sattvik -bir -gün-yaratmak

sattvik -bir -gün-yaratmak


Sattvas, Hindu felsefesinin üç gunasından biridir. Gunalar, hepimizin bildiği ve çevremizde gözlemlediğimiz varlık biçimleri veya doğanın nitelikleridir. Biz üç gunanın tamamından oluşuyoruz ve üç gunanın da değişen derecelerinde yaşıyoruz. Bu, dünyadaki yaşamımızın doğasıdır.


Sattvas, doğanın olumlu, barışçıl ve erdemli yönlerini yansıtır. Açık renkler, taze yiyecekler ve hayırsever duyguların hepsi sattva ile ilgilidir.


Tamas, doğanın ağır, maddi ve istikrarlı yönleriyle ilgilenir. Daha koyu renkler, kök sebzeler, toprak gibi daha ağır yiyecekler, hepsinin tamas ile ilgisi var. Vücudunuz ve tutarlı davranışlarınız tamaları yaratır.


Rajas, doğanın aktif, akıcı yönleriyle ilgilenir. Cesur renkler, zengin tatlar ve arzunun hepsi rajalarla ilgilidir. Hedefleriniz, hırslarınız ve şehvetli doğanız, hayatınızda rajalar yaratır. Rajas olmadan, yaşamda hareket olmazdı. Hayat durağan ve fazla tamasik hale gelirdi. Tamas olmadan, yaşamda istikrar olmaz. Çok fazla raja ve tama ve şimdi sattvalardan uzaklaşmaya başlıyorsunuz. Yine de çok fazla sattvas ve gerçeklikten çok fazla boşanmış yaşamaya başlarsınız. Her şey dengeyle ilgili.



Bedeninizde ve çevrenizde üç gunanın hepsinin dengesini oluşturduğunuzda, daha “sattvik” bir yaşam tarzına ulaşırsınız. Peki bu tür bir yaşam tarzını nasıl yaratırsınız? Bir yol sıfırdan. Her şey senin gününle başlar.



Bir sattvik günlük rutin oluşturmak, denge yaratmanın çok güçlü bir yoludur. Bir satvik günlük rutin oluşturduğunuzda, bedeninizde ve yaşamınızda daha fazla barış ve uyum geliştirirsiniz.



Herkesin günü belli ki farklı olacak. Değişen derecelerde stres faktörleri, ailevi veya sosyal yükümlülükler ve iş yükleri ile doldurulacaktır. Yine de çoğumuz günümüzü bu üç “çadır direğine” çok fazla sorun yaşamadan bağlayabiliriz. Bunu yaparsanız, hayatınızda daha fazla sattva yaratmaya kendinize iyi bir başlangıç ​​yapmış olursunuz.


sabah 6:00'da kalk   Öğle yemeğini 12:00'de yiyin   22: 00'de yatağa git



Neden bu kadar erken kalktın? Antik Sanskritçe kutsal metinler sabah 6:00'yı ideal uyanma zamanı olarak belirler. Muhtemelen vücudunuzdaki ve çevrenizdeki yüksek seviyedeki qi veya yaşam gücü ile ilgilidir. Dünya bu zamanda daha sessiz ve huzurlu. Kalkmak ve bedeniniz ve zihniniz için zaman ayırmak için günün bu saatinden yararlanın. 

Bu meditasyon, yoga, pranayama ve kanın akmasını sağlamak için hafif bir yürüyüş anlamına gelir. Antrenmanlarınızdan sonra açık renkli giysiler giyin. Enerjiyi hafifletmek ve güne başlamak için evinizin ortasını çiçeklerle doldurun.



Öğle yemeğini neden 12:00'de yiyorsun? Öğle yemeğini öğlen 12:00'de yemek, günün ilerleyen saatlerinde ataletten kaçınmanıza yardımcı olur.

Öğlen 12:00'de güneş gökyüzündeki en yüksek noktadadır ve agni'niz veya sindirim ateşiniz en yüksek seviyesinde çalışır. Bu saatte yemek yemenin avantajlarından yararlanmak, yiyecekleri en iyi şekilde işlemenize ve günün ilerleyen saatlerinde uykusuzluktan kaçınmanıza olanak tanır. Bu aynı zamanda bağlantı kurmak ve sosyal olmak için günün zamanıdır. Olumlu arkadaşlarınız ve meslektaşlarınızla sosyal öğle yemekleri planlayın. Öğleden sonra harekete geçin. Bu, yüksek etkili egzersiz yapmak için en iyi zamandır.



Neden akşam 10'da yatağa gidilir? Bu saat size kalkmadan önce uyumak için yeterli zaman verir. Aynı zamanda, güneş saatler önce battığı için vücut ritimlerinizin değişmeye başladığı bir zamandır. Şimdi gerçekten uyumak için, ideal olarak bir saat önce bilgisayarınızı kapatıp telefonunuzu bir kenara koymanız gerekirdi. Hafif bir kitap okumak, besleyici sütlü içecekler ve hatta vücudunuzu sakinleştirmek için kısa bir yürüyüş bile kendinizi rahatlatmanıza yardımcı olabilir.









Vedik Dağıtım: Sattvik Yiyecek


Aydınlanmış kişilerden veya dini faaliyetlerde bulunan büyüklerinizden Sattvik yemeklerini tükettiklerini duymuşsunuzdur. Hiç bu sözün arkasındaki sebebi anlamaya çalıştınız mı? Bir Sattvik diyeti basit, hafif ve sağlıklı yiyecekleri içerir. Ne çok tatlı, ne tuzlu, ne de baharatlıdırlar. Sattvik yiyecekleri tüketmek, bedenimizi ve zihnimizi arındırmaya yardımcı olur.

Satvik gıda tüketen bir kişi daha yüksek konsantrasyona ve sakin bir zihne sahiptir. Hafif ve yaşam güçleri açısından zengin olan ham besinler içeren işlenmemiş yiyecekler, Sattvik yiyeceklerin kapsamına girer. Ayrıca, üç ila dört saat içinde işlenen ve tüketilen yiyecekler de Sattvik yiyecekler kapsamına girebilir.

Satvik Gıdanın Faydaları:

Diyetinize Sattvik yiyecek almanın, yaşamınızı sağlıklı bir yönde şekillendirmede önemli faydaları vardır. Ruh sağlığını iyileştirir ve vücudumuzdaki pozitif titreşimlerin akışını destekler. Oruç sırasında, sattvik yemek yemek huzurun yeniden sağlanmasına yardımcı olur. Günlük Sattvik gıda tüketimi bağışıklığımızı güçlendirir ve yüksek lifli dokuların oluşumuna yardımcı olur.

Doğada Sattvik olan yiyecekler:

Pirinç, buğday, yulaf ve baklagiller gibi tahıllar Sattvik yiyecekler altında sınıflandırılır. Ayrıca taze yeşil sebzeler, meyveler ve hafif kavrulmuş tohumlar ve yemişler de Sattviktir. Taze süt Sattviktir ama pastörize ettikten sonra Tamasik olur.

Vedik Dağıtım: Rajasik Yiyecek


Herhangi bir canlıya zarar verdikten sonra elde ettiğimiz yiyecekler Rajasic veya Tamasic yiyeceklerin altına girer. Rajasik yiyecekler zihnin harekete geçmesini hızlandırır. Rajasik yiyecek tüketen kişi huzursuz olur. Antik Bharat'ta krallar ve mahkemelerde yüksek yetkiye sahip kişiler Rajasik yiyecekler alırlar.

Rajasik yiyecekler vücudumuzun enerji seviyesini yükseltir, sistemin her parçasını uyarır. Bununla birlikte, saldırganlığı ve pervasız davranışları teşvik eder. Bazen bir kişi, aşırı şiddetli doğası ve sağlamlığı nedeniyle hükmedici hale gelir.

Rajasic Yemeğinin Faydaları:

Rajasik yiyeceklerin onunla ilişkili birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazıları şu şekildedir:Karar vermeyi hızlandırır
Ağır görevleri gerçekleştirmek için yüksek enerji sağlar.
Sağlam bir zihin geliştirir.
Zihnimizi ve bedenimizi ortalama kapasitenin ötesine taşımaya yardımcı olur.

Bununla birlikte, Rajasic yemeğinin yanlış tüketimi, zihin ve bedenin uygun dengesini bozabilir. Rajasic yemeği tüketen bir kişi bencil, agresif olma eğilimindedir ve mutlu olmaktan çok endişelenir. Tüketicinin zihninde ve vücudunda hiper aktifliği ve aşırı çabayı harekete geçirir.

Rajasik bir diyet vücutta Vatta ve Pitta dosha seviyelerine yol açabilir.

Doğada Rajasik olan yiyecekler:


Baharatlı etler ve balıklar Rajasik yiyeceklerin kapsamına girer. Patates, lahana, brokoli ve karnabahar gibi aşırı nişasta alımına sahip keskin sebzeler de Rajasik yiyeceklerin altına girer. Alkollü içecekler, konserve yiyecekler, kızarmış yiyecekler, kahve ve çay Rajasik doğaya sahip diğer bazı yiyeceklerdir.
Vedik Dağıtım: Tamasik Gıda

Canlılara zarar verilerek hazırlanan yiyecekler Rajasic veya Tamasic kategorisine girer. Tamasik bir ortamda hazırlanan Sattvik yiyeceklerin tüketimi tamasik etkilere neden olabilir. Tamasik yiyecekler sindirim sistemimize ağır gelir. Bayat veya yağlı yiyecekler de Tamasik yiyeceklerin kapsamına girer.

Tamasik yiyecekler, diyette yaşam gücünden yoksundur ve kafa karışıklığına yol açar. Bununla birlikte, diyetimiz aşırı koşullara direnmek için bir miktar tamas guna gerektirir. Ayrıca, tamasik yiyecekler tembelliği, yavaşlığı, beceriksiz davranışları vb. teşvik eder.

Tamasik Gıdanın Faydaları:

Tamasik yiyeceklerin vücudumuza olumlu yönde yardımcı olan bazı önemli faydaları vardır. Tamasic Food'un faydalarından bazıları şunlardır:Bir kişi aşırı rajas guna'ya sahip olduğunda zihne istikrar sağlar.
Acı soğuğa direnmeye yardımcı olur.
Zorlayıcı fiziksel çalışmaların yapılmasında destek sağlar.
Uykuyu teşvik eder.

Aşırı tamas guna içeren bir diyete sahip olmak, vücudumuz ve zihnimiz üzerinde kötü etkilere neden olabilir. Tamasik yiyecek tüketen bir kişi donuk bir görünüme sahiptir, daha hızlı yaşlanır, yaşam koşullarına yavaş tepki verir ve yoğun ruh hali değişimleri yaşar. Tamasik gıdaların yoğun tüketimi kişiyi halsizleştirebilir ve çabuk yorabilir.

Doğada tamasik olan yiyecekler:

Tamas silahları açısından zengin yiyecekler tamasik kapsamına girer. Tamasik yiyeceklerden bazıları et, balık, avokado, karpuz, kayısı, erik, mantar, sarımsak, soğan, balkabağı vb.dir. Urad dal ve peynir de tamasiktir.

Gıda, bu gezegendeki her canlı için gereklidir. Dahası, bir bireyin kişiliğini oluşturmada ciddi bir etkisi vardır. Destansı Bhagavad Gita'nın dizeleri, hayatımızdaki farklı gıda bileşenlerini tasvir ediyor.






BİTKİLER VE GEZEGENLER

güneş: avuç biberiye,, çiğdem ve tüm çerezler

ay: salatalık, kabak, elma ve armut, marul

merkür: fındık antep fıstığı ve yeşillikler

venüs: zeytin, çam, zambak, gül ve bezelye

mars: biber, zencefil, hardal, , tüm acı bitkiler ve sıcak zehirler

jüpiter: defne, sandal ağacı, tarçın, balsam ve incence ağacı

satürn: meşe, ve genel olarak yavaş büyüyenlerin tümü, uyuşturucu maddesi

DAHA FAZLASI..

satvik 555037014489818800

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item