Ayurveda Masaj Yağları

Ayurveda Masaj Yağları

Neden herhangi bir masaj yağı kullanmalı? 

Vücut kurulanırsa, oluşan sürtünme ısı ve ağrı üretir, bu da vata (rüzgar) elementini şiddetlendirir ve böylece vücuttaki gazları bozar




Masaj yağları sürtünmeyi ortadan kaldırır ve ısıyı vücuda eşit olarak dağıtır. Masaj yağları cilt için bir besindir ve saç köklerine bağlı olan sinir liflerini güçlendirir. Sonrasında ve sonrasındaki duş veya banyo sonrasında ciltte kalan az miktardaki masaj yağları, ortam sıcaklıklarına ve basınçlarına karşı direnç sağlar. Masaj yağlarının yatmadan önce göbeğe uygulanması tüm vücut kuruluğunu giderir. Omurga ve kafatasının birleştiği yere masaj yağları uygulandığında tüm sinir sistemini sakinleştirir, hafızayı güçlendirir ve görme yeteneğini geliştirir.Ayurveda masajında ​​birçok masaj yağı türü kullanılmaktadır . Genel vücut masajı için, ayurveda masajında ​​masaj yağlarının karışık formülleri yaygın olarak kullanılmaktadır, bunlardan bazı örnekler:


Kadın ve çocuklar için masaj yağları: 4 su bardağı susam yağına 2'şer yemek kaşığı badem yağı, buğday tohumu yağı ve yasemin yağı ekleyin.

Erkekler için masaj yağları: 4 bardak susam yağına 2 yemek kaşığı hardal yağı ekleyin ve ½ çay kaşığı asafoetida ile ısıtın. Hardal yağını süzün, ardından 3 yemek kaşığı zerdeçal (kurkuma) tozu ekleyin ve zerdeçal koyu kahverengi olana kadar pişirin. Ardından susam yağına ekleyin.

Aşağıdaki masaj yağları öncelikle ağırlaştırılmış veya basitçe baskın bir doshayı stabilize etmek için kullanılır:

Ağırlaştırılmış veya baskın dosha Birincil masaj yağları
Vata Susam
pide Hindistan cevizi
kapha Hardal veya Zeytin


Bireysel masaj yağları , kas ağrılarını gidermek için Babuna (Papatya) yağı veya aşırı vücut ısısını gideren kişniş yağı gibi özel terapötik kullanıma sahip olabilir. Bringaraj yağı, Brahmi yağı ve Mahanarayana yağı gibi bazı Hint masaj yağları formülleri özellikle popüler hale geldi.


Ubtan'da Hint Güzellik Masajı

- Hint güzellik masajı zihin ve vücut birdir.

Şiddetsizlik, memnuniyet, hoşgörü, affetme, kötülükten, kıskançlıktan ve imrenmekten uzak durarak, iyi bir vejetaryen diyeti sürdürerek ve ayurveda güzellik masajı, nefes egzersizleri ve meditasyon uygulayarak kişi vücudun doğal parlaklığını ve güzelliğini geri kazanmasına yardımcı olabilir. Alışkanlık ve yaşam tarzı değişikliği yapılmadan güzellik masajının tek başına uygulanması yeterli değildir.

Hint güzellik masajı tedavisi genellikle kırk günlük bir kurstur ve buna özel bir diyet, bitki çayları, çiçek ve esans kullanımı, neşeli ve dinlendirici müzik, duşlar, banyolar ve genel rahatlama dahildir. Güzellik masajı, tüm vücut ubtan masajı, terapötik masaj , yüz bakımı maskeleri ve vücut losyonlarını içerir.

Ubtan, fındık ve çiçeklerden yapılan ve yağ ve baharatların eklendiği bir macundur. Güzellik masajından sonra ubtan macunu soğuk veya ılık bir banyoda çıkarılır. Hindistan'da ubtan güzellik masajı, hem gelin hem de damada evlilik öncesi verilen törensel masajın bir parçasıdır.

Her birinin farklı amaçları olan çeşitli Ubtan macun formülleri mevcuttur. Örneğin :

DAHA FAZLASI..

Yogalar 3070958170898523867

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item