Navtara sistemi (Dokuz yıldız sistemi)

Navtara sistemi (Dokuz yıldız sistemi)


Navtara sistemi-Hangi nakshatra'nın hayatınız üzerinde ne tür bir etkisi olacağını öğrenmenin hızlı bir yoludur.

Jnama Nakshatra'nıza veya doğum nakshatra'nıza dayanarak hangi transitin sizin için iyi olduğunu anlayabilir ve hangi transitte önemli görevlerden kaçınabilirsiniz

Navtara sistemi (Dokuz yıldız sistemi)

nakshatra'yı 9 kategoriye ayırır.

1-Jnma Tara (doğum yıldızı)

2- Sampat Tara (refah ve servet yıldızı)

3)-Vipat Tara (Uğursuz yıldız)

4-Kshema Tara(Her yerde refah için yıldız)

5-Pryatak Tara (Engel çıkaran yıldız)

6-Sadhak Tara (Başarınızın Yıldızı)

7-Naidhana Tara (talihsizlik yıldızı)

8-Mitra Tara (Senin için hayırlı bir yıldız)

9- Ati Mitra Tara (Size en hayırlı yıldız).


Hangi yıldızın sizin için uğurlu, hangisinin uğursuz olduğunu öğrendikten sonra bunu yapabilir veya kaçınabilirsiniz.

Bu nakshatralarda belirli görevler. Şimdi sizin için hangisinin iyi hangisinin kötü olduğunu nasıl belirleyebilirsiniz? İlk önce doğum yıldızınızı kontrol etmeniz gerekir. Şimdi Jnama Tara veya Doğum yıldızınızdan saymaya başlayın ve 9. nakshatra'ya kadar 1 olmayacak.

Navtara sistemi (Dokuz yıldız sistemi)


Nav-tara çakrasındaki dokuz Tara,


1. Janma Tara – bunda üç ay konağı var. Janma (doğum yıldızı) Nakshatra, Janma nakshatra'dan 10'uncu – bu ay konağı ayrıca Karna nakshatra olarak da adlandırılır Janma nakshatra'dan 19'uncu – buna Adhana nakshatra denir.


Bu üç ay konağından herhangi birinde, ister doğum haritasında ister transit olarak yerleştirilmiş herhangi bir gezegen varsa, bedeniniz / zihniniz üzerinde önemli bir etkisi vardır. Eğer Dusham-sthan'ın efendileri bu nakshtatraları işgal ediyorsa veya burada malefikler varsa, onların zihniniz/bedeniniz üzerindeki olumsuz etkilerini hissedeceksiniz. Buradaki faydalar zihinsel ve fiziksel güç verir. Burada doğumda veya geçiş halindeki gezegenler ortalama sonuçlar verir.

2. Sampat Tara –Janma nakshatranızdan sayılan 2. , 11. ve 20. Nakshatraları sayın bu Tara'yı oluşturur. Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen çok iyi sonuçlar verir. 'Sampat' zenginlik, refah, keyif, iyi şans demektir. Burada doğumda veya geçiş halindeki gezegenler mükemmel sonuçlar verir.

3. Vipat Tara – Janma nakshatra'dan 3. , 12.ve 21.ay konaklarını sayın


. Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, maddi düzeyde uğursuz sonuçlar, hayattaki krizler, tehlikeler, düşmanca olaylar vb. Vipat sıkıntı demektir. Burada doğumda veya geçişte olan gezegenler hoş olmayan sonuçlar verir.

4. Kshema Tara – Janma nakshatra'dan sayılan 4., 13. ve 22. Nakshatralar bu Tara'yı oluşturur.


Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, iyi sonuçlar, refah, refah ve servet artışı sağlar. Bu Tara özellikle en derin anlamda koruma sağlar. Kshema, her yönden refah anlamına gelir. Burada doğumda veya geçiş halindeki gezegenler çok iyi sonuçlar verir.

5. Pratyak Tara – Pratyak muhalefet demektir. 5., 14. ve 23. nakshatra Janma nakshatra'dan sayılır


.Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, hayatta engeller verebilir. Burada doğumda veya geçişte olan gezegenler olumsuz sonuçlar verir.

6. Sadhaka Tara – 6., 15. ve 24. nakshatra, Janma nakshatra'dan sayılır.


Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, başarılar, başarılar ve hedeflerin yerine getirilmesini sağlar. Sadhak 'ne elde edilebilir' anlamına gelir. Burada doğumda veya geçiş halindeki gezegenler çok iyi sonuçlar verir.

7. Naidhana Tara – Janma nakshatra'dan sayılan 7., 16. ve 25. nakshatralar. 

Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, 'Vadha' ölüm, tehlike ve ciddi talihsizlikler olarak da adlandırılan çok uğursuz sonuçlar verir. Naidhana esasen 'atanmış bir son'dur. Burada doğumda veya geçişte olan gezegenler olumsuz sonuçlar verir.

8. Mitra Tara –, 17.ve 26. nakshatralar Janma nakshatra'dan sayılır.


Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, iyi sonuçlar, mutluluk, arkadaşlık vb. verir. Mitra 'dost'tur. Burada doğumda veya geçiş halindeki gezegenler çok iyi sonuçlar verir.

9. Ati-Mitra Tara – Janma nakshatra'dan sayılan 9., 18. ve 27. nakshatralar bu Tara'yı oluşturur.


Bu üç ay konağından herhangi birine yerleştirilen herhangi bir gezegen, kazançlar ve oldukça hayırlı olaylar verir. Ati-mitra bir 'aşırı arkadaş'tır. Burada doğumda veya geçiş halindeki gezegenler iyi sonuçlar verir.


Navtara sistemi (Dokuz yıldız sistemi)


Vedik Astrolojide Navatara Çakra Kullanımı!

Navatara Çakra, Vedik Astrolojinin alanı içinde önemli bir öngörücü kısım oluşturur. 'Navatara' kelimesi, Dokuz anlamına gelen 'Nava' ve yıldızı ifade eden 'Tara' olarak ayrılabilir. Özetle, 27 Nakshatra'nın her biri 9 yıldızdan oluşan 3 eşit parçaya çatallanması olduğu söylenebilir.
 3 bölümün kategorizasyonu şu şekilde gruplandırılmıştır:
Janma - Janma Nakshatra'dan başlayarak ilk 9 yıldız (1'den 9'a)
Anujanma - Janma Nakshatra'dan 10'uncu Tara'dan itibaren sonraki 9 yıldız (10'dan 18'e)
Trijanma - dan başlayan son 9 yıldız Janma Nakshatra'dan 19. Tara (19'dan 27'ye)

Tüm Navatara Çakra şemasının temeli, Ay'ın kişinin doğum haritasına yerleştirildiği Nakshatra temelinden kaynaklanır. Bu belirli Nakshatra, 'Janma Nakshatra' olarak adlandırılır. Örneğin, birinin Ay'ı Punarvasu'nun Nakshatra'sına düşerse, bu doğum Nakshatra'sı olur ve Punarvasu'dan Swati'ye kadar olan 9 yıldız Janma Grubu altına düşer, Vishakha'dan Satabisha'ya kadar sonraki 9 yıldız Anujanma Grubunun bir parçasını ve son 9 yıldız Poorva'nın bir parçasını oluşturur. Arudra'ya Bhadrapada, Trijanma Grubu altında sınıflandırılır. Janma grubu Beden Seviyesini, Anujanma Grubu Zihin Seviyesini ve Trijanma Grubu Ruh Seviyesini gösterdiği söylenen bu gruplar da beden, zihin ve ruh üçlüsüne girerler. Alternatif olarak, Janma grubunun bugünü, Anujanma Grubunun geleceği ve Trijanma Grubunun geçmişi gösterdiği söylenir.

Her gruptaki 9 yıldızın kendi anlamı vardır ve ayrıca Navagrahaların her biri olan belirli bir gezegen tarafından yönetilir. 9 Tara'nın listesi ve gezegen hükümdarlığı aşağıda listelenmiştir.

1) Janma Tara : Güneş tarafından yönetilir 

2) Sampat Tara :Merkür tarafından yönetilir 

3) Vipat Tara : Rahu tarafından yönetilir 

4) Kshema Tara : Jüpiter tarafından yönetilir 

5) Pratyek Tara : Ketu tarafından yönetilir 

6) Sadhak Tara: Ay tarafından yönetilir

7) Vadha Tara : Satürn tarafından yönetilir

8) Mitra Tara : Venüs tarafından yönetilir

9) Parama Mitra Tara : Mars tarafından yönetilir

Genel olarak, bazı Taras'ların olumlu ve bazılarının olumsuz olduğu söylenirken, bir çift orta çeşitliliktedir. 2., 4., 6. ve 8. Taraların uğurlu, 3., 5. ve 7. Taraların uğursuz olduğu söylenir. 1. ve 9. Taraların tarafsız olduğu söyleniyor. Sıralama sırası, Janma, Anujanma veya Trijanma Group'tan takip edilse de aynıdır. Bu 9 tür Tara'nın her birinin anlamına ve hepsinin neyi işaret ettiğine bakalım.

Janma Tara:


Bu özünde doğum Nakshatra'sıdır ve kişinin bireyselliğini oluşturur. Ay'ın burçta yerleştirildiği Nakshatra, tüm Nakshatraların en önemlisi olur. Nakshatraların her birinin içinde tezahür eden bir enerjisi vardır ve kişinin, doğduğu ay yıldızına dayanarak bu kaynakların anlamlarını güçlü bir şekilde çağrıştırdığı söylenir. Bununla birlikte, Janma Tara her zaman olumlu değildir ve zihnin kararsızlığını ifade ettiği ve gerginliğe neden olduğu söylenir. Janma Nakshatra günlerinde zihin her zaman kararsız olma eğilimindedir ve bu, pek çok zorluk ve stresle ilişkilendirilen bir çocuk doğum yapmak üzereyken hakim olan ortamla ilgili olabilir. Janma Tara'nın varsayılan hükümdarı Sun olur.

Sampat Tara:


Bu, zenginlikle ilgili her şeyi ifade eder. Çok elverişli bir Tara'dır ve parayla ilgili tüm olaylar için hayırlı olduğu söylenir. Büyük ölçüde gelir ve kârdan bahseden bir burcun 2. ve 11. evi ile gevşek bir şekilde ilişkilendirilebilir. Sampat Tara'nın yöneticisi Merkür'dür.

Vipat Tara:


Adından da anlaşılacağı gibi, bu her türlü tehlikeye dönüşüyor. İncinmek, sorunlara karışmak ve bunun gibi her türlü şeyle ilgili olabilir. Vipat Tara, Rahu tarafından yönetilmektedir.

Kshema Tara:


'Kshemam' kelimesi sağlıklı olmayı ve rahat bir ruh halini onaylar. Dolayısıyla bu, ilgili kişinin gerekli canlılığa sahip olması ve iyi bir ruh hali içinde olmasıyla ilgilidir. Kshema Tara, Jüpiter tarafından yönetilir.

Pratyek Tara: (Pratyahari Tara olarak da bilinir)


Bu negatif bir Tara'dır ve her türlü engeli ifade eder. Görevlerin ve faaliyetlerin tamamlanmasıyla ilgili olarak tökezleyen bir blok olmasının yanı sıra akılda pek çok kafa karışıklığına neden olduğu söylenir. Bu Tara'nın yöneticisi Ketu'dur.

Sadhak Tara : (Sadhana Tara olarak da adlandırılır)


Bu, kişinin hak ettiği tüm başarılardan ve faydalardan bahseder. Bu Tara'nın ayrıca Tanrı'nın nimetlerinin ortaya çıktığı söylenen kişi olduğu söylenir. Bu nedenle, Janma Nakshatra'dan 6. Tara tarafından belirtilen tanrılar ve maddelerle ilgili olarak ibadet etmek ve dua etmek, Yüce'nin desteğini almak için çok önemlidir. Bu Tara, Ay tarafından yönetiliyor.


Vadha Tara: (Naidhana Tara olarak da bilinir)


Bu uğursuz bir Tara ve öldürücü bir yapıya sahip. Olumsuzluklarla dolu ve her türlü inkara, şanssızlığa ve talihsizliğe işaret ediyor. Bu Tara'nın yöneticisi Satürn'dür.

Mitra Tara :


Bu, Navatara dizisindeki en uğurlu Tara'lardan biri olması gerekiyor, Genel olarak hayattaki tüm müreffeh şeyler bu Tara ile ilişkilendirilir. 2., 4. ve 6. Tara, ilgili alanlarda belirli bir başarı sağlar, ancak 8. Tara'nın tüm olumlu enstrümanların bir kombinasyonu olduğu söylenir ve bu nedenle kişinin Janma Nakshatra'sından 8. Nakshatra ile ilgili enerjileri takip etmesi son derece verimli olabilir. Mitra Tara, Venüs tarafından yönetilmektedir.

Parama Mitra Tara : (Adi Mitra Tara da denir)


Bunun ortalama bir Tara olduğu söyleniyor. Anlamı çok samimi olarak tercüme edilse de renk alma eğilimindedir ve duruma göre iyi ya da kötü olabilir. Daha çok topluluk yaşamı ve sosyal çevreye uygundur. Ayrıca, 9'lu setlerle uğraştığımız için, belirli bir Tara bir uçtan olumlu olduğunda, diğer uçtan olumsuz olabilir. Örneğin, Sadhak Tara, Janma Nakshatra'nın yanındadır, ancak bunun tersi geçerli değildir, çünkü Janma Tara, Sadhaka Tara'dan 5. sırada yer alacaktır. Bu, Parama Mitra Tara için yerleşiminden itibaren olmaz, Janma Tara her zaman 2. Tara olur ve bu nedenle elverişlidir. Parama Mitra Tara, Mars tarafından yönetilir.

Akılda Tutulması Gereken Önemli Bilgiler:


Bu Nava Taraların dışında, Janma Nakshatralardan kendi anlamları ve göstergeleri olan başka Taralar da vardır. Bazen Navatara planının durumunu aşırı yönetme ve onların yerini alma eğilimindedirler. Aynı şeyin iyi bir örneği, belirli bir Nakshatra'yı ittiği söylenen 'Vadha' ile karıştırılmaması gereken 'Vedha' Nakshatra kavramıdır ve bunun tersi de geçerlidir. Böyle bir senaryoda, Navatara dizisi arka uca itilecektir.

 Örneğin. Magha ve Revathi birbirleriyle Vedha'yı oluşturur. Revathi için Magha, Sampat Tara'yı (1 + 1 = 2) gösteren 11. Nakshatra'dır, ancak birbirlerini ittikleri için, bunun Sampat Tara olması ve zenginlik bahşedilmesi kavramı, doğaları gereği düşman oldukları için işe yaramayacaktır. Ayrıca, Janma Nakshatra'dan 17. Nakshatra, 'Chandrashtama'yı gösterir. bu, Ay'ın kendisinden 8. rasiye girdiği ve sıkıntılı bir zihni ifade ettiği söylendiği zamandır. Şimdi 17. yıldız Mitra Tara oluyor ve böyle bir durumda Chandrashtama ve 8. raside olmak o kadar da hayırlı olmayabilir.

 Ayrıca örneğin Janma Nakshatra'dan 22. Nakshatra 'Vainasika' anlamına gelir ve yıkımı gösterir. 22. 2+2 toplandığında 4 olur, bu da Kshema Tara ile ilişkilidir, ancak 22. Tara ile ilgili olarak, sağlıkla ilgili olmaktan çok uzaktır ve yalnızca olumsuz niteliklere sahiptir. Bu nedenle, Navataraların sonuçlarını analiz etmeden önce bu özel Taraları da hesaba katmak önemlidir. Genel olarak, Janma Nakshatra'dan aşağıdaki Taras'ın diğerlerine kıyasla nispeten uğurlu olduğu söylenir. Bunlar 2., 6., 8., 9., 13., 15., 17., 19., 20., 24.,

Navatara'nın Burçlarda Analizi:


Bu Navataralar hem Dasalarda hem de Transitlerde etkin bir şekilde kullanılabilir. Kavramı daha iyi anlamak için bazı örneklere bakacağız.


Dasa İllüstrasyonu:


Diyelim ki bir yerli, Ay'ın yıldızı Rohini Nakshatra ile doğdu ve şu anda Jüpiter Dasa, Pushya'nın Nakshatra'sının yüceltilmesinde yer alan yerli için koşuyor. Jüpiter'in yücelik zirvesinde oturduğu için oldukça hayırlı sonuçlar vereceğine inanılabilir, ancak Pushya'nın Janma Nakshatra Rohini'den 5. Tara'ya geldiği ve dolayısıyla işteki engelleri işaret ettiği ve neden olduğu söylenen Pratyek Tara olacağı unutulmamalıdır. kafa karışıklığı. Yıldızın hükümdarı Satürn olan Pushya, Lagna'dan negatif bir eve ve ayrıca Ketu olan Pratyek Tara'nın yöneticisinden 6/8 gibi kötü bir eksene yerleştirilirse, daha da bileşik hale gelecektir. Bununla birlikte, Bukthi Lordlarının Janma Nakshatra'dan uygun Taras'ta olduğu durumlar olabilir ve bu nedenle bu belirli dönemler rahatlamayı kolaylaştırabilir.


Diyelim ki bir yerli Vishaka'nın Janma Nakshatra'sında Rishaba Lagna'da doğdu ve şu anda Shravana Nakshatra'da yer alan Merkür Dasa'sını yürütüyor. Şimdi Shravana, ondan 7. olduğu için Vishaka için Vadha Tara oluyor. Daha sonra Shravana Nakshatra'nın efendisi olan Ay'ın Lagna'ya göre nasıl yerleştirildiğini görmemiz gerekiyor. Diyelim ki bu Ay aynı zamanda Kalapurusha Lagna Mesha'dan itibaren 7. burçta olan Terazi burcunda 6. evde yer alıyor. 6. evin kavgaları ve sorunları, 7. evin ise partneri veya eşi temsil ettiğini biliyoruz. Bu nedenle, ikisini harmanlayarak, ilgili partnerle çok sayıda kavga ve sorun olabileceği sonucuna varılabilir. Ayrıca Vadha Tara hükümdarı Satürn'dür ve bu durumda Vada Tara Ay'dır (Shravana Nakshatra'nın hükümdarı). Bu ikisi de birbirinden olumsuz yerleştirilmişse, örneğin Ay Satürn'den 6,8,12'deyse, sorunlar yalnızca daha da artacaktır. Bu nedenle en iyi çare, söz konusu Tara'yı yani Shravana'yı yatıştırmak ve kötülüğü azaltmak için onunla ilgili eşyaları bağışlamaktır.


Diyelim ki bir yerli Poorva Bhadrapada'nın Janma Nakshatra'sında doğdu ve Uttara Phalguni Nakshatra'da oturan bir gezegenin Dasa'sı çalışıyor. Poorva Bhadrapada için Uttara Phalguni, Sadhak Tara'yı (1+5=6) ifade eden 15. Nakshatra olur. Ancak bu iki Nakshatra vedha olduğundan ve dolayısıyla birbirini ittiğinden burada bir püf noktası vardır. Yani bu durumda 6. Tara Sadhak'ın Nava Tara uğurluluğu işe yaramayacak ve bu nedenle ileriye giden yol, Uttara Phalguni Nakshatra ile ilgili tüm enerjilerden kaçınmak ve Uttara Phalguni Nakshatra'yı simgeleyen bir prasad olan 'Puliyogara' pirincini bağışlamaktır.

Toplu Taşıma İllüstrasyonu:


Özellikle geçişlerle ilgili olarak, ilgili Navataraların lordları çok önemli bir rol oynar. Örneğin Rahu, Vipat olan bir Nakshatra'dan Janma Tara'ya geçiş yaparken veya bir Ketu, Pratyek olan bir Nakshatra'dan Janma Tara'ya geçiş yaparken veya Satürn, Vadha olan bir Nakshatra'dan Janma Tara'ya geçiş yaparken, birçok sorun söylenebilir. yerli tarafından karşılaşılabilir. Örneğin için diyelim. doğum Nakshatra, Hastha'dır ve Rahu'nun Swati'nin (3. Tara) üzerinde olduğunu söylemek, yerliler için tehlikelere neden olabilir. Swati Nakshatra'nın Rahu tarafından yönetilip yönetilmediği önemli değil. Aynı şekilde, Ketu'nun Hastha'dan 5. Tara olan Anuradha veya Uttara Bhadra veya Pushya üzerinden geçiş yapması, olağanüstü zihin karışıklıklarına neden olabilir. Janma Nakshatra'dan 7. yıldız üzerinde benzer damarda Satürn, Janma, Anujanma veya Trijanma viz Moola olsun,


Navatara'nın yorumlanması için Temel Kurallar ve İpuçları:


- Dasa veya Transit'i çalıştıran gezegenin bulunduğu Nakshatra'yı kontrol edin.
- Janma Nakshatra'dan sayıldığında belirli Nakshatra'nın 9 Tara'dan hangisine düştüğünü görün.
- 2,4,6,8 olursa olumlu sonuç beklenir, 3,5,7 olursa olumsuz, 1,9 olursa sonuç nötr olur.
- Ardından, hem Lagna'ya hem de Tara'nın varsayılan hükümdarına göre yerleştirildiği belirli Nakshatra'nın lordluğunu kontrol edin.
- 6,8,12 numaralı evlerdeyse, sonuçlar uğursuz olabilir ve ek önlemler gerektirebilir. Kendra veya Kona'da ise uğurlu, diğer evlerde ise orta denilebilir.

Açıklama : Bir kişinin Yükselen İkizler burcunda doğduğunu ve Ay'ın Swati yıldızına yerleştirildiğini varsayalım. Diyelim ki burçta Anuradha'da bulunan Mars şu anda Dasa'sını çalıştırıyor. Swati'den sayıldığında, Anuradha 3. yıldız olur ve dolayısıyla Vipat Tara'nın altındadır. Daha sonra, Anuradha'nın yıldızının efendisi olan Satürn'ü ve onun Lagna'ya göre nasıl yerleştirildiğini ve ayrıca Vipat Tara'nın hükümdarı Rahu'yu kontrol etmemiz gerekiyor. Eğer Satürn Kendra'da Balık'ın 10. evinde yer alıyorsa, o zaman Lagna'dan itibaren o kadar da olumsuz olmaz ama yine de Rahu Terazi'de yerleşmiş olsun, o zaman bu Satürn 6/8 ekseninde hükümdarlık lordu ile ilişkilendirilir. Vipat Tara Rahu ve dolayısıyla sorunlar vurgulanabilir. Ancak asıl kontrol noktası, Tara'dan hangisinin olduğunu görmektir. Sonuçlar bu şekilde yönlendirildiği için Nakshatra'nın içine düştüğü belirli bir yer. Yükselen'e ve belirli Tara'nın sahibine göre yıldızın efendisinin ev konumunun ek kontrolü, ek mühlet sağlamaya yardımcı olur.




DAHA FAZLASI..

NEW 296927564171444271

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item