Mars Manglik Mangal Dosha Kuja Dosha

Mars Manglik  Mangal Dosha  Kuja Dosha

vedıc astrology Astroloji  haritasında korkunç - Mangal dosha veya Kuja Dosha.

Mangal = Kuja = Mars

Dosha = leke veya negatif kombinasyon

Manglik'in arkasındaki fobi?

Manglik insanının hayatta evlilik mutluluğundan yoksun olacağı yönünde. Evlilik / birliktelik, kişinin kendisinin veya eşinin veya her ikisinin de dahil olduğu bir trajedi / kaza / yaralanma nedeniyle sona erer.

Bir 'Manglik'in Tanımı-

Mars  1., 4., 7., 8. veya 12., evlerde Mangal dosha vardır. Mangal dosha olan bir kişiye Manglik denir.

Ayrıca Mars'ın Ay'dan konumu ve Ay raşisinden yukarıdaki konumlar da bir Manglik dosha'yı gösterecektir.

mars ve ilişkiler: İlişki uyumluluğunda Mars'tan korkulur, çünkü eğer partnerimiz egosuna çok fazla kapılırsa veya bunu kendi bildiği şekilde yaparsa ya da çok bencil veya bükülmez olursa, o zaman Venüs aşırı güçlenir.

Erkekler Mars tarafından yönetilir ve bu nedenle doğaları gereği doğal olarak yollarına ve egolarına bağlıdırlar ve kimin haklı olduğu konusunda başka bir kadınla kavga etmek isterler.

Kuja Dosha'nın ya da ilişkide çok fazla egonun sırrı, partnerinizi desteklemek ve bir kahraman olmak ve onların istediklerini elde ettiğini düşünmektir. Partnerinizi yanlış yapmak ve kavga etmek yerine, ihtiyacınız olanı elde etmek için yaratıcılığınızı kullanın. Eşinize çöpü dışarı çıkarmasını ve/veya temizlemesini emretmek yerine, onu bir kahraman yapın.

Bugün işlerime ya da bulaşıklarıma yardım eder misin?" Erkeğinize bir soru sorun ve onu bir soru yapın.

Bugün çocukları almaya vakit bulabilir miyim, böylece senin için harika bir akşam yemeği hazırlayabilir miyim?”

Mars bir kahraman olmak istiyor, bu yüzden eşinizi bir kahraman yapın ve biraz kuja dosa eritebilirsiniz.

Özellikle Kuja dosha veya evlilik hayatıyla ilgili sorunlar, Mars doğum haritasında veya D-9 Navamsha haritasında aşağıdaki evlerde olduğunda ortaya çıkar:

Mars en çok etkilendiğinde ve Kuja dosha iptal edilmediğinde, aşağıdaki evlerde Mars'tan aşağıdaki sorunlar ortaya çıkabilir:

2. ev : Aile hayatı etkilenir; mali sorunlar evlilik hayatını etkileyebilir; cinsel enerji kötüye kullanılabilir; sert konuşma ve küfür etme eğilimi ve ortaklar arasında iletişim sorunları ve yanlış anlamalar.

4. ev: Sorunlu çocukluk ve anne ile kopuk ilişki veya erken ayrılık evliliği etkileyebilir ve aile hayatı saldırganlığa, rahatsız ev yaşamına, sık sık kavgalara yol açabilir.

7. Ev: Partnerlerle kavga etmek ve tartışmak; agresif cinsel enerji sorunlu olabilir; ortaklar bencil veya kızgın veya kaba veya düşüncesiz olabilir; Erken yakınlık ve cinsel tutku, aşkla karıştırılır ve erken evlilik uyumsuzluğuna yol açar.

8. ev : Mağdur olmaya ve mağdur olmaya, kopuk ilişkilere yol açabilir; skandallarla ilgili sorunlar; kavgaya yol açabilecek üreme sorunları; ortak finansman ile ilgili sorunlar. Eşin erken ölüme yol açacağı düşünülürse, kazalar, kayınvalide ile sorunlar ciddi şekilde etkilenirse.

12. ev: Çiftlerle cinsel ilişkileri bozabilir; aşırı harcama kavgaya yol açabilir; evlilikte güvensizlik ve evlilikte fedakarlık yapamama çünkü kişisel ego fedakarlık ve uzlaşma ihtiyacına izin vermeyebilir; bazen bekarlık ve yakınlık arasındaki çatışma, evlilik kavgalarına yol açabilir.

İnsanlar Kuja dosha'yı görmekte ve bunu bir çizelgede bildirmekte hızlıdırlar ancak bu problemin birçok modifikasyonu vardır:

1) İlk olarak, Mars'ın olgunlaştığı 28 yaşından önce  eğilimindedir,  28 yaşına kadar evlenmemeleri gerekiyor bu nedenle haritalarında bu konuyla ilgili yaşlı çiftler dersleri almış olabilir.

2) Her iki partnerde de Kuja dosha varsa, birinin saldırganlığının diğer ortağa zarar vermeyeceği düşünülür, çünkü “uygun rekabet” ve onu özgür ruhlu ve alıngan bir şekilde dışarı atma yeteneği olacaktır.

Evlilik Venüs ve uyum ile ilgili olduğu için gerçekte bu bir çözüm değildir, ancak bazı çiftler kavga ateşi ve gelebilecek nihai tutku gibi gelir ve bazen bu kısa bir süre için işe yarayabilir ama sonunda Venüs ve dişi yorulur ve yorulur. onun dharma ve doğal unsurunun dışında ve bu ilişkiye ağırlık verecektir. Bu durumun gerçekliği, Kuja dosha sahibi iki kişinin birbiriyle evlenebileceği basitlik kuralının ötesindedir.

Kuja Dosha'nın yenme  Yolları


1) 28 yaşından sonra evlenin ve çok flört edin ve Marslı egonuzun ve doğayı kontrol eden ya da doğayla savaşan egonuzun nasıl ortaya çıktığının farkına varın.


2) Mars enerjisinin tutkuyu arttırdığı ve tutkunun ötesine geçebileceğiniz, tutkuyla eğlenceli ve sevgi dolu bir şekilde savaşabileceğiniz bir partner bulun.

3) Bu durumu düzeltmek için düzenli olarak Hanuman Chalisa yapın.

4) Profesyonel danışmanlığa katılın.

5) Partnerinize evet demeyi ve taviz vermeyi öğrenin ve her şeyin sizin istediğiniz gibi olması ihtiyacından vazgeçmeye istekli olun. Kontrol etme, hükmetme ihtiyacının farkında ol. Öfkenizi yönetmenin yollarını bulun.

6) Çocukluğundan ve annenden olan ilişkinizi iyileştirin (2. ve 4. evdeki Mars)


7) Sıcak ve baharatlı yiyeceklerden uzak durun ve pitta dosha'yı sakinleştirin ki cinsel saldırganlık ve kavganın üstesinden gelinebilsin.

8) Mali danışmanlık alarak ve güven kazanarak finansmanı ortaklaşa ve adil bir şekilde (8. ve 12. Mars'ta) ele almayı öğrenin. Bu alanda çekişme olmaması için ayrı finansman ve çek hesapları oluşturun ve kırgınlık olmaması için ortak finansmanı dikkatli bir şekilde planlayın.



Manglik dosha için önemli ipuçları


1) Mars, Koç, Akrep, Yengeç veya Oğlak burçlarını işgal ettiğinde ve Kendra evinde (1., 4., 7. veya 10.) zehirinin çoğunu kaybeder ve bir iyilik haline gelir.


2) Yukarıdaki durumda Mars 1., 4. veya 7. evde olsa bile manglik dosha yoktur.


3) Mars Jüpiter ile birleştiğinde veya yakından bakıldığında, Manglik dosha mevcut değildir.

4) Mars kendi burçlarında veya D-9'da (navamsa) yüceltilmiş olarak, ana rashi haritasında potansiyel bir Manglik dosha'yı da geçersiz kılar

5) Anlaşılması gereken en önemli şey, 7.  Bhaav yönlerine bakın - tam bir resim). 7. evin ne kadar faydalı yönü varsa, evlilik / birliktelikler ve eşle ilgili sonuçlar o kadar iyi olacaktır.

6) Genel olarak, 'genel' malefiklerin 2 veya daha fazlası 7. evi etkilediğinde - Rahu, ketu, satürn, mars ve Güneş, o zaman olumsuz durumun ağırlığı, tek başına 7. bhav'ı etkileyen herhangi bir gezegenden daha fazla yoğunlaşır..

8) Benzer şekilde, ashtakvarga şemasında Mars'ın BAV bindusu herhangi bir burçta 5 veya daha fazla olduğunda, sonuçları orada çok olumlu olma eğiliminde olacaktır. Mars 7. bhav'da yer alıyorsa ancak 6 BAV puanına sahipse, bu burçtaki çoğu gezegenden destek aldığı için evliliği veya eşi genel olarak asla engelleyemez.

9) Mars bir yıldız falında negatif olsa bile, 28 yaşında olgunlaşır. Böylece, 28 yaşından sonra Mars'ın olumsuz etkileri azalmaya başlar (mantıksal anlamda bir kişi daha sabırlı ve uzlaşmacı olma eğilimindedir) ve bu nedenle Manglik dosha'nın kaybetmesi, bir kişinin hayatının 28. yaşından sonra güçtür.


10) Mars bir üçgen (1,5 veya 9) eve sahip olduğunda, burçlar için işlevsel olarak faydalı bir gezegendir ve bu nedenle, diğerlerinden daha az zarar verme eğiliminde olacaktır.

Sonuç - Bir bireyin evliliği veya eşiyle ilgili herhangi bir şeyi tahmin etmeden önce, her zaman olduğu gibi burçları bir bütün olarak analiz edin. Manglik dosha temel tanımı gereği vardır, ancak burcun geri kalanına ve Mars'ın haysiyetine göre, lagna ve Ay'dan 7. evin ve 7. evin lordu saygınlığı, burcun nihai sonucunu belirleyecektir ve kişi, bir burçta sadece Manglik dosha'nın varlığı.









Haritanızda Ay'dan Kuja Dosha'ya (Mangal Dosh) sahip olmak ne anlama geliyor?
Birçok mangal dosha türü vardır. Kariyerle ilgili mangal dosh, evlilik hayatıyla ilgili mangal dosh, uzun ömürle ilgili mangal dosh vb. Burada esas olarak evlilik hayatıyla (ve ayrıca uzun ömürle) mangal dosh'a odaklanıyoruz.



Mars yükselenden 2,4,7,8,12 sıralarda yer aldığında buna kritik mangal dosh denir.



Mars, Venüs'ten 2,4,7,8,12 yerde bulunduğunda buna orta derecede mangal dosh denir.



Mars, Ay'dan 2,4,7,8,12 yerde bulunduğunda, buna sıradan veya düşük mangal dosh denir.



Bir kişi yukarıdaki kombinasyonların tümüne veya herhangi ikisine sahip olduğunda, daha etkili bir mangal dozu olduğu söylenir.


Ay'dan mangal dosh




Genel olarak, Ay'dan gelen mangal dosh sıradan biri olarak bilinir. Ay, bir kişinin zihinsel tutumunu temsil eder. Yani Ay'dan bir mangal dosh varsa, o zaman temelde kişiyi sıradan ve huzurlu aile hayatına doğru yönlendirir/hazırlar.

Erkek/kızın evlilik hayatıyla çok ilgilendiğini veya evlilik ve evlilik hayatını sevdiğini ima eder.



Venüs'ten mangal dosh



Venüs'ten gelen mangal dosh, Ay'dan gelen Mangal dosh'tan daha güçlüdür. Kişinin doğum haritasında Ay sadece aklı gösterir.

Ancak Venüs, bir şeye olan tutkuyu (şehveti) ifade eder.

Bu şey, eğer 5., 7. evlerle ve ayrıca Mars'la ilgiliyse, sıradan bir insan (erkek/kız) 7. ev anlamlarının dürtüsüne/yoğunluğuna katlanamaz/yüzleşemez.

Basitçe ve doğrudan ima eder - "Venüs haritada şımarıktır". Kişinin etik olmayan şeylere tutkusu (şehveti) olduğu anlamına gelir. Mars kişinin dürtüsünü, gücünü ve enerjisini temsil eder.

Bu kuvvet Venüs'e ve 7. eve doğru kaydırılırsa, hayattaki haksız/etik dışı olayları beraberinde getirir ve/ve temel insan doğasını yok eder/zarar verir.


Normalde, dünyadaki insanların %95'inin çizelgelerinde bir tür mangal dosh bulunur.

İnsanların yaklaşık %50'sinde Ay'dan Mangal dozu vardır (sıradan aile hayatı).

İnsanların yaklaşık %25'inde Venüs'ten Mangal dosh (anormal aile hayatı) vardır.

İnsanların yaklaşık %20'sinde Yükselen (hasarlı evlilik hayatı) Mangal dosh vardır.


Geriye kalan %5'lik kesim ise genel olarak evliliğe ve evlilik hayatına ilgi duymamakta ve dini ya da manevi bir hayat sürebilmektedir.

Hayırseverlik: Salı günleri genç erkeklere kırmızı kumaşlar, kırmızı mercimek, ghee ve karabiber bağışında bulunun.

· Oruç: Salı günleri.

· Pooja: Kartikeya veya Hanuman pooja.

· Rudraksh: Üç mukhi (üç yüzlü) Rudraksh giyin.


(1)Evlenmemiş 6 kıza 6 gün süt verin.

(2) Gümüş veya pirinç bağış yapın.

(3) Kayınbiraderinize Amcanıza iyi bakın.

(4) Çocuğunuzun doğum zamanında şekerleri dağıtmayın, tuzlu şeyleri dağıtın.

(5) Çocuğunuzu altın ve sarı renk giydirmeyin. .

(6) Yemekten sonra misafirlere tatlılar servis edilir.

(7) Kardeşine iyi bakın tartışmalardan kaçının


(8) Evinize süs bitkileri yerleştirmeyin.

(9) Sadece köpeklere pişirilen 8 tatlı ekmek verin.

(10) 3 metalden yapılmış bir halka takın.

(11) Daima boynunuza bir gümüş zincir takın.

(12) Büyükanneden gümüş alın ve boynunuza geçirin.

(13) Dul bir kadına ve yetimlere iyi bakmalısın.

(14) Mars'ın etkileri oldukça zayıfladığında, balla bıçak dolu çuvalı toprak izole bir yere gömün.

(15) Merkür, Mars'ın en büyük düşmanıdır. Mars ile bir araya geldiğinde, o kişinin anne ailesini yok edecektir. Annesi olan dayısı evinden ayrılıp uzak durursa, o sadece güvende kalır. 100 gün boyunca gümüş giyilerek, Merkür'ün kötü etkileri hafifletilir.

(16) Dul kadınları kutsayın asla yalan söylemeyin hakkında konuşmayınız

(17) Yemeklerinizi mutfakta otururken yiyin.

(18) Evinizde karanlık bir odada uyuyun .

(19) Dini yerlerde pirinç bağış yapın.

(20) Kardeşine kuzenlerine iyi bak.

(21)Salı günleri için sütle karıştırılmış bali yaşlı insanlara verin.

(22) Evinizde herhangi bir paslanmış silah bulundurmayın.

DAHA FAZLASI..

NEW 1028998311689564789

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item