Gezegenlerin Mahadasha Mantra

  
Gezegenlerin Mahadasha'sı | Maha dasha veya grahaların bhukti'si


Güneş veya Surya Mahadasha | Ay veya Chandra Mahadasha | Mars veya Mangal Maha dasha | Merkür veya Budh Mahadashas | Jüpiter veya Guru Mahadasha | Venüs veya Shukra Maha dasha | Satürn veya Shani Mahadasha | Rahu Maha daşa | Ketu Mahadaşa

Gezegenlerin Mahadasha'sı | Maha dasha veya grahaların bhukti'si

Mahadasha veya büyük dönem, her bir gezegen için insan yaşamının, her bir bölüm bir gezegen tarafından yönetildiğinden ve benzer şekilde 120 yıllık döngü 9 astrolojik döngünün tamamını içerdiğinden, insan yaşamının algılanan 120 yılı içinde bölünen değişken boyuttaki dönemlere sahip insan yaşamının bölümlere ayrılmasıdır. Her gezegenin Periyodu, çeşitli faktörlere bağlı olarak yerlinin yaşamında farklı ve değişken etkiler bırakır.



Bir insan, yaşam döngüsüne hangi yerden başlarsa başlasın, yaşamı boyunca tüm gezegenlerin mevcudiyeti ile doğmuş olarak algılanır, bu onu bir şekilde sistematik gezegensel dönemler dizisinden geçirecektir. 120 yıl içinde tüm gezegen parçalarını tamamlayın, ancak günümüzde bir insanın 120 yıllık insan yaşamının tamamını nadiren yaşadığı farklı bir yönü olsa da. İnsan yaşamının Mahadashaları, bir kişinin Nakshatra'da doğduğu her yerde olduğu gibi Nakshatralarla birlikte çalışır, doğumdaki ilk Mahadasha'sı, doğumdaki Nakshatra'nın yönetici gezegeninden olacak ve daha sonra, Mahadashaların metodik dizisi ilerleyecektir. Gezegenlerin Mahadasha'sı olarak bilinen bu gezegensel segmentasyon.



Gezegensel Mahadasha'lar,
insanların yaşamında büyük değişiklikler getirebilecekleri ve onları zirvelere taşıyabilecekleri veya düşüşlere neden olabilecekleri için insan yaşamında çok önemli bir rol oynamaktadır.

Bu Mahadashalarda, yönetici gezegen kişinin yaşamı üzerinde büyük bir etki bırakır ve bu tamamen yönetici gezegenin kişinin burç tablosundaki gezegen konumları ile ilişkisine bağlıdır. Mahadasha karaka ya da faydalı gezegenden ya da iyi yerleştirilmiş ya da yüce bir gezegendense, o zaman bu dönem genel olarak kişinin hayatını neşe, zenginlik, uyum ve bollukla dolduracaktır. Öte yandan, eğer gezegen akaraka veya malefik ise veya burçta iyi yerleştirilmemiş veya zayıflamışsa, o gezegenin ana dönemi genel olarak sorunlara, para kaybına, borçlara ve hastalıklara neden olacaktır. Bununla birlikte, kesin iyi veya kötü sonuçlara, gezegenin efendiliği ve gezegenin yerleşimi dikkatlice incelenerek karar verilecektir. İyi veya kötü sonuçların yoğunluğuna gezegenin durumu (güçlü veya zayıf), onunla birlikte diğer gezegenlerin yerleşimi ve üzerindeki gezegenlerin yönü ile karar verilir.



Mahadashalar,
antardashalar veya alt dönemler olarak adlandırılan dokuz bölüme ayrılır. Bu, mahadasha'nın hükümdarı olan gezegenin büyük etkisi içinde tüm 9 gezegenin kendi etkilerine sahip olacağı mahadasha döneminin bir bölümüdür. Örneğin, Merkür 17 yıllık maha dasha periyodunda, Merkür dahil 9 gezegenin tamamı periyottan payını alacaktır. Bu dönemde hem mahadasha'yı hem de antardasha'yı yöneten gezegen, kişinin yaşamını etkileyecektir. Bu nedenle, herhangi bir gezegenin mahadasha dönemi, yerli için tek tip olarak iyi veya kötü değildir. Sonuç veya başarısızlık gibi birçok faktöre bağlı olacaktır: mahadasha ve antardashaların yöneticileri yerli için karakas veya akaraka ise, her ikisi de güçlü, iyi yerleştirilmiş veya zayıf, kötü yerleştirilmiş ve doğal dostlar mı yoksa doğal düşmanlar mı? Tüm faktörleri göz önünde bulundurduktan sonra,



Herhangi bir antardasha ayrıca 9 gezegenin hepsinin kendi etki periyodlarına sahip olacağı 9 periyotluk 9 segmentasyona bölünmüştür. Bu segmentasyonlara pratyantar dasha veya alt-alt dönem denir.



Konuyu özetlemek gerekirse, insan yaşamı, insan yaşamını olumlu veya olumsuz yönde etkileyen gezegenlerin mahadashaları, antardashaları ve pratyantar dashaları olarak ikiye ayrılır.





Gezegenlerin Mahadasha dönemleri




gezegenlerMaha Dasha Zaman Periyodu

Güneş veya Surya Mahadasha6 yıl

Ay veya Chandra Mahadasha10 yıl

Mars veya Mangal Mahadasha7 yıl

Merkür veya Budh Maha Dasha17 yıl

Jüpiter veya Guru Mahadasha16 yıl

Venüs veya Shukra Mahadasha20 yıl

Satürn veya Shani Maha Dasha19 yıl

Rahu Maha Dasha18 yıl

Ketu Maha Dasha7 yıl

DAHA FAZLASI..

NEW 7822867476547837542

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item