Jupiter

Jüpiter'in Cinsiyeti: Eril. karaka : Bilgi ve Servet.

Jüpiter, ilişkiyi gösterir: Çocuklar.Bakan veya Kraliyet Danışmanı.

Jüpiter'in Mizaç: Hafif, ve Yumuşak Kalpli.

jüpiter'in Kastı : Brahman veya Rahip.

Jüpiter'in yön kuvveti: Kuzey doğu bir beş dokuz on İki Evde.

Jüpiter'in Zayıflığı: Yedinci Ev altıncı ev

Jüpiter burcu yönetiyor: Yay ve Balık.

Jüpiter'in yüceltme belirtisi: yengeç . debil Oğlak.ikizler

Jüpiter'in arkadaşları: Güneş, Ay ve Mars.

Jüpiter'in düşmanları: Merkür ve Venüs Rahu

Jüpiter şununla nötrdür: Saturn.ketu

Jüpiter'in Vimshottari Dasha dönemi: On altı yıl.

PUNARVASU NAKSHATRA , VİSHAKHA NAKSHATRA VE PURVA BHADRA NAKSHATRA 

jüpiter tarafından vücut kısmı: Karın.günü : Perşembe. yön: Kuzeydoğu. sarı menekşe ve mor

Jüpiter’in yönettiği metaller: Altın. taş: Sarı Safir.Topaz

Jüpiter tarafından yönetilen renkler: Sarı.tatlar: Tatlı lezzetleri.

Vedik astrolojide Jüpiter gezegeni büyük bir öneme sahiptir. İnsanları zengin, emir veren, bilge, manevi, eğitimli, kültürlü, liberal ve cömert yapan hayırlı bir gezegendir. Jüpiter gezegeni, Güneş Sistemindeki en büyük gezegenlerden biridir.


jupiter   guru jupiter
 

JÜPİTER'İN VEDİK ASTROLOJİDEKİ ÖNEMİ


Jüpiter; 1, 2, 5, 9 ve 11. evlerde güçlüdür. Köşe evlerde de olması gücünü arttırır. 1. evde evde "digbala" gücü kazanır. 6-8-ve 12. evde olması tercih edilmez. Balık ve Yay burçlarını yönetir ve bu burçlarda rahat çalışır. Yengeç burcunda yükselimdedir Oğlak terazi ikizler başak burcunda düşer. Köşe evlerde ,kendi burcunda (Yay-Balık) ve yükselimde olduğu burçtaysa (Yengeç) "hamsa yoga" dediğimiz bir yoga ile özel bir güç kazanır. Kişiye, yüksek talih ve erdem verir.

Guru gezegeni, doğum haritasındaki en etkili gezegenlerden biridir ve Venüs gezegenine düşmandır..

Jüpiter gezegeni güçlü olduğunda, kişi büyük olasılıkla çocuklar, zenginlik, para ve ruhsal başarı ile kutsanacaktır. Bununla birlikte, etkilenen Jüpiter hayatımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Kişi çocuklardan ve servetten yoksun olabilir. Kişi toplumda saygı ve şeref alamayabilir.



Jüpiter gezegeninin özellikleri

Jupiter Kadın haritalarında ise "eş" temsilcisi gezegendir. Bir kadının evleneceği ya da birlikte olacağı kişiden beklentisi Jüpiter'in konumuna göre belirlenir.

Örneğin; Jupiter'i koç burcunda cesur savaşçı öncü cazibeli tiplere çekilebilir

Jüpiter'in etkisiyle doğan insanlar, saygılı, itaatkar, dürüst ve insanların refahına eğilimli.


 JÜPİTER


Evrende farklı türdeki gazlarla ve sıvı nesnelerle dolu dev bir gezegendir. Dünya için Ay'a sahip olduğumuz gibi Jüpiter'in de Ay'ı var. Brihaspati'nin gök cismi üzerinde 11 uydusu varken, bir Ay'ımız var.

Büyük, parlak ve kaynayan bir gezegen olduğu için geceleri herkes gökyüzünde görebilir.

Jüpiter gezegeninin mitolojik hikayesi

Jüpiter, karanlığı, bilgeliği kovmak içindir ve büyük bir bilgeliğe sahiptir. Dolayısıyla, Dakshinamurthi Tanrısını temsil eder. Ayrıca Guru gezegeninin tanrının öğretmeni olduğu ve dolayısıyla ilahi bir güce sahip olduğu söylenir.

Sanskriti'de buna "Devguru" denir.Yunan halkı 'ZEUS' adını verirken. Mısır halkı ona "Ammon" diye saygı duyuyor.

JÜPİTER'İN ASTROLOJİK ÖNEMİ.

Jüpiter gezegeni yerel halkın temsilcisi yapar. İş, kariyer, meslek ve evlilik hayatında vb. Olağanüstü başarı getirir.

Jüpiter gezegeni, zayıflatıldığında, Satürn, Rahu, Mars gibi zararlı gezegenlerden etkilendiğinde ve Güneş'le birlikte yandığında da zararlı olabilir. Kötü yerleştirilmiş Jüpiter, bir insanı yoksullaştırabilir.

Uğurlu Jüpiter, kişiyi iyi bir eğitimci, öğretmen, sayman, rahip, sosyal hizmet uzmanı yapabilir ve kişiyi manevi organizasyonun başına getirebilir.



JÜPİTER'İN DASHA VE ATARDASHA


Jüpiter gezegeni, Vimshottari Dasha sistemine göre 16 yıl boyunca bir yerlinin yaşamını yönetir.

Jüpiter gezegeni yüceltilirse, kendi imzasını taşırsa ve dostça bir işarete yerleştirilirse, o zaman kesinlikle sağlık, mutluluk, uyum, para, zenginlik, sosyal statü, zeki ve sağlıklı çocuklar ve itibar getirecektir.

Guru gezegeni, Jüpiter'in gücünü düşüren Guru Chandal yogayı yaratan Rahu ve Ketu ile birleştiğinde.

Guru Chandal yoga, kişi için kötü sonuçlar getiren son derece uğursuz bir yogadır. En iyi çabaya rağmen, Guru gezegeni Rahu ve Ketu ile birleşmişse, insan için iyi bir sonuç sunmaz.



Jüpiter'in diğer gezegenlerle birleşimi ve sonucu



Jüpiter gezegeni, Güneş, Ay, Mars, Merkür, Venüs ve Satürn gibi diğer gezegenlerle birleştiğinde farklı sonuçlar verir.



Jüpiter gezegeni, Ay'dan Kendra'da konumlandırıldığında Gajakeshari yogayı da yaratır. Gajakeshari yoga, kişiyi zengin, güçlü kılar ve belagat armağanı verir. halkın önünde bir konuşmacı yapar.



Jüpiter gezegeninin Güneş'le birleşimi, kişiyi iyi huylu, yumuşak sözlü ve yüksek fikirli yapabilir. Bu aynı zamanda kişiyi samimi, dürüst ve arkadaşça kılar. dostluğu uzun sürüyor.



Jüpiter gezegeninin Ay ile birleşmesi, yerli asilleri düşünceli ve yardımsever kılar. Aynı zamanda kişinin genel olarak başarılı olmasına yardımcı olur.



Jüpiter'in Mars'la gezegensel birleşimi, kişiyi aktif hale getirir ve polis departmanının veya savunmanın başı haline gelir.



Jüpiter'in Merkür ile birleşimi, entelektüel, zengin ve araştırma odaklı yapar.



Venüs'ün Jüpiter ile birleşmesi, kişiyi maddi olarak başarılı, zengin ve müreffeh yapar. Venüs Jüpiter ile birleştiğinde kişi asla fakir olmaz.

SAKATA YOGA


Ay ve Jüpiter burçta birbirinden 6,8 veya 12 nci konumdayken Sakata Yoga oluşur. Yoga, her zaman hayatta kral gibi sonuçlar verebilecek en hayırlı anlamına gelmez. Sakata Yoga çok hayırlı bir yoga değil. Yogaya neden olan Ay gezegeni en hızlı hareket eden gezegen olduğundan, insanlığın en az beşte biri korkunç Sakata Yoga'dan muzdarip olabilir. Fakat bu yoganın farklı bireyler için sonucu nasıl olacak, yogaya neden olan gezegenleri değerlendirmemiz gerekiyor.

Aynı şekilde, Sakata yogaların sonuçları da bir kişinin temel özelliklerinden ve bir kişinin temel kişiliğinden bahsederken değişmez.

Sakata yoga doğan kişi hayatın içinde aynı anda bir tekerlek gibi yükselip alçalır. Başarı geç gelir ve belli bir noktada elde ettikleri her şeyi kesinlikle kaybederler.

KENDRA'DAKİ JÜPİTER VE AY, GAJKESARİ YOGA'YI OLUŞTURUR, BU NEDENLE SAKATA YOGA, GAJKESARİ YOGA SONUCUNUN TAM TERSİNİ HAYATA GEÇİRİR.

Sakata Yogası olan kişi her zaman stresli, yorgun ve sürekli bir tür sıkıntı içindedir.

Çoğunlukla Shakata Yoga olan kişi, akıl ve bilgelikten ziyade arzularının arkasında koşar.

Genellikle karşı cinse karşı güçlü bir çekiciliği vardır.

Genellikle içlerinde boşluk hissederler.

Sakata Yoga'nın en iyi yanı, hepsini kaybettikten sonra huysuz bir şekilde yoluna girecek olmasıdır.

Sakata Yoga sizi her zaman güvensiz hissettirir, böylece her şey yeterince iyi gitse bile eğrinin de düşeceğini bildiğiniz için hiçbir şeyi kabul etmeyeceksiniz.

GÜÇLÜ BİR JÜPİTERİN ETKİLERİ


Jüpiter faydalı olduğunda, iyi Sağlık ve Uzun Ömür sağlar.kişi neşeli, umutlu, canlı, insancıl ve geniş fikirli bir doğaya sahiptir. Dünyevi bilgelik, iyi şans ve haysiyet, sosyal ve ahlaki başarı, sağduyu, ilerleme ve tüm çabalarda çok fazla genişleme bahşeder. Şiddetli hastalıklardan bile hızlı iyileşmeler sunulmaktadır. para kazanmak için adil yollar kullanır ve asla başkalarının kaybından yararlanamaz.

ZAYIF BİR JÜPİTERİN ETKİLERİ

Jüpiter etkilendiğinde, aşırı iyimser, dikkatsiz, kumarbaz, fakir, popüler olmayan, cömert fikirlere sahip olan aşırılıkçı yapar. Yanlış umutlar, spekülasyonda başarısızlık, çocuklar yüzünden endişelenme, başkalarına güvenerek kaybetme, yanlış değerlendirme, yanlış hesaplama vb.


FİZİKSEL GÖRÜNÜŞ


Jüpiter doğal altın rengini, kahverengi gözleri ve saçı verir. Jüpiterler gençlikte iyi bir büyüme sergilerler, kaslı bir vücuda sahipler ve büyümeleri için saygı duyulacak kadar şişman hale geliyorlar. Jüpiterler, şişman ve uzun bir vücuda sahiptir ve bilgilidir. Yüksek ve ağır bir sesi var.

#dolunay #vedıkastroloji #astrolojikozmik #vedıkastrologaligül #astrolojiizmir #mantra #finansalastroloji #rektifakasyon #astrografya #remdy #love #jyotishastrology #borsa #altın #borsa #bitcoin #karma #ayurveda #lilith #lilithkaraay #juno #nakshatra #yoga #magıc

#hintastrolojisi #vedıkastroloji #vedıkastrolog #astrolojiizmir #astrolojikozmik #bitcoin #finansalastroloji #astografi #rektifikasyon #koçburcu #boğaburcu #ikizlerburcu #yengeçburcu #aslanburcu #başakburcu #teraziburcu #akrepburcu #yayburcu #oğlakburcu #kovaburcubalıkburcu #ketu #rahu #teraziburcundaketu #rahukoçburcunda #love #evlilikastroloji #jostiyh

 

#ashleshanakshatra #mragashiranakshatra #revatinakshatra #arudranakshatra #anurdhanakshatra #maghanakshatra #moolanakshatra #vishakanakshatra #vedıkastrolog #astrologaligül #astrolojikozmik #hastanakshatra

#purvaphalguninakshatra #krithikanakshatra #hastanakshatra #swatinakshatra #astrolojikozmik #chitranakshatra #mrigashirshanakshatra #ardranakshatra #Vishakhanakshatra #Anuradhanakshatra #UttaraAshadhanakshatra #uttaraphalguninakshatra #jyeshtanakshatra #chhitranakshatra #izmir #karma #uttaraashadhanakshatra #shatabhishanakshatra


DAHA FAZLASI..

NEW 2645429383467964173

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item