RAJA YOGA


Hint Astrolojisini en önemli özelliklerden birisi de yogalardır. Yoga, basit tanımıyla gezegen kombinasyonu demektir. Yogası olmayan yıldız haritası yoktur.

Yogalar araştırılırken, Rasi(ana harita) temel alınacaktır. Hint astrolojisinde Ay çok önemli bir gezegendir ve bu nedenle Ay’ın bulunduğu burcu alternatif Yükselen burç olarak kullanabiliriz. Bu nedenle bir yoga olup olmadığına bakarken, Yükselen’den bakabileceğimiz gibi, Ay’ı başlangıç noktası olarak da alabiliriz.



JÜPİTER HAMSA YOGA


Jüpiter’in Yengeç, Yay veya Balık burcunda ve köşe evlerden birinde yerleşmesi ile meydana gelir. Kişiye yüksek şansla birlikte spritüal yetenekler verir.

Raja YogaKral yogası olarak da bilinen en ünlü yogalardandır. Köşe (1-4-7 ve 10) evlerin yöneticileri ile üçgen (1-5-9) evlerin yöneticilerinin bir arada bulunması ile oluşur. Köşe ve üçgen ev yöneticileri birbirlerinin evinde karşılıklı ağırlama şeklinde bulunuyorsa gene bu yogadan bahsedilebilir. Daha geniş ele alırsak, köşe ve üçgen ev yöneticilerinin tam görünümü halinde de bu yoganın oluşacağı tezi vardır. En önemli yükselme yogalarındandır. Toplumda ün kazanmış, başarılı olmuş her insanın haritasında bu yogadan genelde bulunmaktadır…

Vedik astrolojide Hamsa Yoga, en hayırlı ve güçlü yoga kombinasyonlarından biri olarak kabul edilir. Hamsa Yoga, Jüpiter (Brihaspati olarak da bilinir) Lagna'ya (yükselen) veya Ay'a göre bir kendra (birinci, dördüncü, yedinci veya onuncu) evde olduğunda ve zayıflamış, yanıcı veya düşman burcunda olmadığında oluşur.

Hamsa Yoga'nın kişinin doğum haritasında bulunmasının faydaları şunlardır:Zeka ve bilgelik: Hamsa Yoga kişiyi keskin bir zeka ve bilge bir eğilimle kutsar. Karmaşık fikir ve kavramları kolaylıkla kavrayabilirler ve mükemmel bir hafızaya sahiptirler.

Zenginlik ve refah: Hamsa Yoga maddi başarı ve finansal refahla ilişkilidir. Kişinin kariyerinde başarılı olması ve zenginlik ve varlık biriktirmesi muhtemeldir.
Maneviyat ve doğruluk: Hamsa Yoga'nın manevi bir boyutu da vardır ve kişinin dine, felsefeye ve maneviyata derin bir ilgisi olması muhtemeldir. Güçlü bir ahlak ve doğruluk duygusuna sahiptirler.
Sağlık ve uzun ömür: Jüpiter kişinin genel refahı ile ilişkili olduğundan, Hamsa Yoga sahibi kişi muhtemelen sağlıklı ve uzun ömürlü olacaktır.

Genel olarak Hamsa Yoganın astrolojide oldukça faydalı bir kombinasyon olduğu kabul edilir ve kişiye başarı, refah, bilgelik ve maneviyat getirdiğine inanılır.

JÜPİTER HAMSA YOGA



MERKÜR BHADRA YOGA


Eğer Merkür kendi burcunda veya yücelik olduğu bir burçta ve kendrada ise buna Bhadra yoga denir. Diğer bir ifade ile, Merkür İkizler veya Başak’ta , lagnadan itibaren 1., 4., 7. veya 10. evlerde yerleşmiş olmalıdır. Bu yoga Ay’dan itibaren uygulanmaz ve temel olarak rasi haritalarına uygulanır.

Örnek olarak, lagnası İkizler ve Merkür’ü Başak’ta olan kişi bu yogaya sahip olacaktır. Sonuçlar: Bu yoga ile doğmuş kişi toprak doğasında yüce bir kişidir. Kişi aslan gibidir. Tüm yönleriyle bilgedir. Vücut yapısı iyidir ve derin bir sesi vardır. Sattwa guna’ya sahiptir. Yogayı iyi bilir. Kişi daima akrabaları, arkadaşları ve ailesi ile çevrili olarak zenginliğini yaşar. Kişi herşeyde temizlik sağlar ve sistemli birisidir. Özgür bir ruha sahiptir ve dinine bağlıdır.

SATÜRN SASA YOGA


Eğer Satürn kendi burcunda veya yücelik olduğu bir burçta ve kendrada yerleşmiş ise buna Sasa yoga denir. Diğer bir ifade ile Satürn Oğlak, Kova veya Terazide yerleşmiş olmalı ve Satürn lagnadan itibaren 1. 4. 7. veya 10. evlerde yerleşmiş olmalıdır. Bu yoga Ay’dan itibaren uygulanmaz ve temel olarak rasi haritalarına uygulanır. Örnek olarak, lagna Oğlak ve Satürn Terazide olan kişi bu yogaya sahip olacaktır. Sonuçlar: Bu yoga ile doğmuş kişi temel olarak hava doğasındadır. Kişi tavşan29 gibidir. Bilgedir ve gezgindir. Orman, dağ ve kalelerde kişi rahat hisseder. İnce yapılı ve yiğit biridir. Diğerlerinin zayıflıklarını bilir. Canlı biridir fakat bazı kararsızlıklara sahiptir. Yardımseverdir.

VENÜS MALAVYA YOGA

Eğer Venüs kendi burcuna, kendra veya yücelik ise buna Malavya yoga denir.

Diğer bir ifade ile Venüs; Boğa, Terazi veya Balık’ta ve Venüs lagnadan itibaren 1. 4. 7. veya 10. evlerde yerleşmiş olmalıdır. Bu yoga Ay’dan itibaren uygulanmaz ve temel olarak rasi haritalarına uygulanır. Örnek olarak, lagna İkizler, Venüs Balıkta olan kişi bu yogaya sahip olacaktır.


VENÜS LAKSHMİ YOGA


Yükselenin yöneticisi güçlü ve 9. Ev yöneticisi ile ilişki halindeyse bu yoga oluşur. Kişiye rahat bir yaşam ve varlık verecektir. Rahatlık ve zevk gezegeni Venüs’ün güçlü olması bu yogayı güçlendiren bir etkidir.



MARS RUCHAKA YOGA


Eğer Mars kendi veya yücelik olduğu bir burçta ve kendrada yerleşmiş ise buna Ruchaka yoga denir. Diğer bir ifade ile Mars Koç’ta, Akrep’te veya Oğlak’ta, lagnadan 89 Vedik Astroloji: Bütüncül Bir Yaklaşım itibaren 1. 4. 7. veya 10. evlerde yerleşmiş olmalıdır. Bu yoga Ay’dan itibaren uygulanmaz ve temel olarak rasi haritalarına uygulanır.

Örneğin Terazi lagna ve Mars’ı Koç’ta olan kişi bu yogaya sahip olacaktır. Sonuçlar: Bu yoga ile doğmuş kişi temel olarak ateş doğasındadır. Kişi çok çoşkuludur. Doğal bir liderdir. Savaşmayı sever ve düşmanlarına karşı zafer kazanır. Kişi farkındalık sahibi ve bilge kişilere düşkündür. Gizli bilimler konusunda iyi bilgiye sahiptir. İyi bir tat alma duyusuna sahiptir. Kişi daima başarılıdır.

NİCHA-BHANGA RAJA YOGA

Zayıflamış gezegen, zayıflatma efendisi ile ilişkilendirilir veya onun tarafından görünüm verilir.

Sonuç : Bu Yoga, bir gezegenin güçten düşme durumunun iptal edildiğini ve bunun yerine, Raja Yoga statüsüne yükseltilerek faydalı sonuçlar verdiğini gösterir.


DAHA FAZLASI..

Yogalar 887844525163106548

Yorum Gönder

emo-but-icon

Günlük Astroloji Yorumları

Satvik+Rajasık+Tamasıc+Faydaları

Translate

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ youtube

Blog Arşivi

Popüler Yayınlar

YAYINLARIMIZA ABONE OL

Enter your email address:

by www.astrolojikozmik.com

item