Cengiz han


CENGİZ HAN M.S. 16/15 Eylül 1186 Saat 01:30 satrün saatinde (37 derece kuzey,65 derece doğu)
Gezegen Yerleşimleri:Güneş 169,23;Ay 198,12;Merkür 155,33;Jüpiter 170 Venüs 155,24;Satürn 174,18;Rahu 3,10;Ketu ve Yükselen 100,40;Atamam da 11,2 Doğum anında Rahu Dasa sı: Yıllar 2-5-5 Özellikler: Cengiz Han’ın babası Yasuki,oğlunun doğumu sırasında bir Tatar karşıtı bir harekattaydı.
Doğum günü 1933 yılında yayınlanan National Astrological Journal dan alınmıştır.




Cengiz Han, gerçek ismiyle Temuçin. Kara sınırı olarak gelmiş geçmiş en büyük 2. devleti kuran kişidir. Temuçin, demirci anlamına gelmektedir. Cengiz lakabını daha sonradan almıştır. 21 senede büyük Moğolistan İmparatorluğu’’nun kurucusudur. Bütün Moğol kabilelerini bir araya getirip, o zamanın büyük devletleri olan Çin ve Harzem şahları dize getirip büyük bir imparatorluk kurmuştur.

Cengiz han disiplinliğini katı tutumunu göstergesi Satürn’ün (doğum saatinde gece doğuşudur ),Ay hiçbir melagik gezegen tarafından görünüm almaması Ay göre Mars ve Yükselen ile birlikte olmasındandır.Yükselen su burcudur.Not edilmelidir ki Han ,Onon nehri üzerindeki banklarda doğmuştur.Doğum sırasında,Han sıkılmış yumruğunun içinde bir kırmızı taş gibi ,katılaşmış bir kan pıhtısı ile doğmuştur.

Haritada önemli yogalardan biri ANAPHA YOGA Aydan itibaren 12. Evde gezegenler İyi şekillenmiş organlar,görkemli görünüm,iyi ün,kibar,,kendine saygılı,giyinmeyi ve duyusal zevkleri seven,ileriki yaşamda sadelik ve yalnızlık.bilinçaltında şiddet barındırır..

Haritada diğer önemli husus yükselen langa hareketli burç olup yine yükselen hareketli burça yerleşmesi yerinde duramayan sürekli göçebelik eden yeri geldiğinde ailenden vazgeçen varlık yapmıştır..

Han’ın haritasında en dikkat çeken husus bütün gezegenler Yuva Yoga’yı oluşturacak şekilde iki evde işarette bulunmaktadır.Astrolojistler, bu yoganın dinsizlik ve çocuksuzluğa işaret ederler,fakat burada yoga özellikle 3. ve 4. Evlere işaret ettiği için , Anne ve kardeşlerinle ciddi sorunlar vermiştir.Bir seferinde de, Temuçin üvey kardeşi Bekter’i avladıkları hayvanı bölüşürken anlaşamadığı için öldürdü. Annesi karşı çıksa da, öldürmek üzerine hiçbir zaman pişmanlık göstermedi. Bu olay ayrıca onu ailenin reisi yapmıştı.

Bu yoganın özellikleri diğer Rajayogaların varlığı ile nötralize edilmiştir.
Cengiz Han ,bir göçebe ve bir fatihti.Saravali,(6 gezegen kombinasyonu)Shadgraha yoga kişiyi iyi davranış sahibi,göçebe ve fatih yapar.

Lagna yöneticisi olan Ay bir kendra da ama Ketu ile birliktedir.Ay ,topluluklarla ilgili olduğundan,yöneticisi Ay olan Yengeç etkisinde doğan bu adam büyük isim ve ünden hoşlanmaktadır.Fakat Ketu ile birlikte olan Ay,kişiyi şiddeti seven sinsi ve kadınlara karşı acımasız tehlikeli biri yapmaktadır.

Yogakaraka olan Mars,5. Ve 10. Evi yönetmekte olup upacha gelişim öğrenim seyahatler evine yerleşmiştir.

Güneş ,varlık evi olan 2. Evin yöneticisidir.Jüpiter ,9. Nun yöneticisidir ,Venüs 4. Ve 11. Nin yöneticisidir,Satürn 7. Ve 8. Nin yöneticisidir.Bunların hepsi cesaret evi olan 3. Evde gelişim burcu olan Başak’ta toplanmıştır.

Merkür kendi evinde yücelimdedir.Tribal ve Quadrangular lordların birleşimi güç,zenginlik,düşmanlar üzerinde kesin zafer anlamına gelen güçlü bir Rajayoga oluşturmaktadır.

Cengiz Han yaşamında Önemli Olaylar:Babasını Jüpiter dasa Venüs Bkuthi’sinde kaybetmiştir.

Jüpiter,9. yönetici ve Mars ile birlikte 3. Evde,9. Ev için Marala.Alt lord olan Venüs Pitrushana’dan itibaren maraka ve pitrushana’dan itibaren bir maraka’ya sahip.Aynı etkiler altında Rajayoga’nın Jüpiter ayağı harita sahibinin babasının ilgi alanlarında başarılı olduğuna işaret ediyor. 

Tekrar Güneş Bkuthi’sinde 43 yaşına kadar kesintisiz olarak sürecek olan ve gücünün net bir şekilde ilan edileceği savaşlara katılmıştır.Merkür dasa sı Güneş bkuthi’sinde kendine Cengiz Han lakabını koymuştur.

7. Yöneticisi olan Satürn’ün(savaş ve yabancı larla ilişkiler),sürekli askeri hareketlere işaret eden Yogakaraka gezegen olan Mars ile birlikte olduğu görülmektedir.3. Nün lordu olan Merkür ,upachaya da 3. De yücelimdedir.

Ketu Merkür dosttur ve han büyük gelişim sağlamıştır. Merkür dasası’nın kalan bölümünde ve bütün Ketu dasası boyunca,topraklarını savaşlarla batıya genişleterek Türkistan’daki Jakarta nehrinden Buhara’ya kadar ulaştırdı.Orduları Semerkant’tan Horasan içine Mer’e kadar ve kendini Çin İmparatorluğu’nun neredeyse tamamının kağanı yapacak yerlere kadar ulaştılar.

65 yaşında,Venüs dasa sı,Güneş alt dasasında Moğolistan’da Sal nehrinin banklarında öldü.Majör yönetici olan Venüs,3. De iki güçlü maraka olan Güneş ve Satürn ile birlikte,alt yönetici Güneş ,ölüme işaret eden bir marakadır









DAHA FAZLASI..

Örnek haritalar 5350025917328510418

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item