Navamsa D 9 Harita

     Navamsa  D 9 Harita 

Bu, her burcun her biri 3 derece 20 dakikalık 9 eşit parçaya bölünmesiyle hazırlanır. Böylece zodyak 108 eşit parçaya bölünmüştür.

Bu, eşin/kocanın davranışlarını bilmek için incelenir. Bu aynı zamanda genel yorumlar için de kullanılır. Birçok yoga sadece bu çizelgede bulunur.

1. Navamsa Yükselen lordu faydalı olduğunda ve kendi burcunda, Kendra veya Trikona'daysa, kişi evlilikten mutlu olur.

2. Navamsa Yükselen lordu 2. veya 11. evde olduğunda ve güçlü olduğunda, evlilikten sonra serveti ödüllendirir. Etkilenirse veya 8. veya 12. evde bulunursa, kişi evlilik mutluluğundan mahrum kalır.

3. Yükselen haritasındaki farklı gezegenlerin potansiyeli Navamsa haritası yardımıyla değerlendirilir. Yükselen ve Navamsa haritasında bir gezegen aynı burçtaysa Vargottam olarak adlandırılır. Bu tür gezegenler refah, şöhret ve başarıyı ödüllendirir.

4. Vargottlama Navamsa'da doğum hayırlı olarak kabul edilir.

5. Yükselen lord ve Navamsa lordu arkadaşsa, kişiye yaşamda evlilik mutluluğu bahşeder.

6. Yükselen lord, Yükselen haritasında yoga karak ise ancak Navamsa haritasında etkilenmişse, o zaman o yoga zayıflar.

7. Yükselen haritasında bir gezegen zayıfsa veya etkilenmişse, ancak Navamsa haritasında güçlü ve iyi yerleştirilmişse, o zaman Mahadasha'nın 2. yarısında iyi sonuçlar verir ve bunun tersi de geçerlidir.

8. Eğer Yükselen Vargottam ise (Yükselen'in Yükselen haritası ile Navamsa haritasının burcu aynı olacaktır) ve Yükselen Ay dışında 4 gezegenden görünüm alıyorsa kişi çok fakir/sefil bir ailede doğmuş olsa bile kral olacaktır.

9. Yükselen lordu Vargottam ise ve 1-4-7-9-10 evlerde konumlanmışsa, 9. ev lordu da Vargottam'dır ve kendi veya yüce burcunda Açı veya 9. evde konumlandırılmışsa, kişi büyük olacak kral.

10. Çok parlak Ay Aslan Navamsa'daysa ve uğurlu gezegenler (malefik ile kavuşum değil) Açısal evlerdeyse, kişi kral olacaktır.




NAVAMSA Vargothamam gezegenin olumlu etkileri
 
1. Güneş: Felsefi tutum, iyi hafıza, güzel ses, kendini tatmin, popülerlik, şöhret, yaşamda iyi bir durum, manevi öğrenmeye ilgi.

2. Ay: Tarafsız tutum, sertlik, iyi hafıza, akıl ve istediğini elde etme..

3. Mars: Teşvik, hayatında yükselme ve düşme, astrolojiye ilgi.

4. Merkür: Kapasite, başkalarını ikna etmek, konuşmak, yardımseverlik, astrolojiye ilgi, etkileyici konuşma, keskin zekâ.

5. Jüpiter: İyi gelişmiş fizik, zeka, gerçeği aramak, başkalarını anlama kapasitesi.

6. Venüs: Astroloji bilgisi, fiziksel cazibe, artılarını ve eksileri analiz yeteneği.

7. Satürn: Uzun ömür, tutumluluk, arzularını kontrol yetisi, bencillik, dikkatsizlik, başarı.

RAHSİ NAVAMSA Vargothamam gezegenin olumsuz etkileri

 
1. Güneş: Zayıf Görme, baş ağrısı, kan dolaşımı bozuklukları, kemik gücünü etkileyen, kellik, çarpıntı, Pittha neden hiper-huzursuzluk, ateş, ve tüm sorunlar verir.

2. Ay: Ruh sapmaları, adet bozuklukları, deri hastalıkları, anemi, nerveousness, efüzyon – bazen ciddi doğa, rahim problemleri, ödem, tuberclosis vb,hastalıklar.

3. Mars: Kan üzerinde kontrol kaybı BP sonuçlanan doku kırılmaları, ateş, yanık, zihinsel anormallikler, çekingenlik zaman zayıflatma veya tumer vb düşman evlerde, yaralar, sinirlilik, patlamalar, epilepsi hastalarıklarından muzdarip olurlar…

4. Merkür: Ruhsal bozukluklar, sinir bozuklukları, sinirli sinirler, arıza, nöroma, leucoderma, aşırı , baş dönmesi, iktidarsızlık, sağırlık, duyarlılık ve alerji vb gevezelik ,

5. Jüpiter: Sarılık, karaciğer, vertigo, tembellik, herhangi bir hastalığın kronikleşme, safra kesesi hastalıkları, genel halsizlik, idiosynchrosies, aneamias, uyku hastalığı ve bir şey hastalıkları aşırı yağ nedeniyle, diyabet

6. Venüs: Rahim hastalıkları, genetal organları, duyarlılık, kan çıbanı, diyabet, darlık üretra, mesane veya böbrek taşları, parotitys öfori, lakrimal sıkıntılar, cinsel organlarda hastalıklar,

7. Satürn: Hastalıkları, kanser ve diğer tumers, eklem hastalıkları Felç, kemik, kronikleşme, romatizma hastalıkları, sinir arıza vb,

8. Rahu: Hıçkırık, eylem yavaşlık, beceriksizlik, bağırsak hastalıkları, delilik, ülser, cüzzam, genel halsizlik, çıban, varis, dalak ve böbrek üstü vb hastalığı,

9. Ketu: Bağırsak solucanları, ateş, yüksek tansiyon, sağırlık, bozuk konuşma neden Mars karşı olarak düşük kan basıncı. Ketu aynı zamanda belirli kombinasyonları ile yüksek kan basıncı üretir.

Navamsa  d 9 Harita


Navamsa kullanarak bir gezegenin gücünü değerlendirmek için bazı basit kurallar vardır.

1. “Vargottama”, gezegenin Rasi ve Navamsa'da aynı evlerde yada burçlarda olduğu bölümdür.Böyle bir gezegen sonuç almak için son derece önemlidir ; Gezegen Dasa kesinlikle olay olacak.

( Bir çok astrologlar basitçe bir gezegenin Avastha'sına bakarlar ve onu zayıf olarak görürler. Vargottama son derece güçlü olduğunda Koç'ta güneş doğarken, onu zayıf olarak adlandırmayacağım. )

2. Navamsa'daki yüceltilmesinde veya kendi işaretinde bulunan bir gezegenin güçlü olduğu düşünülmeli ve genellikle lordu veya Karaka imzası ile ilgili olarak iyi sonuçlar vermektedir. Güçsüzlüğünde bir gezegen Navechsa, Neechbhanga tarafından dengelenmediği sürece zayıftır.

3. Navamsa'da burç değişimi (Parivartana) bulunan bir gezegenin güçlü olduğu düşünülmelidir.

4. Rasi'de veya Navamsa'da, Navamsa'da bir Karaka tarafından konjonktür edilen veya taranan bir evin efendisi iyi sonuçlar verir.

Örneğin, eğer Rasi'nin veya Navamsa'nın 7. lordu Venüs'e bağlı değilse, eşe ilişkin iyi sonuçlar verir.


5. Navamsa'daki Düğümler tarafından bir gezegene acı çekmek, tuhaf ya da çarpık sonuçlar verir.
Örneğin, Navamsa'da Rahu tarafından etkilenen Jüpiter, çocuklara mutlaka zarar vermek anlamına gelmeyebilir; ilişkideki bazı problemleri veya onlara karşı kayıtsız bir tavrı gösterebilir.

6. Navamsa evlilik ve eş için haritasıdır. Bir insanın evlilik hayatının nasıl olacağının en iyi göstergesidir.

Rasi'de 7. sırada bir malefik kötüdür ama Navamsa'da daha kötü.

Navamsa çizelgesindeki 7. Efendimiz veya Venüs'e yapılan çekimler evlilik için kötüdür; Bu, söz konusu gezegenlerin Rasi'deki düzeninden bağımsız olarak geçerlidir.

7. Kendi içinde ya da yüceltmeyen gezegenler için Navamsa imtiyaz sahibinin pozisyonu, gücü ve Rasi lordluğu büyük bir etkidir.

Örneğin Merkür'deki 10. Lordu, Navamsa’nın iletişim veya muhasebe alanında bir kariyer gösterebileceğine hükmetti.

Mars'taki 10. lord, Navamsa'nın ameliyat veya kariyer ya da mühendislik alanında kariyer anlamına gelebileceğine karar verir.

8. Navamsa'da bir arada veya muhalif olan gezegenlere, sonuçları tahmin ederken öncelik verilmelidir.

Örneğin: Navamsa'daki Venüs'ün karşısındaki Mars, 10'uncu Drishti ile Satürn'ün belirttiği. Burada Venüs muhalefeti Satürn boyutundan daha önemlidir. Bir kardeşi belirtir (Mars kardeşler için Karaka olduğundan), kadın, sanatsal eğilimleri (Venüs'ün önemi).

Merkür'ün Navamsa'sındaki Mars Rahu veya Ketu kavuşumu cilt veya mide problemleri verir.

Venüs, Navamsa'daki Rahu ya da Ketu'yu kavuşumu .

kişi kendi çevresinden değil yaşadığı çevrenin tamamiyle zıt halkın dışındaki biriyle evliliği verir. ilişkilerde problemler veriyor.

NAVAMSADA SATÜRN dispiratör yerleşen Ay kişiyi çimri maddeye takıntılı olduğunu veya parayla ilgili bir saplantı olduğunu gösterir .


Navamsa'daki Ay ve Mars dispiratör yerleştiğinde kadınlarda jinekolojik sorunları ve erkeklerde kanla ilgili sorunları göstermektedir.

Bu özellikle birleşme yengeç veya Akrep'te meydana geldiğinde geçerlidir.

VENÜS, Jyeshtha'da Vargottama olsa da, hala ilişki problemleri verebilir.

Yüceltmede Jüpiter veya Navamsa'da kendi burcunda genellikle yaş arttıkça kişiye sağlam bir finansal pozisyon verir.

Aslan burcunda Navamsa'daki SATÜRN, Vargottama hariç, neredeyse her zaman kötüdür.

Koç Navamsa'da Güneş kişiler çoğu insandan daha erken kelleşiyorlar. Ayrıca büyük alınlara sahip olma eğilimindedirler.

MARS Navamsa'daki Venüs, ilişkilerde agresif, duygusal bir görünüm verir.

Navamsa'daki Mars Venüs değişimi, evliliğin başarısızlığını veya evliliğe yol açmayan bir aşk ilgisini gösterebilir. Ayrıca sadakatsizlik veya çok sayıda ilişki olduğunu gösterebilir.

Bütün bu kurallar, Rasi haritasının önemine zarar vermeden uygulanmalıdır.Gezegenlerin Nakshatra yerleşimleri ve yöneticileri açısından sonuçları çok önemlidir. Navamsa, Rasi'yi tamamlayan bir araç olarak görülmeli, onunla başa çıkacak bir şey olarak değil! Navamsa, içimizdeki İlahi'nin bir penceresidir, servetimizin, kaderimizin ölçüsüdür.

Doğum saatinin doğru olması çok önemlidir çünkü

Vedıc Astrology Rektifikasyon Detayı
12 alt Varga harita Yükselen değişimleri
D-1- iki saat içinde değişir
D-2- her 1 saatte bir değişir
D-3- her 40 dakikada bir değişir
D-4- her 30 dakikada bir değişir
D-7- her 18 dakikada bir değişir
D-6-her 15 dkaikada bir değişir
D-9- her 13 dakikada bir değişir
D-10- her 12 dakikada bir değişir
D-12- her 9 dakikada bir değişir
D-24- her 5 dakikada bir değişir
D-30- her 4 dakikada bir değişir
D-60- her 2 dakikada bir değişir
#Vedıkastroloji #vedıcastrology #hintastrolojisi #astrology #karma #astrolojikozmik #izmir #horoskop #astrolojidanışmanlığı #rektefikasyon #astrolojieğitimi #meditasyon #finansalastroloji #mantra #yantra #astrolojidanışmanlığı #ayburcuhesaplama #vedıkastrolog #rahu #ketu #shani #satürn #vedıkastrolojieğitimi #jyotişa #rahsi #yoga #spritüel #merkür #merkürretro #navamsa


DAHA FAZLASI..

NEW 8863863051903194622

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item