsel, fiziksel, duygusal gücünü, zayıflığını ve insan vücudundaki hastalıkları tanımlamaya yardımcı olacaktır. Her gezegen astral bedenimizde ilgili çakralarla bağlantılıdır.

Çakralar, yönetici gezegenler aracılığıyla bir kişinin gücünü ve zayıflığını gösterir. Herhangi bir gezegen zayıfsa, o gezegenle ilişkili ilgili çakra da zayıf olacaktır. Bu aynı zamanda belirli çakra enerjisinin bloke olduğu anlamına gelir, dolayısıyla o çakra ile ilgili sağlık sorunlarına neden olur.

Çakra enerjisi, Astrolojide"AstakaVarga"iletanımlanabilir.


MULADHARA (Kırmızı). Kişi ev ise, Muladhara çakrası bu evin temelidir. Herkes evin güvenliği için vakfın ne kadar önemli olduğunu bilir, istikrarlı Muladhara kişinin maddi durumunu önemli ölçüde iyileştirir. Yeryüzü ile ilgilidir ve bir kişiye toprak enerjilerinin gücünü verir.

Nerede bulunabilir? Anüs ve böbrek üstü bezlerinin yakınında bulunur. Ayrıca bacak ve ayaklarla yakın ilişkisi vardır. Kişinin dengesiz bir Muladhara çakrası varsa, bu kişi özellikle bel, bacaklar ve cinsel organlarda sağlık sorunları ile karşılaşabilir.

SWADHISTHANA (Turuncu). Bu çakranın cinsel organlar üzerinde önemli bir etkisi vardır. Üreme ve cinsel enerji ile ilgilidir. Ama aynı zamanda insanların duygularıyla da ilgilidir. Ve düşük duygusal zeka, zayıf Swadhisthana çakrasının bir göstergesidir. Çakra iyi durumda ise kişinin cinsel enerji ve üreme organları ile ilgili herhangi bir sorunu yoktur.

MANIPURA 

(Sarı). Bu çakra kişinin benlik saygısı ile aynı çizgide. Kişi bu çakrayı açarsa, bunun "ben kimim" hakkında derin düşünceleri olabilir. ve “toplumda ne rolüm var?”. Bir kişinin bireyselliği ve hayatta başarılı olmak için yetenek ve taahhütler bulma arzusuyla ilgilidir. Engellenen Manipura'lı kişinin birçok hayali varken, asla hedef belirleme ve başarılı olma yollarını düşünmeyin.

ANAHATA

 (Yeşil veya Pembe) . Açık Anahata, kişinin empati ve koşulsuz sevgi gibi "insan" nitelikleri gösterebileceği anlamına gelir. Bu, dünyayı ve bu dünyada yaşayan insanları seviyor. İnsanlara ahlaki veya fiziksel olarak yardım etme arzusu bu çakra ile ilgilidir. Anahata'nın engellenmesi durumunda kişi keder, korku, acı gibi olumsuz duygular sarmalında yasar ve hissedebilir.

VISHUDHA

 (Gök Mavisi) . Boğaz çakrasıdır. Bu toplumda kendimizi nasıl ifade ettiğimiz ve ne söylediğimizle ilgilidir. Kendi sözlerini rahatlıkla ifade edebilen dürüst ve açık kişinin açık vishudha çakrası vardır. Öte yandan, tüm konuşma sorunları engellenmiş vishudha ile ilgili olabilir.

6 çakra AGYA 

(Indigo ). Kaşların arasında bulunur ve “üçüncü göz” olarak da adlandırılabilir. Açık Agya, kişinin iyi sezgiye sahip olduğu ve farklı duyusal yetenekleri açabileceği anlamına gelir.

7 çakra SAHASRARA

 (Beyaz veya Mor) . Çoğu insanda Sahasrara kapalıdır . Bu çakra bilgelik ve yaşam durumları hakkında anlayış verir. Burası, kişinin Tanrı ile bağlantı kurduğu bir yerdir. Bir kişi Sahasrara'yı açar açmaz diğer insanları anlayabilir ve "görebilir". Bu türden tüm insanlar "eşit" olur çünkü bu kişi bu dünyadaki herkesin belirli durumların üstesinden gelmek ve negatif enerjilerden kurtulmak için burada olduğunu anlar.

SAHASRARA 7 Çakra

 (Beyaz veya Mor) . Çoğu insanda Sahasrara kapalıdır ve yoginlerin çoğu içeri açılmaya çalışır. Bu çakra bilgelik ve yaşam durumları hakkında anlayış verir. Burası, bir kişinin Tanrı ile bağlantı kurduğu bir yerdir. Bir kişi Sahasrara'yı açar açmaz diğer insanları anlayabilir ve "görebilir". Bu türden tüm insanlar "eşit" olur çünkü bu kişi bu dünyadaki herkesin belirli durumların üstesinden gelmek ve negatif enerjilerden kurtulmak için burada olduğunu anlar.

Zihnimizi, Bedenimizi ve Ruhumuzu iyileştirmek için bir araya gelelim!

Meditasyon başlamadan 3 gün önceden ruhsal detoks dikkat edelim

TAMSİC : yiyecekler, zihin ve vücut üzerinde sakinleştirici etkisi olan yiyeceklerdir. Genel olarak zararlı kabul edilirler. Yogaya göre, zihinsel donukluğa ve fiziksel uyuşukluğa neden olabileceği için bu yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Örnekler : hayvanın eti, balık, döllenmiş yumurta, soğan, sarımsak, yeşil soğan, pırasa, frenk soğanı, mantar, alkollü çay, peyniri, patlıcan, afyon ve tüketilmeden önce gece boyunca saklanan yiyecekler.

* SATTVİC : zihinsel ve fiziksellığın sağlığının berraklaşmasına yol açan yiyeceklerdir. Sattvik yiyecekler başkaları başka bir organizmaya veya kendine zarar vermeden alınabilecek yiyeceklerdir.
Örnekler : su, tahıl taneleri, baklagiller, sebzeler, meyveler, kuruyemişler, pastörize edilmemiş ve homojenize edilmemiş taze süt ve tüm taze süt türevleri )) ve Ham bal.  


DAHA FAZLASI..

NEW 1918030663624334634

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item